Jak w temacie. Szczególnie Valisneria spiralis. Orzech też. Liście, które już były są normalne, a te nowe, które wypuszcza są czerwone i mniejsze. Dawałem już do podłoża nawóz w tabletkach tetry. Do wody zacząłem podawać mikroelementy i nawóz bez azotanów. Minął miesiąc i bez zmian. Proszę o podpowiedzi czego jest z mało lub za dużo?
To akwarium znajomego. Azotu na pewno nie jest za mało. Właśnie jest dużo bo to przerybiony zbiornik. Jednak z tego co wiem to powinno być zawsze więcej potasu niż azotu. Może tu tkwi problem co o tym myślicie?
aureum w Nawożenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3493
Witam,
Posiadam akwarium 72l które ma ponad 5 tyg. Obsada to 4 gupiki i jeden glonojad. Wpuszczone po zakończeniu cyklu azotowego. Karmione minimalnie.
Testy kropelkowe:
Kh 3
Gh 12
No2 0
No3 10
Akw...
Anonim 59529 w Nawożenie· Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 6774
Witam
Posiadam roślinne akwarium 112 litrów. Rośliny to lotosy, cryptokoryny, anubiasy, dzisiaj przyjdzie żabienica i jeszcze jakaś roślina. Posiadam filtr ro. W kranie mam wode o Gh jakieś 12 i Kh j...
dawpadix w Nawożenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4833
Witam pisałem już na forum https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/technika/nawozenie-roslin/jak-rozgryzc-nawozenie-w-akwarium-50l-gupikarium-77811.html w sprawie nawożenia w akwa 50l gdzie było zarzucon...
Dicortineff w Nawożenie· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4812
Cześć! Jako niedoświadczony mam zgryz. Akwarium ma już 2 miesiące i ostatnio z ciekawości kupiłem testy.
Zrobiłem testy NPK wody w akwarium w odstępie dokładnie 2 dni:
1. NPK: 5 - 0,25 - 14
2. NPK: 6...
Axwell20 w Nawożenie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2264
Witam serdecznie mam pytanie, gdyż przeprowadziłem się do nowego domu i musiałem zresetować akwarium 180L. Na starym mieszkaniu miałem podłoże Aqua Soil Amonia rośliny rosły jak szalone parametry wody...
mikerd w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2448
Witam was serdecznie, moja przygoda z akwarystyka jest juz dosc dluga. zaczynalem kiedys od malego akwarium roslinnego gdzie mialem tylko filtr i grzalke. Na dzien dzisiejszy posiadam akwarium 116 L g...
Kamil_M w Nawożenie· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6628
Witajcie, posiadam niewielki baniak (43L) roślinny i do podmian (12L) używam wyłącznie wody z ro + Shrimp mineral. Ten mineralizator podnosi mi wyłącznie twardość ogólną, którą obecnie mam na poziomie...
tymon1705 w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1869
Witam wszystkich .
Mam problem z roślinami , a mianowicie nie chcą mi rosnąć .Akwarium założone w sierpniu od tego czasu nie wiele się zmieniło . Na samym początku nawoziłem nawozem "Azoo NATURE...
szybki111 w Nawożenie· Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 13429
Nie wiem co sie dzieje:(
ph w akwarium spada mi do 4,5. podmiana wody poprawia sytuacje na jakies dwa dni . pozniej dzieje sie to samo. Daje kranowke ktora na starcie ma ph 7. Zaztosowalem w akwariu...
Keemt_AQ w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 7540
Witam,
Po podmianie wody (ok 30 litów wody przelanej przez kationit wodorowy) i dużej przecince roślin spotkał mnie rano bardzo przykry widok śniętych rybek. Z obsady składającej się z około 20 neonów...
Statystyki
Ten temat przegląda 328 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571011
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 328 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej