|
|
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Ile należy dawkować symfoni na każde 10 l ? Przekopuje całe forum ale im dłużej szukam tym więcej opini . Jej skład to :
Mg-Magnez-9%
B-bor-0.20%
Co-kobalt-0,004%
Cu-miedz-0,16%
Fe-żelazo-1,20%
Mn-mangan-0,70%
Mo-molibden-0,03%
Zn-cynk-0,20%
Ja u siebie robie to tak 60gram symfoni + 7,5 gram siarczanu potasu rozpuszczam w1l wody . Dawkowanie 1ml dziennie , akwa 75l . Sprzedawca zapewnił mnie że to odpowiednia dawka i nie można jej przekraczać . Na forum znalazłem opinie że należy stosować jej o wiele więcej . Jak to w końcu ma być 
-

Hellus
●
- Ranga: Początkujący
Hellus napisał(a):Ile należy dawkować symfoni na każde 10 l ? Przekopuje całe forum ale im dłużej szukam tym więcej opini . Jej skład to : Mg-Magnez-9% B-bor-0.20% Co-kobalt-0,004% Cu-miedz-0,16% Fe-żelazo-1,20% Mn-mangan-0,70% Mo-molibden-0,03% Zn-cynk-0,20% Ja u siebie robie to tak 60gram symfoni + 7,5 gram siarczanu potasu rozpuszczam w1l wody . Dawkowanie 1ml dziennie , akwa 75l . Sprzedawca zapewnił mnie że to odpowiednia dawka i nie można jej przekraczać . Na forum znalazłem opinie że należy stosować jej o wiele więcej . Jak to w końcu ma być 
Witam odsiwierzę post bo chętnie bym się dowiedział jakie ilości tego wlewać na karzde 10l wody 
-

mario27-28
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: kuj-pom.
-

dimmus
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: okolice Opola
Powiązane tematy
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może mi pomóc z nawozami a mianowicie chodzi o? Czy po podmianie wody nawozy lejemy tylko na tyle ile litrów podmieniliśmy wody, czy na cały litraż akwarium.
A...
Witam,
Mój zestaw
Kostka- 31L brutto-30x30x35 netto-pewnie jakieś 25L
Światło- Twinstar III 300C 16W 1028 lm świece 7godz akwarium ma 1 miesiąc
CO2 TROPICA System Nano na noc zakręcam
Filtracja- HW ...
Ponieważ szukałem długo i namiętnie na tym oraz innych forach i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, więc chciałem po prostu zapytać. Zanim oburzycie się, że przecież fosfor nie szkodzi, ale szkodzi, ...
Podaje nawozy z dozownika automatycznego który ma opcje ustawienia kilku cykli w ciągu dnia. Mój nawoz to Vimi All in one. Zastanawiam się czy dla lepszego wykorzystania przez rosliny mniejszych dawek...
Witam potrzebuje pomocy ile powinienem mieć potasu przy tych parametrach:N-4, P-0,3, Ca-27, Mg-9, Kh-1, Ph-6,2, Fe-0,05,Gh-6 Akwarium jest na podłożu aktywnym helpa rośliny nie rosną
Mam swoje akwarium 270l na ziemi z hydroponika i łatwymi roślinami typu zabienice kryptokoryny .Akwarium ruszyło w 2018r na początku oprócz zielenic nie był większych problemów wszystko rosło parametr...
Witam
Od początku
Posiadam akwarium 1080 l nawożę solami, z mniejszymi bądź większymi sukcesami - jak do tej pory :D
Ponieważ zdarzyła się mi przeprowadzka wraz z całym akwa i sprzętem trafiłem na...
Drodzy
Małe pytanie może banalne, ale chce mieć pewność.
Mam kno3 rozrobione w 500 ml RO na etykiecie pisze ze dostarcza jedno naciśnięcie 1,5 mg/l w 100 l wody. I tu zgłupiałem .. to jakie stężenie b...
W itam jestem tu nowy.
Problem moj dotyczy nawożenia. Jaka ilosc nawozu makro i mikro oraz wegla w plynie podawac do mojego baniaka. Nawoze makro i mikro i weglem w plynie zakupionym orzez allegro. Ba...
Witam,
ile wprowadzam ppm "K" stosując zalecaną dawkę Aquapotasu??
Pozdr. Adrian K
|
|