Dobre parametry?? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Dobre parametry??

Liczba wyświetleń: 789·Odpowiedzi: 2
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
markus383 Otwock Mały

06 gru 2008, 21:04 Dobre parametry??  (#1)  

Witam!!
Czy te parmetry są dobre??
GH=6 Zoolek
KH=5 Zoolek
pH=6,8 Zoolek
Fe= 0,2mg/l JBL
PO4=0,1 lub 0mg/l - ciężko stwierdzić SERA
NO3 = 10mg/l JBL
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ to moje pierwsze akwarium rośline. Pojawiło się troszkę glonów nitkowych i nie wiem czy to przez parametry, czy oświetlenie(0,78W/L)??
Pozdrawiam!!

markus383
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Otwock Mały

07 gru 2008, 02:48   (#2)  

ok, ale podnies po4 do 0.5-1.
testa na fe nie wierz za bardzo. mozesz podawac troszke mniej.
ph moze byc 6.7 do 6.8. podajesz z butli?

Amoeba
Ranga: Zainteresowany tematem

adrianolkusz Mirówek

07 gru 2008, 12:28   (#3)  

pH, KH i GH wydaje się OK. Bo i CO2 będzie git.... Reszta chyba z resztą też... Co do Sery to nie sprawdzałem tych testów. JBL chyba jest najlepszy
"Akwarium może mieć każdy, ale akwarystą trzeba się urodzić"

adrianolkusz
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Mirówek

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

Lawa wulkaniczna a parametry wody

girzol w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4792
Mam pytanie czy lawa wulkaniczna moze zmienic parametry wody? Moje pytanie zadaję z ponieważ od około dwóch lat poszukuję dwóch przyczyn 1. zahamowania wzrostu roślin w akwarium, po prostu rośliny ja...

Ancient stones (fake Manten stones) a parametry wody

froolk w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 8704
Cześć. Mam pytanko na które nie znalazłem odpowiedzi. Ostatnio po raz pierwszy użyłem do hardscape'u skałek Ancient stones w nano akwarium i mam problem z twardościami w tym zbiorniku. Wiem, że Seiryu...

Skała SLATE STONE - parametry

EndriuWielki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2362
Witam, czy ktoś może mi doradzić na temat Skały SLATE STONE a dokładniej chodzi o to czy ten kamień zmienia parametry wody ?

Kamienie - czy dobre ?

RGR w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1327
Witam. Kupiliśmy w dwu sklepach próbki kamieni do akwarium, zrobiliśmy 3 testy i nie do końca jesteśmy pewni czy mogą być. 1. Test octowy - nic się nie pieni. 2. Test kwasem solnym (stężonym) - nies...

Parametry wody

mmax25 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 748
Zrobilem testy testy API i tak PH 6,4 KH 4,5 GH 5 Ammonia NH3/NH4 0,25ppm Nitrite NO2 0 Nitrate NO3 0 Jakies uwagi? Czy woda nie jest zbyt miekka? chyba ph troche za niskie? wydaje mi sie, ze musze ...

parametry wody kranowej

krisppl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 2464
Witam , mam pytanie krotkie i na temat. Otoż czy moja woda w kranie ma dobre parametry do lania bezposrednio do akwarium roślinnego?? ph = 6,8 kh = 7 gh = 5 Cl2/ mg/l = 0,05

parametry wody

szumi1 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 3754
nie wiem czy ten dział.... mam problem z wodą parametry mi się bardzo nie podobają... gh i kh na poziomie ok 1 ph 5.5 potrzebna porada jak z tego wyjść w bezpieczny sposób

kamienie dobre? czy zle?

stas1 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 728
chcę kupić kamienie do akwarium dokładnie chodzi mi o jakieś skały które nie mają wpływu na wodę byłem dziś w zoologcznym mają masę takich skałek ale nie mają pojęcia co to za kamieni i czy zmieniają ...

Czy te kamienie zmieniają parametry wody ?????

kondzio417 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 981
Witam! Na poniższych fotkach są kamienie i korzeń które znaleźliśmy wraz z kolegą nad rzeką ;] Chętnie użył bym ich do nowej aranżacji, ale nie jestem pewien czy nie zmienią one parametrów wody ;/ pro...

Dobre podłoże dla roślin

baksik w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1140
Mam zamiar odpalić zbiornik 120l Dlatego kilka pytań do kolegów i koleżanek o podłoże ziemia (2-3 cm ) + zwykły żwir (2 cm) + volcanit (około 1.5 cm) + AquaSubstrate (3 do 5 cm) to podłoże jednej z ko...

Statystyki

Ten temat przegląda 364 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36921

•  Najnowszy użytkownik: jarek_miksiewicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 364 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.