W sklepach akwarystycznych jest dość szeroki wybór testów . Jakie są najbardziej potrzebne aby zakładać zbiornik czy trzeba kupować wszystkie czy można sobie jakieś odpuścić.Przynajmniej na początek.Jaką firmę mi polecacie I co sądzicie o testach Testach 5in1 czy warto je kupić
Rozpisałem sie troszkę dzięki za informacje
Pozdrawiam
KrzysiekW w Rośliny· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1428
Bardzo proszę o pomoc w określeniu czego brakuje tej roślinie. Dodam, że liście u nasady są mocno osłabione i odpadają.
:|
Edit:
Wyciągnąłem roślinę z akwarium i zauważyłem, że kłącze w 1/3 jest p...
pawel_s w Nawożenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5577
Zastanawiam się nad testami - no3 wychodzi mi w akwarium +~ 15 wg testu zoolek, natomiast nurtuje mnie test po4 - probówka mimo wykonania testu na wodzie z akwarium nie zmienia barwy- pomyślałem że mo...
wiedzmin w Nawożenie· Odpowiedzi: 263 · Wyświetlenia: 248056
Witam
Przez kilka dni przeszukiwałem różne fora i nie znalazłem nigdzie informacji na temat jakie parametry powinny przyjmować poszczególne związki odżywcze w wodzie tak aby były one najlepsze dla ro...
100>P Piotr Stochmal w Nawożenie· Odpowiedzi: 398 · Wyświetlenia: 299189
Witam. Jakich producentów testy na NO3, PO4, Fe warto kupić (dokładność pomiaru w stosunku do ceny i producenta) a od jakich trzymać się z daleka?. jakie mają zakresy pomiarowe (od ilu do ilu) i na il...
gazownik w Nawożenie· Odpowiedzi: 58 · Wyświetlenia: 38169
Cześć
Na znanym portalu aukcyjnym zauważyłem testy do badania parametrów firmy ACQUALab.
Osobiście ich nie znam a w aukcji w opisie każdy nawet maszkarę przedstawi jako księżniczkę więc chętnie dowiem...
Lejla w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5502
Witam ,prawie dwa miesiące temu założyłam 100l akwa, pływają tam kirysy i krewetki na dniach wpuszczam bojownika i moje pytanie to jakie ryby można tu dać chce jeden gatunek małych ryb ale żeby to boj...
klosiu2 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4514
Witam. Po długiej przerwie planuje odpalić baniak od nowa. Zastanawiam się nad kupnem nowego oświetlenia. Posiadam 2 lampy Chichiros a1200 120 cm jak dobrze pamiętam. Chciałbym kupić teraz sinkor LED ...
marcin kwieciński w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2224
Cześć wszystkim,
Prowadząc zbiornik na AS amazonia II (z powersand) oraz 4 podstawowymi nawozami ADA, testy wody (kropelkowe JBL) niepokojąco nie pokazywały żadnych wartości, jeśli chodzi o azot, żel...
Statystyki
Ten temat przegląda 453 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571011
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 453 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej