Oswietlenie. co sadzicie?
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
http://zoolight.pl/fotos/aqua50_1.jpg
chciałbym zapytać co sadzicie o takich lampach.
przede wszystkim czy osłona świetlówek nie ogranicza widma lub swiatła.
-
Loniek
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Legionowo
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
eryk napisał(a):bardzo dobre
A masz takie??
-
PampersBoy
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
maniek#
TWARDOGÓRA WOJ.DOLNOŚLĄSKIE
witam mam zbiornik 240 od 2 tyg i na korzeniach pojawily sie miejscami brazowy "puszysty"nalot czy to za male oswietlenie{mam 2x30W}?Jakie powinno byc na ten zbiornik>Z gory za pomoc dzekuje
-

maniek#
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: TWARDOGÓRA WOJ.DOLNOŚLĄSKIE
Rozsądne oświetlenie to ok. 0,7-1W na 1 litr pojemności akwarium. Proponuję dać minimum 4 świetlówki 30W, albo jakieś lampy HQI.
-

Mateusz Marszałek
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
Witam, jak można poprosić o poradę, jakie oświetlenie wybrać do akwarium? Około 500l
140 długość
50 szerokość
75 wysokość
Akwarium + Media
Obecnie co jest na wyposażeniu:
Akwarium 180x60x60 Front OPTIWITHE
Szafka:blat 36mm ,pełne plecy ,obrzeża ABS , szklane szlifowane białe fronty ,zawiasy bume ,system otwierania doty...
Przymierzam się powoli do zmiany oświetlenia 2x ADA SOLAR 1 w moim akwarium z powodu trudnego już dostępu do dobrych( o odpowiedniej barwie)lamp. Zbiornik ma wymiary 120x50x50. Potrzebuje lampy przy k...
Hej, chciałbym wymienić oświetlenie w zbiorniku, proszę was o doradztwo w co najlepiej zainwestować, aby nie wydać pieniędzy w błoto. Wymiary akwarium: 121x41x55 cm. Rośliny głównie anubiasy, limnophi...
Cześć.
Pozbyłem się zielenic z akwarium (algin+carbo+ograniecznie oświetlenia do jednej z dwóch belek aquael) - nie było ich dużo, ale na tyle, że psuły efekt wizualny (dopadły bucki, starsze liście a...
Witam,jako ze niedawno zacząłem przygode z akwarystyka i zakupilem zestaw optiset200, potrzebuje pomocy w doborze oswietlenie,pewnie bylo juz takich postow kilkaset:) mianowicie jest to akwarium zamkn...
Dzień dobry.
Zalałem tydzień temu nowy zbiornik żeby już się kręciło ale muszę zmodyfikować oświetlenie.
Na ten moment mam:
1. Aquael LEDDY TUBE 14W SUNNY DAY&NIGHT 1270lm
2. Diversa LED Expert ...
Cześć
Planuje założyć zbiornik HT, wysokość koło 45cm.
Zastanawiam się nad kilkoma lampami.
Najpierw był spór pomiędzy Aquael Ultra Slim a Chihiros WRGB ultra slim. Wybrałem Chihiros ale potem ...
Dzień dobry, szukam niedrogiego oświetlenia do akwarium, zastanawiam się nad sinkorem. Mógłby ktoś wypowiedzieć się czy warto? (Posiadam Anubiasy, kryptokoryna wendtii green, limnophila sessiliflora, ...
|
|