Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam mam akwarium 112l tanganika i mam pytanie- jakie zastosować nawozy, aby uzyskać piękne glony ????
-
Kapitan Ortografia
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: KrK
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Pewnie cos co ma duzo fosforu np KH2PO4  Jak nie chcesz soli to moze jakies macro jak nie wiesz jakie to zobacz w dziale glony kto czym nawozi i juz  Nie chce byc posadzony o stronniczosc. 
-

Andrzej Bondaruk
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Katowice
Rób wszystko, żeby nie mieć glonów - to się przeważnie nie udaje i będziesz miał glony jak marzenie 
-
devoratus
●
- Ranga: Poznaje temat
Orkan
Mikołów/Łaziska Górne
Ja mam dużo pięknych glonów do sprzedania  Preferowany odbiór osobisty. Prosto z baniaka
Tak na poważnie to ja bym lał fosfor, azot, żelazo i mocno i długo oświetlał. 
-
Orkan
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Mikołów/Łaziska Górne
Powiązane tematy
Witajcie,
Piszę z nadzieją na uzyskanie pomocy i podpowiedzi.
Opiszę akwarium, parametry a później problem.
Akwarium 220x55x60h zalane lipiec 2024
Filtracja sump ok 120L brutto (gąbki różnej gradac...
Hej
Tak to jest jak jest dobrze a człowiek chce lepiej. Dodałem jedną nakrętkę Tetra Vital na Moje 64 litry. Stało się zielono na kamieniach od glona. Otoski mają co skrobać z kamieni.
Poniżej opis ...
Witam,
Jestem początkującym akwarystą, mam problem z zielonymi palmami na liściach np. anubias ale również na roślinach czerwonych. Testuję wodę na no3 ( ok 20) i po4 ( ok 0,5).
Azotu nie mogę zbić f...
Witam
Pisze do Was liczac na pomoc spolecznosci. Bez Was grozi mi likwidacja akwarium...Zona juz traci cierpliwosc ;)
a wiec do rzeczy:
PO przeczytaniu kilku watkow nt uzywania paleczek nawozowych z...
Witam wszystkich, na początku zaznaczę, że jestem bardzo początkujący jeśli chodzi o akwarystykę i robię co mogę ;)
Akwarium: 30l 29x29x35h
Oświetlenie: Lampka Aquael Leddy Smart 2 Plant 6W (7,5h/dzi...
Witam
Akwarium 170l
Podloze: pokruszona lawa i ceramika, podsypka denerle deponitmix 6w1 (2cm), żwir bazaltowy 2-5mm
Filtr ultramax 1400l/h
Oswietlenie led 6500k, 80w, 55lm/l + barwa czerwona/niebiesk...
Witam jestem początkującym akwarysta , moje pierwsze akwarium .Mam akwarium 240 litrow proszę o pomoc w nawożeniu i walce z glonami . Akwarium zostało założone 3 miesiące temu . Podłoże aktywne H.E.L....
20190329_160745.jpg Witajcie!
W moim 1,5 miesięcznym akwarium 25l brutto pojawiły się takie glony a od paru dni niedobory na Bacopie Monnieri. Glon zawitał już w moim akwa w pierwszych 2 tygodniach od...
Witam.
Moje pytanie jest, jak w temacie. Czy jest sens stosować nawozy podczas miesięcznej kuracji preparatem Femanga Algen Stopp? Czy to tylko wspomaga glony? Dziękuję
Witam, proszę o pomoc i wsparcie oraz wyrozumiałość. Walczę z glonami już sporo i nie mogę sobie poradzić.
Akwarium 60l filtr IKOLA 250 zewnętrzny, światło aquael sun 10w (led) i aquael plant 10w (led...
|
|