POMOCY ! ! ! Nie wiem co sie dzieje, co to jest....
Identyfikacja i walka z glonami i sinicami. Skuteczne metody zapobiegania.
Witam Serdecznie
Jak w temacie potrzebuje pilnie pomocy z tym czyms co mam w akwa, czego moze to byc przyczyna? Na Roslinkach pojawil sie dziwny czarny mech, zaczyna mi infekowac cale akwa, czy mozna sie tego jakos pozbyc..
Jesli jest ktos w stanie mi pomoc bardzo prosze o rady...
W zalaczniku sa dwie fotki..
GG - 481415
Z gory dziekuje Pozdrawiam
-
sebus1981
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Warszawa
Hmm.. to chyba troszke inne problemy, zaczelo mi sie to robic jak przenioslem akwarium, na poczatku nie zwracałem uwagi, ale widze ze wszystko mi to atakuje, mimo ze rosliny rosna jak szalone...  tzn. tylko mchow nie rusza, tam mi sie wydaje.
-
sebus1981
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Warszawa
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Nie ma znaczenia kiedy Ci się pojawiły, bo proces zwalczania glonów przebiega podobnie... poczytaj te dwa posty i napewno znajdziesz przydatne wskazówki
-

MikołajW
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Bydgoszcz
Powiązane tematy
Był restart akwarium jakieś 3 tyg. temu, korzeń był w poprzedniej aranżacji. Aktualnie "coś" rośnie na korzeniu i się rozprzestrzenia.
Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ? T...
Witam
Proszę o podpowiedź jaki rodzaj glonów znajduje się w moim akwarium. Co jest tego powodem? Jak się ich pozbyć?
W weekend postaram się wrzucić parametry wody. Testy kropelkowe
Cześć, pojawiło mi soe coś takiego jak na zdjęciu ostatnio w akwarium. Prośba do doświadczonych, co to za glon i jak się pozbyć, pozdrawiam.
Panowie, na korzeniu pojawił mi się taki okropny długi, gęsty, cienki nitkowaty zielono brązowy glon. Jak mogę się go pozbyć? Jakieś preparaty? Akwarium, ma już niecały miesiąc czasu, bez CO2, raz w t...
Witam
Tak jak w temacie nie mogę zwalczyć glona widocznego na zdjęciach mimo czyszczenia podczas podmian wody następnego dnia wraca parametry wody w normie , rośliny rosną jednak są bardzo nieestetyc...
Dzień dobry potrzebuje pomocy wyszło mi takie o to gówno zbiornik ponad miesiąc 5-6 tyg 250 l, CO2 , światło start akwarium 6h teraz koło 10h, podmiany wody raz w tygodniu różnie od 65l do 120 ostatni...
Witam czy takie zabarwienie kamienia to sinica? Był czysty a teraz zaczyna zielenic się z jakiegoś powodu.. w zbiorniku brak glonów. IMG_4538.JPG
Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobilnej ro...
Witam. Nie mogę pozbyć się z akwarium czarno - brunatnego osadu, który wyniszcza mi rośliny. Zakładam że są to zielenice.
Co mógłbym zrobić żeby się tego pozbyć, biorąc pod uwagę, że próbowałem już ...
Jak tam wrażenia z przeczytania ebooka „Masz glony w akwarium? To nie jest przypadek” od Pana od Ryb - Podwodne światy Aqua Test? Czy może nikt nie kupił?
Cześć.
Pozbyłem się zielenic z akwarium (algin+carbo+ograniecznie oświetlenia do jednej z dwóch belek aquael) - nie było ich dużo, ale na tyle, że psuły efekt wizualny (dopadły bucki, starsze liście a...
|
|