VII Targi i Wystawa Zoologiczno-Botaniczna ZOO-BOTANICA 2008
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Organizatorzy ubiegłorocznych targów zoologiczno-botanicznych postanowili w tym roku zorganizować drugą edycję tego wydarzenia. I tak jak rok temu, do Wrocławia i tym razem zjadą hodowcy, floryści i sprzedawcy z całego kraju. Tegoroczne targi trwać będą przez kilka dni, od 14 do 16 września.
Hala Stulecia rozbrzmiewać będzie głosami kanarków i papużek, poszczekiwaniem psów i miauczeniem kotów ? obok stoisk z artykułami dla zwierząt pojawią się bowiem także dumni właściciele zwierząt, aby zaprezentować swoich pupili i największe hodowlane osiągnięcia.
Źródło: http://www.biolog.pl/article5877.html
-

Jerdezz
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kępno
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Od 12 do 14 września  Będę na pewno 
-
Diacon
●
no to czekamy na pełne fotorelacje od Tych, ktorzy na miejscu będą!
-
poligraphica
●
Ja już się doczekać nie mogę targów!  Jutro po pracy szybko się myję i na chwilę popstrykać foty mając nadzieję że będzie mało ludzi, sobota i niedziela pewnie też na targi żeby na spokojnie pooglądać co będzie tam prezentowane!
Postaram się pokazać Wam jakieś zdjęcia 
-
Dawid Wesołowski
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Wrocław
Swoją drogą się organizatorzy targów popisali. W ten sam weekend są targi we Wrocławiu i w Warszawie. Jakby nie można było się dogadać w sprawie terminu ...jakie to polskie.
-

Paweł
●
- Miasto: Warszawa
-
Dawid Wesołowski
●
No to kilka fotek ze stoiska GSA
Stoisko:
Akwarium GSA, które zdobyło w konkursie 3 miejsce:
Akwarium Dawida Stasia (też z GSA), które zdobyło 4 miejsce:
Pełna fotorelacja z targów niedługo pojawi się na stronie Górnośląskiego Stowarzyszenia Akwarystów 
-

Emi
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Gliwice
-
-
Dawid Wesołowski
●
Bardzo ładny aranż Dawida Stasia, aż dziwne że tylko 4 miejsc, gratulacje !!!
Pozdrawiam
Marcin Pęczek
-

Marcin Peczek
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Łódź
Marcin Peczek napisał(a):Bardzo ładny aranż Dawida Stasia, aż dziwne że tylko 4 miejsc, gratulacje !!!
dzięki serdeczne. Konkurs ten tylko potwierdził mnie w przekonaniu że akwarium roślinne nie ma co konkurowac z morskim (a tymbardziej chwytami marketingowymi liczących sie na rynku firm)
-

kresone
●
- Miasto: Świętochłowice
a mnie najbardziej podoba sie plywajacy w kostce halogen super, hardkorowe podejscie do aranzacji patrzcie regal z kostkami ... 
-
poligraphica
●
Faktycznie Paweł ma rację  Teraz dopiero zauważyłem...
-
Dawid Wesołowski
●
Z góry przepraszam Osamę że wykorzystam jego fotki ale nie mam jeszcze swoich wszystkich na serwerze więc posłużę się jego zdjęciami, które już są powyżej.
Pierwsze miejsce zajęło to akwarium na stoisku firmy z Piły, która sprzedaje jakieś teile do solniczek, niestety nie pamiętam nazwy firmy:
http://images36.fotosik.pl/10/44fe04d8d3bad5e7.jpg
Drugie miejsce zajęło akwarium Jakuba Dymka z Argusa:
http://images32.fotosik.pl/360/3d2088963a3da660.jpg
Trzecie miejsce jak już wyżej wspomniałam morszczak Filavandrela ze stoiska GSA a 4 Dawid Staś, którego akwarium stało na przeciwko roślinakwariowych.pl.
Jeśli chodzi o wyniki to weźcie pod uwagę, ze oceniała publiczność a oni nie zawsze znają się na zaawansowanej akwarystyce rośilinnej i docenią jakieś kamienie ADA czy kilka godzin sadzone trawniczki. Dla większości zwiedzających większy priorytet ma Nemo....
-

Emi
●
- Miasto: Gliwice
-
Witajcie,
ja tam nie zmienie zdania - uwazam, ze najciekawsza aranzacja bylo akwarium Dawida Stasia a zasluzenie nagrode "publicznosci" uzyskalo stoisko Mariana Wojtaszka - chociazby za roznorodnosc i wlozona prace.
Mozna sie czepiac, ze w jednym z akwariow po 1szym dniu wywalilo glony, ze duza czesc zbiornikow posiadala nadgnile rosliny, ze niektore stoiska aranzowala jedna i ta sama osoba, ze konkurs byl zle zorganizowany... Ale po co - przeciez bylo fajnie
Pamietajmy, ze to tylko zabawa - liczy sie to, ze byla okazja sie spotkac, posmiac, pogadac o naszym hobby a przy okazji pokazac cos i pouczyc Wroclawian
a na konkurs przyjdzie jeszcze czas (na lamach roslinyakwariowe.pl) i to porzadny 
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
I teraz każdy szykuje swoje szkło
Ja nabyłem już np. dwa w Amanowskich rozmiarach i czekam na czas w którym wsadzę tam swoje łapki 
-
Dawid Wesołowski
●
no cóż. ja w tym roku pstykałem głównie ryby. zbiorniki tylko te które dało się w miarę sfotografować - pozwalał na to brak "wszechobecnego oświetlenia" i nie były to aranżacje dwustronne. efekt i tak mierny.
mała zajawka poniżej. na więcej fotek ryb i zbiorników zapraszam tutajna razie tylko aranżacje i dyskowce. inne ryby dorzucę w wolnej chwili.

-
szymonw
●
Zobacz wrześniowy akwarystczny wekend:
http://akwa-mania.pl/

-

kocan1
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Legionowo
-
Powiązane tematy
Wpadłem ostatnio do ZOO w Warszawie zobaczyć, co w trawie piszczy.
Przyznam szczerze, że nowe akwarium roślinne robi wrażenie.
Miałem szczęście być z samego rana, więc ludzi nie było za wiele a przy o...
Zapraszam do obejrzenia.
Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
Tak to powinno wyglądać :)
W kwietniu tego roku odbyła się wystawa akwarystyczna zorganizowana przez Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystyczne. Wystawa dostępna była dla zwiedzających przez całe 2 tygodnie od 7 do 15.04,2018r. ...
trojki2.jpg
W dniach 11-13 sierpnia 2017 w Szczecinie odbędą się VII Mistrzostwa Europy hodowców gupika.
Witam mam problem z filtrem Eheim Pick up 2008 a mianowicie "połyka" mi on narybek gupika wyjmowałem co chwilę żywe rybki. Jak narazie rozwiązałem problem gazą z apteczki i nitką ale nie jes...
|
|