Jaka pompa do kubełka DIY?? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jaka pompa do kubełka DIY??

Liczba wyświetleń: 1378·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok

02 kwi 2008, 21:11 Jaka pompa do kubełka DIY??  (#1)  

Witam. Chce zbudować kubełek DIY i zastanawiam się nad pompą, przede wszystkim musi być cicha i nie droga. Co sądzicie o pompach Atman?? Na przykład ta:
http://www.allegro.pl/item339294704_pom ... ublin.html

Afghan
Ranga: Początkujący

02 kwi 2008, 22:14   (#2)  

Ja stosuje pompe aqa jet 650 jest prawie bezgłośna (wyd 650 l/h) zapłaciłem 45 zł w sklepie przy moim akwarium (112) jest wystarczajaca . Miałem poprzednio atmana . Był głośniejszy sporo ale miał lepszą wydajność , no i nie posiadał możliwości podpięcia przewodu ssawnego (tylko wyjście ) czyli jest to pompa pełnozatapialna .

W moim przypadku podpięcie ssania jest konieczne ponieważ mam szeregowo (razem z kubełkiem ) podpięty filtr pod żwirowy . Aha te większe atmany mają ceramiczną oś więc teoretycznie powinny dłużej wytrzymać

slawekopak
Ranga: Początkujący

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

Aquael Hypermax Link - Jaka Lampa UV-C?

Baczek28 w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2521
Witam, Mam akwarium 450 litrów i nie wiem jaką lampę UV-C założyć? Mam filter zew. Aquael Hypermax Link który ma węże 19mm. Filter ma dwa wyloty co oznacza że musiałbym zamontować 2 lampy UV-C? Rober...

Jaka rurka zasysająca do HW-602B

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1092
W zestawie do filtra SunSun HW-602B na wyposażeniu jest przezroczysta rurka zasysająca, więc wiadomo jak będzie wyglądać za kilka miesięcy. Dodatkowo w akwarium Aquael Optibent 70 sięga około 3/4 od p...

Dodatkowe zabezpieczenie kubełka

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3870
Czołem. Widziałem na YT film, na którym akwarysta trzymał swoje kubełki w wiadrach, jako dodatkowe zabezpieczenie przed niedużym wyciekiem. Myślicie, że coś takiego ma sens? Oczywiście takie wiadro mu...

Dodanie nowej gąbki lub ceramiki do kubełka

BrzankiZjadłyMiKrewetki w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1341
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy przed dołożeniem kolejnej gąbki do filtra zewnętrznego muszę ją wypłukać w wodzie z akwarium, czy może być pod kranem

Jaka pompa do napelniania akwarium

radh w Filtracja · Odpowiedzi: 42 · Wyświetlenia: 34599
Chcialbym nieco usprawnic proces podmiany wody. Spuszczanie wody z akwarium robie wezem prosto do sedesu, i tutaj to rozwiazanie mi pasuje (szybko i czysto). Teraz chcialbym nieco usprawnic proces nap...

Filtr podżwirowy jaka pompa?

wilkwcieniu w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1254
Cześć. Startuję z krewetkarium ~12l. Proszę polećcie mi wydajną i cichą pompę która ogarnie temat. Ruszt 13 cm. Dzięki!

Wymiana kubełka do 1k

KubaGsxR w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1592
Hejo, Muszę wymienić mojego 14 letniego Eheima 2224 (700 l/h) na coś mocniejszego, przy zarośniętym baniaku ruch wody w akwarium jest b. słaby do tego filtr tez zwolnił. Akwarium 162l 90x45x40H HT. ...

Jaka "szczotka" do szklanych wlotów/wylotów

Dejv_95 w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2050
Witam Jak w tytule chciałem dopytać jakie stosujecie szczotki/wyciory do szklanych rurek z filtra? Jakby ktoś mógł podrzucić nazwę, chodzi mi żeby były na tyle "miekkie" żeby nie uszkodzić ...

Pompa przepływowa?

akwaAmator w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3846
Hej Szukam jakiejś nie dużej zewnętrznej pomy przepływowej która ma mi służyć to spuszczania wody przy podmianie. Możecie coś polecić moz ebyc chińczyk byle zasilany z gniazda i wydajność 500-1000l/h...

Jaka długość węża silikonowego

Tycik w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3067
Cześć, jaka powinna być długość węża silikonowego do wyciszenia pompy podającej wodę z sumpa? Planuję pompę JEBAO DCP 5000 i rurki 32mm. Ktoś ma sprawdzony namiar na tergo typu węże? Na rynku widzę wę...

Statystyki

Ten temat przegląda 147 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570945
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 147 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.