Torf w roślinnym?? EX700 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Torf w roślinnym?? EX700

Liczba wyświetleń: 964·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
markus383 Otwock Mały

15 sie 2008, 14:55 Torf w roślinnym?? EX700  (#1)  

Witam!!
Mam zamiar kupić filtr Tetra EX700. Ma on miejsce na cztery rodzaje wkładów. Czy taki układ byłby dobry??(od góry):
- wata filtracyjna
- wkład ceramiczny
- biologiczne gniazda filtracyjne
- gąbka
Jeśli zamiat biologicznych gniazd filtracyjnych włożyłbym torf to woda, która przepłynie przez resztę filtra zdąży się oczyścić do krystalicznie czystej?? Czy jest jakiś nie brudzący sposób, aby dodać do akwarium garbniki?? Jeśli umieszczę torf w podłożu to czy nie zabrudzi mi wody w akwarium?? Co takiego daje torf w podłożu, że wiele osób go tam umieszcza??

markus383
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Otwock Mały

markus383 Otwock Mały

17 sie 2008, 00:06   (#2)  

Czy ktoś używa tego urządzonka na fitrze?? Najlepiej na Tetra EX700. Czy rurki od filtra weszły bez problemów na ten reaktor??
http://www.allegro.pl/item414540074_dyf ... zewn_.html[/quote][/code][/url]

markus383
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Otwock Mały

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

Wybór filtra dylematy Tetra ex700+ vs Fluval 207

JJakubczyk w Filtracja · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 9584
Cześć potrzebuje pomocy. Mam akwarium 60 litrów ib postanowiłem przejść na kubelek. Wstępnie postawiłem na Tyle ex 700 plus i taki zamówiłem i stoi i się kurzy. W międzyczasie część osób poleciła mi F...

Sump w roślinnym

Tomekun w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3608
Witam, na początku chciałbym wszystkich przywitać ponieważ nie zaglądałem na forum od jakiś 10 lat. Mam zbiornik 200x65x65 cm po paletkach i chciałbym zrobić roślinny. Posiadam pompę obiegową Aquamedi...

Filtracja w zbiorniku roślinnym - podstawy

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 38690
Jednym z pierwszych pytań które zadają mi doświadczeni akwaryści planujący swój pierwszy zbiornik roślinny jest: "Jaki rodzaj filtra powinienem kupić?" Najczęściej moja odpowiedź brzmi: &quo...

Używany Tetra ex700 pomoc i opinia

beszamel w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2398
Witajcie To mój pierwszy wpis i proszę o wyrozumiałość :) Trafiłem na ofertę sprzedaży używanego filtra Tetra EX-700. Jako że jestem laikiem mam do Was prośbę o pomoc w ocenie stanu filtra. Infor...

Hamburski filtr matowy w akwa roślinnym.

cybbul w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5289
Zastanawiam się czy ktoś sprawdzał te rozwiązanie w akwa roślinnym. Ten rodzaj filtracji popularny jest u hodowców krewetek, ale ciekaw jestem jak on się ma do akwarium roślinnego?

Tetra ex700 problem

Victhe w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 762
Witam, posiadam drugi filtr tetra ex700 i mam taki problem, że głowica się grzeje i delikatnie czuć to w powietrzu. Wirnik się zawieszał więc wymieniłem na nowy. Zdarzyło się, że się zawiesił ale chod...

Tetra ex700 a 25l

ecolande w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1822
Witajcie :), chciałbym kupić ex700 bo mam okazję do mojej 25tki, pytanie tylko - czy nie zrobi mi w akwarium pralki?

Deszczownica Tetra ex700

Miquk w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1060
Witam, posiadam filtr Tetra ex700. Aktualnie mam podłączoną deszczownice oryginalną zmontowaną z 2 rurek. Chciałbym zapytać czy jeżeli skrócę ją do 1 rurki to wydajność filtra spadnie (większy opór s...

Tetratec Ex700 - stukanie w głowicy

nosens w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 4025
Witam Jakiś czas temu kupiłem ten filt, nowy typ. Dopiero od tygodnia pracuje w akwa w którym moczy się tylko korzeń. Na początku filtr był bezszelestny. Teraz jednak z okolicy głowicy dochodzi jak...

Sump - pudło przelewowe w akwarium roślinnym

piotrek26 w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3747
Witam co myślicie o sumpie w akwrium roslinnym ale nie holenderskie z kominem zewnetrznym tzw pudełko przelewowe ma być cos w tym stylu akwrium wielkosci 730l

Statystyki

Ten temat przegląda 133 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571027
 •  Liczba wątków: 48816
 •  Użytkownicy: 36939

•  Najnowszy użytkownik: meoowu77

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 133 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.