Galeria naszych akwariów. Tu prezentujemy nasze akwaria.
Witam wszystkich forumowiczów, i oczywiście moich serdecznych kolegów z roślinakwariowych.pl Grzesia,Piotrka i wszystkich współpracujących.
Zarażony ADĄ przez w/w kolegów  założyłem zbiorniczek oparty na bazie skał i podłoży ADA. powiem szczerze TO DZIAŁA!!Dane techniczne akwarium;
zbiornik 170/70/45 535 litrów
oświetlenie 2x150 wat HQI+1x70 wat HQI+2x80 wat t5 elektronik sylwania grolux+aquastar
instalacja co2 sterowana zegarem,butla 6l,mixer co2
podłoże amazonia powder ll,amazonia ll,malaya powder,malaya,biobactol
filtracja unimax 700+uv 11 wat
ryby neon innesa,czerwony,furkatka,neon czarny,brzanka demicsoni,otocinclus,rodostomus
krewetka amano,filtrująca,red chery
simaki antonina helena
rośliny, limnophila aquatica,alternantea reineki,lotos czerwony, eleocharis, hemianthus cuba,microsorium i sporo innych testowych (dlatego posadzonych trochę bez składu)
woda; pH 6,5,gh 6,kh3
nawożenie; ADA - brighty k,eca,green brighty special
tu zbiorniczek po modyfikacjach

-
Kuba ARGUS
●
Bardzo ładne! Można prosic większe zdjęcia? 
-

MikołajW
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Bydgoszcz
Piękny zbiornik! Chętnie bym zobaczył frontową fotkę wersji ze ścieżką.
Pozwoliłem sobie dostosować temat do regulaminu.
-
Anonim 1811
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Piękny zbiornik, ciekawy aranż, świetne wymiary zbiornika!!! 
...nie wystarczy chcieć, trzeba działać" (Goethe)
-

romanbyd
●
- Miasto: Tryszczyn
Szczęka opadła ...i tak mi zostało...  . Piękne...zwłaszcza pierwsze 
-

Tusia
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Rzgów
-
ARGUS...czyżbyśmy się kiedyś spotkali ??? Mamy podobne akwaria ...od tego samego producenta ?
Super ławica... zaczynam mieć ochotę na ryby...ale musiałabym zamienić 3 bocje na 30 szt. drobnicy... 
-

Tusia
●
-
Oooo ten baniaczek duzo bardziej podoba mi sie pod wzgledem aranzacji niz 1500l:)
pozdrawiam
-

Heathen
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Zabrze
Tusia napisał(a):ARGUS...czyżbyśmy się kiedyś spotkali ??? Mamy podobne akwaria ...od tego samego producenta ? Super ławica... zaczynam mieć ochotę na ryby...ale musiałabym zamienić 3 bocje na 30 szt. drobnicy... 
Dostarczyłem Pani nasze akwarium  Owszem spotkaliśmy się
-
Kuba ARGUS
●
Czy mozna podac szacowany koszt takiej zabawy;)?
-

Heathen
●
- Miasto: Zabrze
Kuba ARGUS napisał(a):Tusia napisał(a):ARGUS...czyżbyśmy się kiedyś spotkali ??? Mamy podobne akwaria ...od tego samego producenta ? Super ławica... zaczynam mieć ochotę na ryby...ale musiałabym zamienić 3 bocje na 30 szt. drobnicy... 
Tutaj dla wszystkich jestem zwyczajnie Tusia, OK ? Cały zestaw świetnie się sprawuje, dziękuję  .
-

Tusia
●
-
Tusia napisał(a):Kuba ARGUS napisał(a):Tusia napisał(a):ARGUS...czyżbyśmy się kiedyś spotkali ??? Mamy podobne akwaria ...od tego samego producenta ? Super ławica... zaczynam mieć ochotę na ryby...ale musiałabym zamienić 3 bocje na 30 szt. drobnicy... 
Tutaj dla wszystkich jestem zwyczajnie Tusia, OK ? Cały zestaw świetnie się sprawuje, dziękuję  .
Jasne Tusia Pozdrawiam
-
Kuba ARGUS
●
Heathen napisał(a):Czy mozna podac szacowany koszt takiej zabawy;)?
Szczerze mówiąc nie liczyłem wydatków dokładnie ale między 15 000- 17 000 zł.Pozdrawiam
-
Kuba ARGUS
●
Kuba stworzyłeś coś naprawdę pięknego, pełnego kolorów, leczy bez przesady. Naprawdę mistrzostwo, zwłaszcza w takim litrażu, trzeba mieć anielską cierpliwość. Gratuluję i pozdrawiam.
-

