Wiosna w akwa - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Wiosna w akwa

Liczba wyświetleń: 1249·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

28 mar 2008, 15:48 Wiosna w akwa  (#1)  

Witam.Mój problem polega na tym że od pewnego czasu roślinki nie za bardzo chcą rosnąć-niby proste a nie zupełnie.Otóż po wielkiej klęsce i restarcie akwa pozostały mi 2 rośliny-lotos(bulwa) i żabienica nakrapiana.Jeśli chodzi o akwa to 112l,2x18W(philips aqurelle i osram fluora)co2 zwykłe,nawozy tropicala ferro,PG classic,hm....jeszcze w tabletkach czasem dodaje.Wczoraj zakupiłem valisnerie spiralis i chciałbym zeby wszystko jakoś ruszyło z miejsca-co doradzacie?

piotr84

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
romanbyd Tryszczyn

29 mar 2008, 23:24   (#2)  

Witam!
..abyś zapoznał się z zasadami akwa "low tech" - szczególnie mając rośliny takie, jakie wymieniłeś! :)
...nie wystarczy chcieć, trzeba działać" (Goethe)

romanbyd
Ranga: Znający temat

Miasto: Tryszczyn

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Problem w akwa na ziemi po 6 miesiącach od startu

Arkadeus w Nawożenie · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 9763
Witam, Jestem początkujący. Trochę czytam i staram się na tej podstawie rozwiązywać swoje problemy w akwarium, ale teraz już sobie nie radzę. Proszę o pomoc w doprowadzeniu zbiornika do dobrego stanu....
50l-3x25ml.jpg

Nawożenie akwa 50L

Skuter41 w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6566
Hej. Mam akwa 50l. Niestety nie mogę dojść z nim do porozumienia. Wcześniej miałem zbiornik 200l gdzie spokojnie sobie wszystko rosło na EI, a z maluchem nie daje sobie rady. Dane akwa: Objętość: 50...

Start nowego akwa + Saechem Stability + Purigen

kinga tajmer w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4935
Hej, cześć i czołem! To mój pierwszy post także witam Was serdecznie :) Na wstępie dodam, że szukałam odpowiedzi na forum ale nie znalazłam. Sprzedający w sklepie stacjonarnym (ponoć z wielkim doświ...

Proszę o pomoc w nawożeniu akwa 50l

dawpadix w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1614
Witam akwarium 50l obsada pół roku temu 20 gupików 0,5cm i 10 zbrojników 1,5cm nie wiem ile teraz jest mogę zredukować jak coś mam inne akwaria. Proszę o porady jeśli chodzi o nawożenie podaję azot zw...

Akwa 30 l. Jak nawozić?

Opk93 w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2108
Jaki nawóz mógłbym zastosować w tak małym akwarium? Czy podać CO2 w płynie? Wolałbym prostszą opcję, i coś z tańszej półki Najlepiej jakiś preparat "kilka w jednym". Akwarium ma około 2 mie...

Podmianka wody w nowo założonym akwa...

Adam562 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1585
parę dni temu założyłem akwarium 25 L i moje pytanie brzmi kiedy pierwsza podmianka wody i w jakiej ilości itd ? . Póki co glonów nie ma ale kożuch na powierzchni jest

Kontrola nawozów przy starcie akwa

IroU w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2776
Witam Akwarium mam od miesiąca. I chciałbym aby ktoś z doświadczonych akwarystów czuwał nad moimi działaniami:) Trochę info poczytałem plus doświadczenie z gupikami i zachciało mi się akwarium roślinn...

Jaki nawóz do akwa?

awatar555 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 924
Akwarium: 60l Oświetlenie: 0,4w/l Rośliny: Echinodorusy, Cryptocoryny, Vallisneria Gigantea, Bacopa drobnolistna, Nawożenie: -Kulki gliniano torfowe, Czy wystarczy nawozić samym potasem? Czy lep...

Problem ze startem akwa 74L na ADA

kules w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 4241
Witam Was wszystkich. Mówią do mnie Arek a akwarystyką hobbistycznie zajmuje się kilkanaście lat. Jakiś czas temu z racji tego iż warunki finansowe pozwoliły pozwoliłem popełnić zbiornik o następujący...

Podłoże do akwa 112l (HT?)

Matrial w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2182
Witam wszystkich. Chciałbym porady co do wyboru substratu jako podłoże do nowo zakładanego akwarium 112l. Jest to można powiedzieć moje pierwsze poważne wyzwanie z akwarium bo na chwilę obecną mam mal...

Statystyki

Ten temat przegląda 276 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 276 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.