Restart, a wkłady w filtrze
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam.
Już od dawna borykam sie z glonami i i chyba zrobie restart, tylko nurtuje mnie pytanie czy mogę wykorzystać filtr i wkłady ze starego zaglonionego akwarium i czy woda również może zostać wykorzystana?
-

End
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Węgrów
To zależy od glonów. Jeżeli są zdecydowanie osiadłe - tak, jeżeli wolno pływające - nie!
A nie czułbyś się bezpieczniej, robiąc wszystko od zera ?!
...nie wystarczy chcieć, trzeba działać" (Goethe)
-

romanbyd
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Tryszczyn
glony do zycia potrzebuja swiatla
w filtrze go nie uracza, wiec nawet jesli byly jakies pierdoly w wodzie to w filtrze nie mogly osiasc i sie rozwijac. Napewno zostawilbym FILTR, dojzaly filtr to skarb, reszta do czysczenia:)
-

Heathen
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Zabrze
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Właśnie, że na ceramice, mam glony(chyba).  Zielony nalot, mam jeszcze drugie akwa i tam śladowe ilości okrzemek...
-

End
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Węgrów
Okrzemki to normalna rzecz, wszędzie, tym bardziej w filtrze.
...nie wystarczy chcieć, trzeba działać" (Goethe)
-

romanbyd
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Tryszczyn
Powiązane tematy
Miałem podpiąć pod swój starusieńki 10-letni wątek, ale wszystko praktycznie ulegnie zmianie, więc postanowiłem założyć nowy wątek. Nawet pierwotny litraż uległ zmianie z 1 tys litrów na 1260 tys ;) S...
Hej
Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze. Film po niemiecku 😁. ?si=G1e7WmI-_o4a7602
52-200323.jpeg
Poszerzyliśmy naszą ofertę o nowe wkłady ceramiczne Neo Media. Są one dostępne w trzech odmianach: PURE, SOFT i HARD a ich cechą charakterystyczną jest opcja korekty pH i twardości wo...
Hej,
Jako, że wracam do Hobby mam pytanie bo znalazłem dużo starych rzeczy i stąd moje pytanie czy są przeterminowane, czy nadają się jeszcze do użytku, czy lepiej może nie ryzykować i kupić nowe.
T...
W moim zbiorniku od dłuższego czasu zalegają się glony i sinice, jak sobie z tym poradzić?
Akwarium 40l
Obsada głównie kolcobrzuchy i krewetki
Gęstrza roślinność i to ona głównie łapie glony
Filtr...
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
potrzebuje pilnej pomocy w restarcie akwarium.
Witajcie, szukam pomocy odnosnie restartu akwarium. W skrocie akwarium 40x30x30 bylo ok lecz zaczela sie ospa, rosliny zaczely obumierac, ryby zaczely umierac. Doszedlem do wniosku by zaczac od nowa, ...
Cześć, mam takie pytanie. Postawiłem nowe akwarium na starym dojrzałym filtrze; taka mocno obsadzona 60h. Kilka godzin po zalaniu zrobiłem testy i się bardzo zdziwiłem, bo wszystkie parametry są w nor...
Witam czy ma ktoś używa filtrów Ikola Classic. Interesują mnie jeden z dwóch 250 lub 350 bardziej 350, tylko chodzi, o realny przepływ wody wiem, nieraz były tematy poruszane itd. ale chodzi o te dwa ...
|