Niedobory ale czego ?? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Niedobory ale czego ??

Liczba wyświetleń: 872·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

24 paź 2008, 14:16 Niedobory ale czego ??  (#1)  

Witam
Proszę o pomoc czego braknie moim rośliną oto fotki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Akwa mam od soboty narazie nawoze K2SO4
Podłoże AquaSubstrate oświetlenie 2x54w 4h/dzień Co2 podawane jak świeci światło

niko26

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

24 paź 2008, 17:38   (#2)  

Witam,

Moim skromnym zdaniem, twojemu glonojadowi a może ślimakowi brakuje jedzenia w kilkudniowym akwarium....

Być może się mylę.. :?

zvirus
Ranga: Aktywny użytkownik

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

180l.jpg

Estimative Index (EI), dozowanie suchych soli, ale prościej.

spider72 w Nawożenie · Odpowiedzi: 661 · Wyświetlenia: 311015
Wstęp Poniższy tekst, jest tłumaczeniem artykułu oryginalnie umieszczonego na forum UKAPS http://www.ukaps.org/EI.htm napisanego przez jego członka Clive'a Greene'a. Przedstawione dane są interpreta...
20220812_224825.jpg

Niedobory chyba makro na E tenellus

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5537
Dzień dobry Akwarium jest na substracie aktywnym. Filtracja jest za pomocą filtra gąbkowego delfin. Akwarium ma 35 litrów brutto. Oświetlenie 10w plant. Woda jest przygotowywana z ro pół na pół z kra...
IMG_5150.JPG

Niedobór, nadmiar tylko czego? Proszę o pomoc

melvin33 w Nawożenie · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 13356
1. 120x50x50- 300 litrów 2. Lampa LED SKYLIGHT Hyperspot L, 8 godzin świecenia 3. Co2 butla z elektrozaworem 4. Podłoże Aqua Soil Amazonia ADA , ADA Power Sand Advance 5. Filtr Eheim Professionel 3 12...
IMG_20220407_175549.jpg

Mineralizacja wody qualdropem a niedobory siarki

QUCHASZ w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6086
Witam, mineralizuje wodę samym Qualdropem gh+ plant czyli samo mg/ca i wydaje mi się, że w moim zbiorniku występują objawy niedoboru SIARKI, bo przecież nie podaje jej ani z kno3 ani z kh2po4, w moim ...
IMG_20211030_145904152.jpg

Nadmiaru/ niedobory

Sawiol w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7585
Witam. Zaczęły mi się pojawiać mikro dziury Czy ktoś jest w stanie powiedzieć co jest nie tak ? Parametry mam książkowe . Choc nie wiem czy to nie przez mikro

Niedobory wg statystyk

zomer w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2280
Proponuje założyć bazę zdjęć roślin które mają nie dobory , makro lub mikro elementów. 1) Akwarysta umieszcza zdjęcie swojej rośliny 2) Akwarysta w formularzu zaznacza jakie nie dobory widzi u siebie ...

Niedobory mikro na starych liściach

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3950
Dzień dobry Czy jest w ogólne możliwe aby na starych liściach występowały niedobory mikro na przykład żelaza? Czy w przypadku niedoboru mikro roślina przestaje raczej rosnąć i niedobory wystąpią jed...

2 tygodnie po restarcie i już nitki/niedobory

Agamemnon w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3172
Witam, 9 października zrestartowałem zbiornik 25l (20l netto) na kranówce i żwirku + kulki GT. Przez pierwszy tydzień standardowo dodawałem dzienne dawki K i bakterie (Stability) oraz zalecane dawki ...

Niedobory. Glony. Czy zacząć nawozić?

Misiek1989PL w Nawożenie · Odpowiedzi: 63 · Wyświetlenia: 20671
Witam Akwarium 170l Podloze: pokruszona lawa i ceramika, podsypka denerle deponitmix 6w1 (2cm), żwir bazaltowy 2-5mm Filtr ultramax 1400l/h Oswietlenie led 6500k, 80w, 55lm/l + barwa czerwona/niebiesk...

Niedobory - efekt: utrata kolorów

Adamsky41 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1698
Witajcie. Szukam pomocy w sprawie "zielenienia się" roślin. Ludwigia White którą mam od tygodnia zmienia kolor z białego na zielony, a i Rotala Maka Red też traci czerwień. Akwarium jest na...

Statystyki

Ten temat przegląda 287 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571606
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 286 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.