Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Akwarium: 27l
30x30x30 to wymiary w cm
Filtracja : kaskada Azoo
Oświetlenie: 18W philips master 865
Temperatura: pokojowa od 20 do 25 stopni
funa:
BRAK
Flora:
mchy i mikrosoria
Co o tym sądzicie ? Czy dobrze wyglądają te kamienie (chodzi mi o ich ułożenie a nie cechy)

- Załączniki
-

- 25 l.jpg (88.72 KiB) Przeglądane 2355 razy
-

kresone
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Świętochłowice
Mnie się bardzo podoba. I te kamienie - super po prostu !!! Zrobiła się z nich taka przełęcz jakby...dodają głębi całości. Pasowałyby mi tu jeszcze jakieś krewecie bo będzie tam pusto jak się nic nie będzie ruszało....
80L ogólne
-
Bouli666
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kraków
Moze nie potrzebne to skupisko kamieni po prawej stronie,jeden by wystarczył kamyczek.No i tło,najlepiej ciemno-granatowe i to ono doda większej głębi.Ogólnie ciekawy i ładny aranż.
-

lukiki
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Łódź
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
lukiki napisał(a):Moze nie potrzebne to skupisko kamieni po prawej stronie,jeden by wystarczył kamyczek.No i tło,najlepiej ciemno-granatowe i to ono doda większej głębi.Ogólnie ciekawy i ładny aranż.
przed zrobieniem tego zdjęcia było właśnie czarne tło, niestety nie wygląda to głębiej.
-

kresone
●
lukiki napisał(a):Moze nie potrzebne to skupisko kamieni po prawej stronie,jeden by wystarczył kamyczek.No i tło,najlepiej ciemno-granatowe i to ono doda większej głębi.Ogólnie ciekawy i ładny aranż.
Zgadzam sie z kolega. W prawym dolnym rogu usunąłbym z 3 kamyczki. Teraz troche mi to przypomina kręgosłup jakiegos dinozaura  Reszta rewelka.
-

cHris dm
●
- Miasto: Dundalk
Bardzo fajne
Napisz cos wiecej o kamieniach.
Czy Kaskada ktora masz jest w miare cicha?
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Bardzo fajne. Dobrze wykorzystałeś małą przestrzeń, aranżacji kamieni sprawia wrażenie głębi. Ale aż się prosi o ścieżkę z piasku przez środek. Poza tym bdb.
-
Anonim 1811
●
Piotr Baszucki napisał(a):Bardzo fajne  Napisz cos wiecej o kamieniach. Czy Kaskada ktora masz jest w miare cicha?
o kamieniach było już w tym wątku https://roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... highlight=
Kaskada była by cicha gdybym pod jej wirnik nie puszczał dwutlenku węgla.
-

kresone
●
Powiązane tematy
Witam!
To moje drugie akwarium.
Mniejsze...
Większe ma 50 l
Zalane 7.03.2017 całkowicie wodą ze starego akwa, więc woda kryształ.
Uznalem także, że skoro woda 100 % gotowa...to wrzuce zwierzątka [SM...
To mój pierwszy post na forum, więc witam Wszystkich serdecznie.
Jest to również moje pierwsze akwarium, w zasadzie robione dla córeczki - 8 l. - więc wiadomo kto o wszystko będzie musiał dbać ;-)
P...
Wymiary akwarium: 30x30x30 - 27L
Oświetlenie: Taśma led póki co,
Nawożenie: na razie brak, będzie potas
CO2: Bimbrownia, dyfuzor z kostki lipy
Podłoże: Ziemia z kopca kreta+bazalt 1-3mm
Temperat...
Witajcie
Po wieloletniej zabawie w akwarystykę morską postanowiłem pobawić się w Aquscaping.
Na początek sprzęt. Pozostała mi kostka po akwarium zapasowym z morszczyzny Newa NMO 30R. jest to komplet...
Witam wszystkich po długiej nieobecności. :D
Zbiornik 64L
40x40x40cm
Oświetlenie diy 26w 4 fullspectrum,11-6500k,11-8500k
Filtracja:
Filtr eheim 2215
Gabka
Ceramika-sera 1l
Gąbka
Matrix 1l
Gąbka
Bio ...
Witam serdecznie, nowo zakupiona kostka i jakiś pomysł na hardscape wpadł, nie wiem czy nie przegiąłem pa...., ale to bym prosił o jakieś oceny i porady. Pierwszy raz bawię się w tego typu akwarystykę...
Witam Wszystkich ,
Jestem tu nowy na forum wiec na początku chce się przywitać :) Moja kostkę posiadam od około 2 lat wcześniej miałem tylko sztuczne rośliny ,dość niedawno bo od 2-3 tygodni zacząłem ...
Witam jest to moje kolejne akwarium w karierze akwarysty :D poprzednie były Roślinne. Zostało założone 11 dni temu :roll: teraz trochę danych :
Szkło 35x35x35 Opti White
Podłoże : Power Sand Special...
Witam wszystkich forumowiczów!
Po założeniu 30l,przyszedł czas na coś.........mniejszego......... :D Tym razem będzie to kostka,a właściwie prostokąt 20x25x20.Pierwotnie miało to być mini ryuboku ale ...
Witam wszystkich serdecznie po długich bólach sprzedałem stare akwarium i założyłam dużo mniejsze ale zawsze coś.
Wymiary 40x40x40 float
Oświetlenie: belka power led 18w własnej konstrukcji.
podłoże...
|
|