ile mam dodawać nawozu? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

ile mam dodawać nawozu?

Liczba wyświetleń: 1610·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
vipermyslowice Mysłowice

28 mar 2008, 16:08 ile mam dodawać nawozu?  (#1)  

Hej:)
Mam akwarium o pojemności 126 litrów oraz oświetlenie 2x20W(AQUA-GLO i SUN-GLO).
I teraz moja wątpliwość a mianowicie podaje co tydzień podczas podmiany wody 1,5 ml Aquavit i 2 ml Ferroaktiv i nie wiem czy dobrze robię.

P.S.akwarium ma już 4 miesiące

vipermyslowice
Ranga: Początkujący

Miasto: Mysłowice

28 mar 2008, 21:37   (#2)  

Ogolnie nigdy nie uzywalem tych nawozow ale
-przydaloby sie wiecej info o zbiorniku
-obsada roslinna i zwierzeca
-parametry
-czy widac ajkie niedobory
-przydalyby sie jakies fotki

listek
Ranga: Początkujący

Kadazan Toruń / Bydgoszcz

28 mar 2008, 23:10   (#3)  

nie wiem czy dobrze robię.

Jesteś zadowolony z efektów? Roślinki i zwierzęta zdrowe? No to dobrze robisz, nic nie zmieniaj na siłę :)

Kadazan
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Toruń / Bydgoszcz

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

1.jpg

Co ile ja lać

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5758
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może mi pomóc z nawozami a mianowicie chodzi o? Czy po podmianie wody nawozy lejemy tylko na tyle ile litrów podmieniliśmy wody, czy na cały litraż akwarium. A...
kostka.jpg

Ile Nawozic i jakie Nawozy

guzi75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4653
Witam, Mój zestaw Kostka- 31L brutto-30x30x35 netto-pewnie jakieś 25L Światło- Twinstar III 300C 16W 1028 lm świece 7godz akwarium ma 1 miesiąc CO2 TROPICA System Nano na noc zakręcam Filtracja- HW ...
YouTube

Pomoc w wyborze nawozu do roślin .

kustoo w Nawożenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6807
Witam. Posiadam system co2 czy poleci ktoś nawóz ogólny który mógłbym stosować do wszystkich roślin ? Czy samo co2 wystarczy ?

Dawki codzienne nawozu a ilość w słupie wody

Robcio12 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1588
Witam mam takie pytanie podaje dawki dzienne nawozu aquaforest makro i mikro I to jest ok azotu 0.6 A dlaczego po zmierzeniu w słupie wody pokazuje 0 mierząc testem kropelkowym Dodam że posiadam akwa...

Nawozenie z dozownikiem. Ile razy dziennie ?

vasteq w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2697
Podaje nawozy z dozownika automatycznego który ma opcje ustawienia kilku cykli w ciągu dnia. Mój nawoz to Vimi All in one. Zastanawiam się czy dla lepszego wykorzystania przez rosliny mniejszych dawek...

Czy nie mam za niskie Gh i Kh??

Anonim 59529 w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 6770
Witam Posiadam roślinne akwarium 112 litrów. Rośliny to lotosy, cryptokoryny, anubiasy, dzisiaj przyjdzie żabienica i jeszcze jakaś roślina. Posiadam filtr ro. W kranie mam wode o Gh jakieś 12 i Kh j...

Potas z KH Buildera czy z nawozu?

Ciechan w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2073
Wystartowałem nowe akwarium na podłożu Tropica. Korzenie plus lawa więc nic nie podnosi Kh. Zawsze sugerujecie, żeby na początku nawozić potasem i tu moje pytanie. Czy może zamiast nawozić potasem, le...

Mikro - ilości nawozu

Sola13pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2778
Witajcie! Zasadniczo od startu w listopadzie 2020 przeszedłem w moim baniaku 200l spora drogę (szczególnie jeśli chodzi o wiedzę i świadomość). Dużo się też zmieniło i przeszedłem z LT na HT, chociaż ...

Ile potasu

Paweł Q w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5386
Witam potrzebuje pomocy ile powinienem mieć potasu przy tych parametrach:N-4, P-0,3, Ca-27, Mg-9, Kh-1, Ph-6,2, Fe-0,05,Gh-6 Akwarium jest na podłożu aktywnym helpa rośliny nie rosną

Ile czego dodać ?

spoko9711 w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 6725
Witam Od początku Posiadam akwarium 1080 l nawożę solami, z mniejszymi bądź większymi sukcesami - jak do tej pory :D Ponieważ zdarzyła się mi przeprowadzka wraz z całym akwa i sprzętem trafiłem na...

Statystyki

Ten temat przegląda 311 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 311 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.