PA Aquapotas-czy zawiera NO3 ?
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Czy ktoś umie odpowiedzieć na to pytanie?
-
Maciej B.
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Międzychód
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Hmm na 99% nie - w końcu to nawóz potasowy więc po co w nim NO3 
-
Anonim 1811
●
chester napisał(a):Hmm na 99% nie - w końcu to nawóz potasowy więc po co w nim NO3 
Nawet na 100% nie  Kiedys pojawiła sie pewna plotka domorosłych chemikow ze AP to nawóz Azotowy  , ktora nie miala nic wspolnego z prawda
Pozdrawiam
-

Andrzej Bondaruk
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Katowice
To nie była plotka, tylko wynik badania chromatografem. Macieju B. polecam nawozy z podanym składem, unika się wątpliwości i wiadomo co i w jakiej ilości wlewamy.
-
Plejstocen
●
- Ranga: Stały bywalec
Plejstocen napisał(a):To nie była plotka, tylko wynik badania chromatografem. Macieju B. polecam nawozy z podanym składem, unika się wątpliwości i wiadomo co i w jakiej ilości wlewamy.
Następny  Czlowieku wez sie zastanow co piszesz masz dowody? Jesli tak to proponuje producenta podac do sadu bo jesli nawoz zawiera wiecej azotu niz potasu producent jest oszustem. Najlepsze sa teksty typu prawdopodobnie, chyba, wydaje mi sie. Jak nie jestes to nie pisz bzdur i tyle
EOT
Ostatnio edytowano 07 lip 2008, 09:35 przez Andrzej Bondaruk, łącznie edytowano 1 raz
-

Andrzej Bondaruk
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Katowice
Niestety nie mam dowodów na to że rybal wstawił na forum wyniki badania, ponieważ edytował swój post. Co do całej reszty trudno mi sie ustosunkować, nie wiem co jeszcze mam udowadniać, nigdzie nie napisałem "chyba", a jedynym który użył słowa "oszust" byłeś Ty. 
-
Plejstocen
●
- Ranga: Stały bywalec
Powiązane tematy
Witam zacząłem się interesować fotometrami . Który fotometr pokazuję dokładniejsze wyniki exaqua czy tak zwana mała hanna ? https://trzmiel.com.pl/akwarystyka-slodkowodna/hanna-instruments-hi-781-test...
Witam
Mam już filtr RO i mam pytanie. Chciałbym obniżyć GH i ph wody w moim akwarium. Jako że wode w kranie mam średniotwardą i alkaliczną a chciałbym mieć kwaśną i miękką. Niech mnie poprawi ktoś je...
Witajcie ponownie.
Dziś mija 5 dzień od zalania zbiornika
IMG20251112171151.jpg
I tak, wiem - akwarium uczy cierpliwości. Ale nie wytrzymałem😝, i po niecałym tygodniu od zalania zrobiłem testy wo...
Witam. Jakich producentów testy na NO3, PO4, Fe warto kupić (dokładność pomiaru w stosunku do ceny i producenta) a od jakich trzymać się z daleka?. jakie mają zakresy pomiarowe (od ilu do ilu) i na il...
Witam.
Ponieważ po internecie krążą różne opinie na temat testów Zooleka, postanowiłem sam sprawdzić, czy rzeczywiście jest aż tak zły jak są o nim opinie :)
Przeprowadziłem "kalibrację" tes...
Zapraszam do obejrzenia.
Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
Pytanie jak w temacie. Chodzi mi o taki preparat, po dodaniu którego z wody RO zrobi się woda z odpowiednimi parametrami do akwarium towarzyskiego?
Siemka. Jakieś 4 miesiace temu kupiłem filtr ro Arka myaqua 1900. Filtr był polecany przez paru znanych mi ludzi. Ma dużą wydajność, ma fajny wygląd i jest kompaktowy, ale też nie jest tani.Ale do rze...
Witam.
Chcialbym zapytac, jakie konsekwencje może wywołać nagły spadek azotanów w akwarium slodkowodnym.?
Wywolac to może jakiś konkretny glon?
Pozdrawiam serdecznie grupe i forumowiczów.
Mam pytanie . Jakie jest Wasze zdanie ? Lepiej mieszać RO z kranówką czy z odpadem ?
|
|