Dzisiaj zaczęły mi pływać małe skalarki. Rodzice do tej pory dobrze się opiekowali ikrą. Jak długo to potrwa czy para skalarów może się opiekować młodymi przez dłuższy czas czy raczej małe zostaną zjedzone. Akwarium 100 l a w nim tylko para z młodymi.
Jak rozmnażałem skalary to miałem taki układ że jak tylko para złożyła ikrę to liść razem z ikrą przekładałem do akwa 30l. Tam po wylęgu małe przez kilka dni pływały dopóki nie pyły odpowiednie aby podać solowca i tok prze 7-9 dni i po tym czasie na suchy dla narybku, oczywiście dla urozmaicenia podawaem też solowca.Poczytaj do
http://www.mojaamazonia.com/Artykuly/Sk ... alarow.htm
Kusztyk2 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5614
Witam.
U swoich skalarów zauważyłem małe białe kropki . u jednego ze skalarów znajdują się w okolicy pyszczka a drugiego na tylnej płetwie . Są małe i ciężko widoczne dlatego ciężko zrobić zdjęcie ,te...
radh w Zwierzęta· Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 14347
Mam dwie parki ramirezek. Obie parki dobraly sie same.
Ostatnio para nr 1 zlozyla ikre dwukrotnie w odstepie 2-3 tyg., natomiast para nr 2 raz.
Niestety zadna ikra nie przetrwala.
Para nr 1 zlozyla ik...
DamianKr w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3514
Cześć,
Potrzebuję zredukować liczbę swoich skalarów. Cztery z obsady są już dorosłe i planuję zostawić dwa najładniejsze.
Czytałem na zagranicznych forach, że dobrym pomysłem jest to że jeśli ktoś n...
Rafal132 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1686
Witam
Pilnie potrzebuję pomocy. Mojemu skalarowi w ciągu jednej nocy pojawiła się ogromna rana na prawym boku pod płetwą. Rana biaława dosyć głęboka i duża. Skalar stracił apetyt. Co to może być?
A...
domin94 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 14668
Witam.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak odróżnić samiczkę od samca?
czytałem że samiczka ma czarną kropkę przy płetwie odbytowej i mniej jaskrawe płetwy zaś u samca tej kropki czarnej praktycznie ...
piotreksliwa11 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2537
Witam do mojej 450 zamarzyłem sobie stadko Skalarów a z tego względu że mam możliwość zakupu pięknych okazów u naszych zachodnich sąsiadów to mam pytanie. Czy ktoś miał już okazję transportu tych ryb ...
Limak123 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1902
Witam,mam w swoim akwarium stadko razbor galaxy i chciałem je trochę powiększyć. Pomyślałem sobie, że zamiast dokupywać w sklepie, to spróbuję rozmnożyć obecne. Chętnie wysłucham wszystkich rad i spos...
Statystyki
Ten temat przegląda 155 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570984
• Liczba wątków: 48800
• Użytkownicy: 36930
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 155 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej