Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Mam takie rośliny
? Żabienica długolistna
? Ludwiga repans Rubin
? Gałęzatka
? Hygrophila difformis
? Nurzaniec śrubowy
? Limnophila aquatica (Limnofila wodna)
? Samolus valerandii
? Ludwigia repens "green"
? Mech Jawajski
na tyle teraz mam Ludwigia repens "green" Ale jakoś mi się to na całości znudzilo i troszkę się od dołu "popsuły" co mogę z tych roślin dać na tył żeby tworzyly taki "krzaczek"??
-
michcioroslina
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Rybnik
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Z tych roślin co wymieniłeś roślinami dającymi efekt "krzaczka", będą obie Ludwigi, ładnie się rozgałęziają, ale nie sa tak gęste jak Rotala, lub Limnophila aquatica, wybór należy do Ciebie.
-

artur_89
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Jaworzno
artur_89 napisał(a): ale nie sa tak gęste jak Rotala, lub Limnophila aquatica, wybór należy do Ciebie.
Ja ma taką Limnophila mogę ją posadzić na tył? Jak na razie rośnie chyba najlepiej ze wszystkich
Kocham Świat według Bundych !!
-
michcioroslina
●
-

artur_89
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Jaworzno
Bo facet w sklepie powiedział że nie może być przy wylocie filtra.. znaczy tak "caly czas ruszany".. to prawda?
Kocham Świat według Bundych !!
-
michcioroslina
●
Powiązane tematy
Chłopaki prośba o pomoc.
W załączniku zestaw roślin które już idą pocztą.
Jak je ogarnąć w sensie rozkładu w akwarium . 1. Jak je rozpisać na kartce ? Będę prosił o sugestie co gdzie jaką posadzić a...
Witam mam pytanko jakie oświetlenie wybrać pod roślinki do akwarium 112l o długości 80cm . Żeby mieściło się pod pokrywę
Witam!
Mam problem, a mianowicie wypadają mi roślinki, z których mam plan zrobić trawnik.Chce dowiedzieć się czy mogę je przymocować do dna za pomocą zszywaczy czy macie inny lepszy pomysł?
Witam mam mały problem otóż jedna roślinka ma u mnie problem a jest nią Rotala sp. Wayanad, gnie mi od dołu. Na początku myślałem że to wina invitro, bo były stare. Przyszły jako gratis z iksem na dek...
Witam troszkę słabo zaczęły wygląda roślinki.
Po4 0.25.
No3 15
Fe 0.1
Świece 10_11h świetlówka auqua 15w i ledy jakieś 10w. (Więcej o ledach nie powiem bo kupiłem już takie coś w pokrywie. )
gh ...
Hej mam problem z roślinami otóż rosną ale mają czarne plamki itd . Mikro makro podawane oraz potas.... IMG_20200406_175335_1.jpg IMG_20200406_175325_1.jpg
Witam Wszystkich chciałem sie zapytac Was majac taki zestaw jakie mogłbym wykorzystac rośliny do obsadzenia mojego akwarium.
Akwarium 29x29x35 30L
Chihiros a301 18w
Aquasubstrate II+
brak Co2
Aquael ...
Na co można kleić roślinki do podłoża? Specjalne kleje są trochę drogie, macie jakąś alternatywę.
Witam ponownie, nowy temat, akwarium zalozone od zera, nowy zwir i roslinki kupione tutaj w sklepie. Po paru dniach zaczely sie robic dziury w lisciach, nie mialem testu na potas wiec od razu dolalem ...
Witam.
Posiadam akwarium '200L' o wymiarach 100x40x50 a w nim dość spory korzeń który zajmuję tyle miejsca co na zamieszczonym zdjęciu. Oświetlenie CHIHIROS BELKA LED A901 + REGULATOR 55W.
Akwarium b...
|
|