a to co za chorobsko znowu :/ - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

a to co za chorobsko znowu :/

Liczba wyświetleń: 970·Brak odpowiedzi
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

11 paź 2008, 20:22 a to co za chorobsko znowu :/  (#1)  

heja wszystkim,

pare dni temu zauwazylem, ze cosik zlego dzieje sie w akwa.

rosliny generalnie rosly, rosna nadal. ale cos zaczelo sie "psuc".

tak wygladaja nowe pedy echinacea red (lewa strona to koniec liscia)

Obrazek

mam jeszcze jakies trawska, proste i pokrecone, ktore zaczely przezroczysciec i dziurska sie pojawiaja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w drugim koncu akwarium natomaist trawa sie robi taka czarna oraz rowniez przezroczysta

Obrazek

teraz o akwarium.

128l
dlugosc zycia - rowne 3 tygodnie

- podloze: ada amazonia II
- filtr eheim 2213 z wkladami oryginalnymi
- swiecenie: 2x24W osram 865, zaczalem od 5 h, po tygodniu 6h, po 2 tygodniach 6.5h, w srode wymienilem jedna swietlowke na philipsa aquarelle, wczoraj dolozylem 2x24 (swiecilem 2h wszystkimi 4ema), na razie bedzie 2xosram 865, philips aquarelle, sylvania aquastar
- nawozenie CO2 - od poczatku 2 babelki na sek, od srody 1, butla (mam ustawiona pionowo deszczownie, ktorej wylot wody jest wzduz tylnej scianki akwa, przed nia jest dyfuzor, CO2 plywa mi po calym akwarium - jak ktos ladnie w ktoryms poscie ujal - takie "kropki nad i")
- nawozenie: brighty k - 6 pstrykniec na dobe, green bacter - 12 kropli
- podmiana wody co 3 dni, kranowa, 50%
- temp 26, po podmianie 20

po 1 tygodniu zycia wrzucilem 6 krewetek, nie wiem jakich, zyja, rosna

ogolnie akwarium jest tak zalesione:

Obrazek

nie robilem jeszcze testow, w poniedzialek/wtorek postaram sie sprawdzic ph, kh, no3.

ale moze jusz po tych zdjeciach wiadomo co jest nie tak. dzieki wielkie za pomocne podpowiedzi.

pozdrawiam,
ianek

edit:
zly dzial, przepraszam :(

ianek

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Nawozy Ferka znowu dostępne

kolejarz w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 838
Nie wiem czy ktoś o tym już pisał ale wygląda ze ponownie można kupić nawozy Ferka: http://ferkaeurope.com/#aktualności Pozdrawiam K.

Znowu o EI

uszy w Nawożenie · Odpowiedzi: 33 · Wyświetlenia: 8761
Witam ponownie. O moich dotychczasowych przygodach z akwarium możecie poczytać tutaj: http://forum.roslinyakwariowe.pl/viewtopic.php?t=27863&highlight= . HT, 300 litrów brutt...

ZNOWU DYFUZOR I BIMBROWNIA:(

pkalan w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1692
odpalilem moja bimbrownie zgodnie z zaleceniami forumowiczów i wszystko dziala,rosliny a zwlaszcza wgłebka bombluja chociaz nie jest to jakas rewelacja. rurke od co2 podłaczylem na wylot turbiny.mam c...

Znowu POKON

j24 w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4187
Wiem że to już było, ale musiałem z powrotem wrócić do nawozu POKON przeciwko chlorozie (po PG ferro+ było trochę glonów). W jakich dawkach go stosować, na razie daje 1ml/50l/tydz.?

Statystyki

Ten temat przegląda 1113 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571605
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1113 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.