potrzebuje przepisu - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

potrzebuje przepisu

Liczba wyświetleń: 1117·Odpowiedzi: 3
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok

13 sie 2008, 00:28 potrzebuje przepisu  (#1)  

potrzebuje jakiegos przepisu na nawoz potasowy jak braithy k i nawoz zelazowy z czelatu zelaza 8%,niedawno widzialem to gdzies ale nie moge znalezc
dokladnie chodzi mi o mieszanke K2co3 z Mn ,oraz zelazo z innymi pierwiastkami.
wyszukiwarki tylko wywalaja pare tysiecy informacji i wez tu szukaj tygodnie .

Gość

macek.g UK

13 sie 2008, 15:48   (#2)  

https://roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... hp?t=23204
30 postow nizej kolega spider72 o tym pisal,zamawialem z tego sklepu juz kilka rzeczy,wszystko ok.pozdrawiam

macek.g
Ranga: Znający temat

Miasto: UK

Kadazan Toruń / Bydgoszcz

13 sie 2008, 15:56   (#3)  

z czelatu

Z czego?! :D

Podawanie samego żelaza jest kiepskim pomysłem. Jesteś pewien, że masz taką potrzebę? Z tego co wiem nie ma obecnie dostępnej formuły na wykonanie kompleksu żelazowego typu PGP Ferro+.
Co do potasu to wystarczy spokojnie K2SO4 podawany tak, aby wychodziło ok. 20ppm z kalkulatora.

Alternatywnie - wykup członkostwo na forum Toma Barra i będziesz miał prawidłowe przepisy na wszystkie nawozy ADA, w tym to BRIGHTY K ;)

Kadazan
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Toruń / Bydgoszcz

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

13 sie 2008, 21:01 odp  (#4)  

macek g .tak ten link tez juz wertowalem i nic mi to nie daje
poniewaz potrzebuje prostego nawozu zelazowego z jakimis innymi pierwiastkami jak Mn, Mo
nie chce podawac samego zelaza ,stosuje 100% RO i dlatego potrzebuje wzbogacic niektore elementy ktore wciaz sa pod testowa kontrola .potas,magnez,azotan, schodza jak swieze bulki,mam przepisy na TPN,i inne podobne nawozy kompleksowe ,ale nie mam nic z zelazem ,ktorego tez brakuje
wiec jesli ktos ma jakis prosty przepis to bardzo prosze o ujawnienie badz jakis link.

Gość

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Zrzut ekranu (22).png

Potrzebuje pomocy z zulixem

LukasTroch w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1529
witam, dawno nie robiłem micro z kalkulatorem zulixa i zapomniałem jak wpisać dawkę jaką będę dawał dziennie do akwarium i czy dając intermag i chelat zelaza to w dwóch okienkach u góry po lewo ma być...

Niedobory, czy nadmiar ? Potrzebuje fachowego oka

Marelo78 w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 8470
Witam ,od pewnego czasu mam problem z roslinami A mianiwicie borykam sie z brakiem kwitnienia ,malym stożkiem u roslin łodygowych Parametry wody No3 20-15 Po4 2-1,5 K 25 Mg 9 Ca 40 Gh (wychodzi)9 Kh...

Potrzebuje pomocy w ogarnięciu zbiornika (EI)

eoe6 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1410
Witam, akwarium ma juz około 5 miesiecy, ale nadal nie uporałem sie w 100% z nawożeniem EI. Rosliny : 1× Bacopa australis 4× Tropica 1-2-Grow Eleocharis sp. 'mini' 1× Hydrocotyle tripartita 1× Altern...

potrzebuje rady doświadczonych kolegów odnośnie symfonii

matimusiol w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 3600
siemka kupiłem sobie coś takiego i chciałby sie poradzić kogoś z doświadczeniem czy dobrze zrobiłem i co jeszcze powinienem mieć symfonia złota 50g K2SO4 25g i fe 13% 5g no i do tego dorzucają kar...

witam potrzebuje porady od fachowców

akp44 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 979
witam jestem nowy na forum szperajac po GOOGLE i znalazłem takie fajne forum potrzebuje porady od fachowców następujących czynności 1.jak nawozić i ojakiej porze dnia co2 2.jak zrobić domowym spos...

potrzebuję pomocy starych wyjadaczy

RESPO w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2399
Akwarium 100x40x40 wysokość słupa wody średnio 33cm, czyli jakieś 130l wody netto oświetlenie 2xT5 39W plus odbłyśniki aluminiowe, 12 godzin/dobę sylvania GRO-LUX przód, Philips 865 tył CO2 butla w...

Statystyki

Ten temat przegląda 417 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570990
 •  Liczba wątków: 48802
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 417 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.