[54 l]Roslinne, prośba o pomoc w doborze roślin - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

[54 l]Roslinne, prośba o pomoc w doborze roślin

Liczba wyświetleń: 861·Brak odpowiedzi
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Witam,

założyłem sobie ot takie akwarium. Nie mam pomysłu co dać na prawy tył i na sam przód. Może ktoś wpadnie na jakiś genialny pomyśl? Najlepiej jakby byly to róśliny z biotopu azji. Na razie jest mech jawajski, Hygrophila corymbosa minima i H. difformis.

Myślałem, żeby na tył dać trochę nurzańca śrubowego, ale trochę boję się o efekt, że zrobi się z tyłu ściana (taka ciemna masa:).

Akwarium nawożone (mikro i makro), CO2, ziemia doniczkowa w podłożu. pH 6.8-7, GH ok 8. Światło ok 0,8 W/litr.

Z żyjątek na razie same krewetki, później dojdą brzanki wysmukłe.

Z góry wielkie dzięki za pomoc...

Ps. może jeszcze ktoś poradzi jak ułożyć tyczki bambusowe, żeby w miarę naturalnie wyglądało?

Pozdrawiam!!
Rafal Pyzel

e-mail: rufous (rolmops) wp (kropa) pl
www: http://www.rufous.prv.pl

rufous
Ranga: Początkujący

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

3-metrowe akwarium roślinne w Białbymstoku

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1191
Zapraszamy do obejrzenia.
lisbona.jpg

Lizbona - największe akwarium roślinne na Świecie

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 158 · Wyświetlenia: 112252
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2015/styczen/ada-lizbona-1.jpg Już niebawem będziemy mieli okazję obejrzeć największe na Świecie akwarium roślinne zaaranżo...
YouTube

Kilka ładnych ujęć roślin (George Farmer)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1350
Zapraszam do obejrzenia.
20151208_104210.jpg

Warszawskie ZOO - akwarium roślinne

yoyi w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 30258
Wpadłem ostatnio do ZOO w Warszawie zobaczyć, co w trawie piszczy. Przyznam szczerze, że nowe akwarium roślinne robi wrażenie. Miałem szczęście być z samego rana, więc ludzi nie było za wiele a przy o...
maxresdefault-3.jpg

Akwarium roślinne z dyskowcami

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1848
Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
1645554671785.jpg

Wabi kusa wybór roślin

nuendo w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6054
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie paluadrium. Jednak , żeby nie rzucać się na głęboką wodę postanowiłem zrobić coś w stylu wabi kusa,ale z konstrukcją że skałami i mini wodospadem. Najwiekszym pro...
YouTube

Inspiracja: akwarium roślinne ze skalarami

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3178
Aż miło popatrzeć :)

Aranżacja 200l, pomoc

ribidi w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1197
Witam, co mogę jeszcze zrobić w tym akwarium, by było bardziej naturalne i by nadać mu głębi? Zastanawiałam się nad umieszczeniem korzeni po lewej na kamieniu, by były trochę wyżej. Mam 3 otoczaki c...

Klejenie roślin w wodzie

arek03 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4117
Witam czy jest możliwość klejenia mchu w wodzie . Jaki klej możecie polecić mi chciałem przymocować mech na skałach lecz akwarium już zalane jest. Wysłane z Redmi Note 8 Pro przy użyciu aplikacji m...

Statystyki

Ten temat przegląda 379 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570947
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 379 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.