Mam akwarium o wymiarach 150x30x30. Planuje założyc akwarium roslinne. Ze wzgledu na mala wysokosc akwarium myslalem o roznych gatunkach mchu i moze jakiej trawy(10-15cm) podloze amazoniaII. Na początek bez CO2. Ale w okolicy swiat powinienien byc juz zestaw CO2. Mam problem co do swiatla!! Niewiem ile swiatla i jaki rodzaj lamp mam wybrac na ten zbiornik?
Na znanym serwisie aukcyjnym są dostępne zestawy oświetlenia T% 2x80W - może coś takiego? Akwarium jest niziutkie, więc myślę, że taka ilość światła by w zupełności starczyła. No chyba, że wolisz halogeny, ale w tym wypadku niech wypowie się jakiś specjalista
2x54, wystarczy nawet jak zaczniesz nawozić co2, na twoim miejscu odpalił bym bimbrownie ,narazie ja też w 200l mam bimbrownie i daje rade , tzn efekty są widoczne.
pozdrawiam!
sigmar w Glony· Odpowiedzi: 35 · Wyświetlenia: 20098
Dawno mnie z wami nie było - ale wrócił syn marnotrawny :)
więc wg prawidła
Akwa 200l
światło: 1x Hagen Power GLO, 1x Hagen Flora GLO ( w środku ), 1 x Hagen Sun GLO ( 10 godzin )
Filtracja - Eh...
Mąteusz179 w Glony· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 4364
IMG_2488.jpeg IMG_2489.jpeg
Mam akwarium 72L (60x30x40)
Pampa sinkor wrb 60cm na 30% 7h dziennie
Podłoże jałowe piasek i żwir
Grzałka na 23 stopnie
Filtr tera ex 700plus na 90% mocy
Co2 z butli i...
Piotr Baszucki w Technika CO2· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2591
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/nowe-reduktory-co2-aqua-art-v2-jeden-lub-dwa-manometry_1_intro.jpg
Druga generacja reduktorów Aqua-Art. Polska marka Aqua-Art wprowadz...
Piotr Baszucki w Technika CO2· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 978
Glass bent tube set fluid 1080x1080.jpg
Qualdrop rozszerza linię akcesoriów CO2. Polska marka Qualdrop wprowadza do oferty serię nowych indykatorów dwutlenku węgla przeznaczonych do akwariów roślinn...
sergiusz1988 w Nawożenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4540
Witam wszystkich, marka VIMI wypuściła nowy rodzaj mineralizatorów do wody RO. Są to dwa produkty Remin GH i Remin GH&KH. Oba mineralizatory w porównaniu do poprzedniego mineralizatora nie zawiera...
kt65c453 w Akwaria· Odpowiedzi: 49 · Wyświetlenia: 21707
Wracam po 15 latach (albo dalej ) Zamieszczam fotki akwa z około 2003 i 2010 .
Juz w 2010 miałem co2 sterowane komputerem ph, system ciągłą podmiany wody z mieszaniem z RO ( miałem bardzo twardą wodę...
Piotr Baszucki w Szkło i meble· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 8520
viv-super-pure-6.jpeg
Zapraszam do zapoznania się z zajawką dystrybutora:
Z ogromną przyjemnością informujemy o poszerzeniu naszej marki ROTALA o AKWARIA SUPER PURE TANK :)
AKWARIA SUPER PURE T...
pk77 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 2392
Cześć. Chyba przyszedł czas na wymianę sędziwej belki oświetleniowej i zastanawiam się nad tymi dwoma modelami:
- Fluval Plant PRO 4.0 LED 60W Bluetooth
- Chihiros WRGB SLIM 60 II
Który byście wybrali...
Statystyki
Ten temat przegląda 395 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571609
• Liczba wątków: 49480
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: agro_szymek i 394 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej