co warto zaobaczyc w bydgoszczy?
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam
Panowie i Panie z Bydgoszczy, czy jest jakieś ciekawe miejsce akwarystyczne w Bydgoszczy do obejrzenia?
Pozdrawiam
-

majes
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Przasnysz
Ups... obawiam się, że Bydgoszcz to raczej akwarystyczna pustynia. Są ze dwa, może trzy zbiorniki roślinne i jeden morski w sklepie Akwarium Inter-Zoo na ul. Śniadeckich 41. Niestety marże mają astronomiczne. Do tego można dorzucić Dingo Zoomarket na ul. 3 Maja 10 - dość dobry wybór ryb i sprzętu. Rośliny raczej w kiepskim stanie.
Może ktoś coś dopisze?
-

Kadazan
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Toruń / Bydgoszcz
-
Niestety to prawda, Bydgoszcz to akwarystyczna pustynia zwłaszcza jeśli chodzi o akwarystykę roślinną  .
-
Kansol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Bydgoszcz
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Panowie to moze musicie coś zrobić w tym kierunku:)
A swoją drogą szkoda, myślałem że pooglądam sobie co nieco 
-

majes
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Przasnysz
Możesz wstąpić na ul. Śniadeckich 41. Sklep rozwija się w dobrym kierunku. Mają kilka ładnych zbiorników, jest na czym oko zawiesić 
-
Kansol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Bydgoszcz
Powiązane tematy
Witam. Mam okazję zakupić 2x belki na profilach 16cmx120cm. Są zbudowane na diodach 3W, do tego dibond i soczewki. Każda ma 16 diod białych 6500k i 40 diod rgb. Wszystko pod jeden zasilacz i sterownik...
Jestem początkującym akwarystą z baniaczkiem 54l. To mój pierwszy zbiornik i ma już prawie 2 lata.
Z roślinności w akwarium mam:
- Hygrophilia polysperma
- Nurzaniec śróbowy
- Kryptokorynę (nie mam po...
Witam. Mam pytanie. Warto kupić butle tylko ze wzglądu na monte carlo?
Witam!
Założyłem ten wątek aby poznać opinie doświadczonych użytkowników na temat oświetlenia LED. Otóż posiadam akwarium roślinne na podłożu Aqua Substrat (Zbiornik Atman Ar-620) i świetlówkach :
1....
Odechciało mi się czyścić co kilka dni katą bankomatową szyby, chętnie bym zakupił https://sklep.roslinyakwariowe.pl/czyscik-magnetyczny-flipper-float-nano-szyba-p-40428.html .
Ktoś uż...
Witam Od pewnego czasu przymierzam się do zakupu filtra zewnętrznego do mojego akwarium. Posiadam 112 litrowe akwa ze standardowym oświetleniem 2 x 18w, bazuje głównie na rybach rośliny zajmują około ...
Witam
Od jakiegoś czasu biję się z myślami czy zmienić filtrację w moim baniaku 180x65x69cm, 12mm szyba - 800l. Teraz mam Fluval FX6 i Tetra uvc-xtreme 1200. Nie mam problemów z utrzymaniem równowagi...
Wygląda na to, że kończy się walka ze ślimakami więc niedługo zamierzam wykonać restart akwarium. Dotąd używałem podłoża NutriPlant Mariana Wojtaszka, przysypane warstwą żwiru rzecznego. Restart miał ...
Witam z akwarystyka roslina mialem kilka lat temu stycznosc lecz nadal jestem amatorem chce kupic taki zestaw co o nim sadzicie i czy poradze sobie z 412l ostatnio mialem 112l.
W zestawie:
Cały syst...
|
|