artur_89
●
- Miasto: Jaworzno
artur_89 napisał(a):Kuba stworzyłeś coś naprawdę pięknego, pełnego kolorów, leczy bez przesady. Naprawdę mistrzostwo, zwłaszcza w takim litrażu, trzeba mieć anielską cierpliwość. Gratuluję i pozdrawiam.
Dziękuję Artur za uznanie  Faktycznie roślinność przy takim litrażu jest trudna do opanowania, tym bardziej, że wszystko jest na podłożach i nawozach ADA, także tygodniowy przyrost powiększa wielkość roślin wyższych 2-3 krotnie a trawniki wymagają intensywnego strzyżenia.Ale w końcu to cała frajda latać wiecznie z mokrymi rękawami 
-
Kuba ARGUS
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Tusia napisał(a):Szczęka opadła ...i tak mi zostało...  . Piękne...zwłaszcza pierwsze 
Cześć Tusia.Mam prośbę, widzę że jesteś moderatorem więc zmień proszę tytuły moich postów aby wyświetlały się w odpowiednim miejscu w tabeli bo coś namieszałem  chyba nieuważnie czytałem regulamin  dziękuję z góry
-
Kuba ARGUS
●
Hej Kuba, fajny busz i dzicz. Widzę, ze i Ty zostałeś zaczarowany ADĄ choć wolałam Twoje "stare" prace zwłaszcza ala zalana puszcza amazońska z masą korzeni
Mam nadzieję, ze sie od tego rodzaju akwariów nie odwrócisz całkowicie jak już wsiąkniesz całkiem w te adziowskie skałki 
-

Emi
●
- Miasto: Gliwice
-
Emi napisał(a):Hej Kuba, fajny busz i dzicz. Widzę, ze i Ty zostałeś zaczarowany ADĄ choć wolałam Twoje "stare" prace zwłaszcza ala zalana puszcza amazońska z masą korzeni Mam nadzieję, ze sie od tego rodzaju akwariów nie odwrócisz całkowicie jak już wsiąkniesz całkiem w te adziowskie skałki 
Cześć Emi.Spokojnie, z niczego nie rezygnuję rozwijam horyzonty i próbuję nowych smakołyków, no i przede wszystkim na własnej skórze  a potem dopiero u moich klientów 
-
Kuba ARGUS
●
Dalsza część dyskusji jest dostępna po zalogowaniu
Ten wątek zawiera 22 odpowiedzi...
i dołącz do nas — to bezpłatne i zajmuje minutę.
Powiązane tematy
Prezentacja kostki 30L po 2,5 roku od postawienia. Niebawem czeka ją restart dlatego postanowiłem nagrać filmik podsumowujący owy zbiornik zapraszam.
Technikalia :
Filtr Oase Thermo 100
Lampa Twinst...
Jest to mój pierwszy aquascape i zbiornik HT po 2 latach od postawienia. Trochę :shock: już przerósł i czeka go restart. Dlatego zanim to uczynię chciałem się podzielić tym co udało mi się nauczyć o a...
Witam.
Przedstawiam kolejna aranzacje. Akwarium ma 3 miesiace.
Wymiary akwarium 70x40x40 112l
Oświetlenie Sylvania Aquastar, Sylvania Grolux, Philips Master 965 x2. Wszystkie lampy po 18w T8.
Jakies...
Po akwarium które miało być ryuboku i mi się nie spodobało stwierdziłem ze stworze nowe.
Padł plan na stworzenie akwarium roślinnego ( Plan był na akwarium Holenderskie lecz ilość pracy przy nim i wym...
Witam,
Przedstawiam moje kolejne podejście do akwarium roślinnego.
Uwagi mile widziane. Może tym razem pójdzie lepiej :D
Restart zbiornika: 16.08.2020 (dojrzały filtr + 20L ze starego zbiornika)
Zb...
Start akwarium ok 26 luty 2021
30x30x45 (4mm) 30l.
oświetlenie: chihiros A301 (LED, na początek świecenie na 4 poziomie mocy, pierwszy tydzień 6 godzin/dziennie; obecnie w kwietniu 5 poziom mocy 9 god...
Hej wszystkim!
Naoglądałam się pięknych aranżacji i zamarzyłam o swoim akwarium. Padło na aquael 120x40x63.
1 marca zalałam zbiornik, do kwietnia miałam gloniczną pandemię we wszystkich odcieniach zi...
Witam akwarium ja w opisie
Zbiornik 2500x600x600 full Opti
Oswietlenie 10xT5 54w
Filtracja 2x Eheim 2180,2080
Podloze Dark Soil
Króluje chaos, tak lubię, czy są tutaj zwolennicy akwariów puszczonych samopas?
Wymiary: 165 x 55 x 60 (szer x wys x gł), OptiWhite 15mm bez wzmocnień
Oświetlenie: 375W HQI (2x150, 1x75), lampa Weip...
Wymiary akwarium 70x40x40 112l
Oświetlenie Sylvania Aquastar, Philips Master 965 x2, Philips Aquarelle. Wszystkie lampy po 18w T8.
Jakies 0.7W/L
Podłoże Floutite dark + black z poprzedniej aranzacji...
|
|