czy Lilaeopsis mauritiana poradzi sobie bez CO2 i nawozenia - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

czy Lilaeopsis mauritiana poradzi sobie bez CO2 i nawozenia

Liczba wyświetleń: 1335·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
marcinmonisia
od grudnia ubieglego roku jestem posiadeczem tej wdzięcznie wygladajacej rosliny ale moja chodowla dzieje sie w glównej mierze poomacku

czy ktoś zna te rosline lepiej i podzieli sie ta wiedzą

problem polega na tym iż nowo wypuszczone pedy drązowieja skręcaja się i nie są juz tak piękne
moiałem w akwarium glady pędzelkowe które mocno oslabiły mi te roslinę
nie mam juz takich problemow z glonami jak wczesniej ale delikatny brazowy osad miejscami zajduje sie na tej roslinie

może ktoś zna zwyczaje tej rośliny bardzo mi zalezy by nadal byla w moim "baniaczku"

marcinmonisia

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Marcin Peczek Łódź

27 sie 2008, 13:44   (#2)  

Witam.
Piszesz czy poradzi sobie ta roślina bez nawożenia więc ja zapytam jak Ty długo sobie poradzisz bez jedzenia ?
Myślę że najwyższy czas zacząć nawozić, czym ?... osobiście jestem zwolennikiem nawozów ADA. Jeśli je wybierzesz to na pewno musisz kupić Brighty K, Step2 i może Lights lub Shade.
Aby szybko uzyskać efekt można też spróbować pałeczek nawozowych Multi Bottom.
Pozdrawiam
Marcin Pęczek

Marcin Peczek
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Łódź

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Bonsai aquarium - czy nie nazbyt dosłownie?

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 9640
bonsai.jpg Zapraszam do obejrzenia stylu....w zasadzie ciężko do sklasyfikować, czegoś takiego jeszcze nie było. Zapraszam do dyskusji :) bonsai2.jpg bonsai3.jpg bonsai4.jpg Żródło: https...

Akwaria ze zdjęć - prawda czy fałsz?

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 7706
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2012/lipiec-2012/prawda-czy.jpg Akwaryści oglądając efektowne zdjęcia akwariów w stylu Nature, często zadają sobie pytanie, czy aby ma pewn...

Czy aquascapingu można się nauczyć?

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4674
Czy aquascapingu można się nauczyć? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które wchodzi na nasze Forum po raz pierwszy. Często mawiamy iż do tego trzeba mieć zdolności - lub "z tym trzeba się uro...

CO2 Advanced System - Forest

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 7118
forest.jpg ADA wprowadziła do oferty odświeżoną wersję swojego zestawu CO2 dedykowanego dla początkujących i właścicieli zbiorników o maksymalnej pojemności 60l. W zestawie wykorzystano dyfuzor z w...

Czy taka aranżacja będzie dobra ?

dodo2456 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1427
Witam mam pytanie chciałbym stworzyć akwarium roślinne , moje światło to Belka Power Led 36 W o diodach 140-150 lm , podłoże jakie planuję to czarny bazalt 1-3 mm i pod to substrat JBL Aqubasic Plus d...

Kostka 35cm hardscape przegięcie czy nie?

Jeyvis w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 5923
Witam serdecznie, nowo zakupiona kostka i jakiś pomysł na hardscape wpadł, nie wiem czy nie przegiąłem pa...., ale to bym prosił o jakieś oceny i porady. Pierwszy raz bawię się w tego typu akwarystykę...

Czy przygotowujesz wstępne szkice aranżacji?

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2184
szkic.jpg

Nowe Akwarium - czy wszystko u mnie ok?

alessio1986 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 8952
Witam wszystkich :) 3 dni temu załozyłem nowe akwarium 240 L oswietlenie 4x39W T5 - (10 h oswietlenia dziennie) Podłoże Aqua Substrate II 4 duże rosliny i 3 małe .Od samego poczatku podaje C02 ustawio...

Zmiana aranżacji bez restartu, warto?

gomes w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 8140
Witam Chciałbym zmienić aranżacje do tej pory było ala iwagumi, dzisiaj zabrałem się za wyrywanie roślin i wyciągniecie kamieni ale nie sadziłem że w podłożu(pro soil) było aż tyle syfu. Akwa ma ok r...

Kamienie. czy nadają się do akwarium?

sensi1994 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 8094
Witam, poszedłem dzisiaj z psem na spacer pod las. znalazłem kilka ładnych kamieni które chciałbym włożyć do akwarium. Kamienie te są nawożone w celu utwardzenia ziemi pod autostradę. i stąd moje pyta...

Statystyki

Ten temat przegląda 3545 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571603
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3544 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.