Krewetkarium - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Krewetkarium

Liczba wyświetleń: 1441·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.

14 cze 2008, 23:01 Krewetkarium  (#1)  

Zakładam krewetkarium i chciałbym byście wyrazili opinie na temat dobranego przez mnie sprzętu.
Filtr Aqua Clear 20
Grzałka Aqua Szut 25w z termostatem
Oświetlenie Lampka Solar Duo 26w
Podłoże Aqua Art Aqua Substrate II+
Akwarium 25l... Rośliny które będę mieć to: Rotala Walichi, Glosia :), heniek (ten trawnikowy :)) mchy i wątrobowce oraz nurzaniec...

Maciek22

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Anonim 1811

14 cze 2008, 23:17   (#2)  

Sprzęt ok. CO2 planujesz? Nurzańca sobie odpuść - za duży do 25l. Rotala walichii jest dość trudna w uprawie, więc trzeba to wziąć pod uwagę. Może rotundifolia?

Anonim 1811

15 cze 2008, 18:10   (#3)  

chester napisał(a):Sprzęt ok. CO2 planujesz? Nurzańca sobie odpuść - za duży do 25l. Rotala walichii jest dość trudna w uprawie, więc trzeba to wziąć pod uwagę. Może rotundifolia?

Nie planuje co2... chyba żę bimbrownie zrobie. Nurzańca będę często przycinał i trzymał w jednym miejscu :). Tak właśnie myślę na ta walichi... mozę zamienie ją na inną rotale lub cabombe.

Maciek22

artur_89 Jaworzno

15 cze 2008, 22:19   (#4)  

Przy takim oświetleniu CO2 będzie raczej konieczne :idea:

artur_89
Ranga: Znający temat

Miasto: Jaworzno

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

1Koszyk.PNG

Filtracja do krewetkarium

guzi75 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5280
Witam, wiem, że w typowych krewetkariach stosuje się filtry gąbkowe ja mam w swojej kostce 31L kubełek, pre filtr, jak, kto woli HW 630B, mam pytanie odnośnie wlotu wejście rurki zasysającej, a mianow...
02447C24-DFF8-460B-A9C2-604758E22EB2.jpeg

Krewetki Blue Velvet - ile sztuk do krewetkarium 25l?

Ewenement81 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 18308
Witam. Mam takie pytanko ile sztuk krewetek kupić do akwarium 25l odmiana Blue Velvet? Dodatkowo proszę podanie stosunku samców do samic. Z góry dziękuję za odpowiedź.
YouTube

Krewetkarium - start na żwirku

draft w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3071
Witam wszystkich. Trochę nieśmiało zapytam o rzecz niby dla wszystkich oczywistą, a jednak strasznie trudną do znalezienia w internecie. I to nawet na forach związanych bezpośrednio z hodowlą krewetek...
20220108_194726.jpg

robaki w krewetkarium

Mafrin w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4836
dzień dobry posiadam akwarium 10l z krewetkami, na piasku pojawiły się małe szybko ruszające się robaczki. jakie to robaki? jak się ich pozbyć? czy zagrażają krewetkom? mają 1-2 mmm jest ich z 12 wido...
IMG_20210805_214143.jpg

Krewetkarium - porady

mariusz87sk w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 7662
Witam Wszystkich przymierzam sie w niedlugim czasie zrobic restart kostki 30L. Chce stworzyc sobie krewtkarium i tu moje pytania. Jakie podłoże byście zaproponowali dla krewetek Neocaridina? Dodam że ...

Krewetkarium bez filtra?

Lejla w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2493
Witam, mam akwa 25l które tylko stoi i się kurzy , więc zatem moje pytanie czy dało by radę zrobić z tego krewetkarium tylko bez filtra. Czy obsadzenie gęsto zbiornika da radę go napowietrzyć? Widział...

Jak podawać CO2 w krewetkarium ?

Loreen w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2487
Hej wszystkim 🤗 Jak stosujecie CO2 w akwarium z krewetkami i dużą ilością roślin ? Czy wyłączacie CO2 na noc, czy jednak chodzi całą dobę ? I jak robicie z napowietrzaniem ? Włączać tylko na noc ? Są ...

[27L] Krewetkarium

Aras21 w Podłoże · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6745
Cześć, mam problem ze swoim najmniejszym akwarium. Dwa razy startowałem akwarium na piasku retne (testowany, nie zmienia parametrów gh / kh), bez niczego pod spodem, warstwa 1 cm. Po miesiącu czekani...

Kilka pytań odnośnie krewetkarium

Aoi w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 6516
Hej, niedługo startuję krewetkarium pod taiwany i nurtuje mnie kilka kwestii, mam nadzieję, że coś podpowiecie. 1. Jako podłoże mam zamiar użyć amazonii new. Podłoże prawie roczne, także nie boje się...

Krewetkarium niebieski czołg

djsiny w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6985
Witam zamierzam założyć krewetkarium ( niebieski czołg) dla neocaridina blue velvet natrafiłem na najlepsze forum. Chciałbym ten temat założyć aby uzyskać jak najlepsze informacje od fachowców w tej d...

Statystyki

Ten temat przegląda 431 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 431 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.