Akwa 120l - 3 tyg od startu - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Akwa 120l - 3 tyg od startu

Liczba wyświetleń: 2006·Odpowiedzi: 4
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.

17 mar 2008, 00:38 Akwa 120l - 3 tyg od startu  (#1)  

Witam

Jakieś 3 tygodnie temu odpaliłem swoje "pierwsze" akwa roślinne. Szczerze powiedziawszy wystawiam tu zdjęcie aby zapoznać się z opiniami doświadczonych użytkowników, którzy sami mają akwaria roślinne i tym się zajmują.

Liczę na szczerą opinię, a krytyka (uzasadniona) jak najbardziej wskazana, gdyż ma mi to pomóc w zmianach i udoskonaleniu akwa.

Pozdrawiam

Obrazek

anwba

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ryba.90 Nysa

17 mar 2008, 18:40   (#2)  

Jeśli mozesz napisz parametry :)
Co do zbiornika, to podoba mi się. Wystarczy poczekać aż się wszystko ładnie porozrasta, bo widać że zbiornik świeży.
Obrazek

Ryba.90
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Nysa

Kadazan Toruń / Bydgoszcz

18 mar 2008, 01:05   (#3)  

Mikrozorium wkopane w żwir? Tej roślinki nie sadzi się w podłożu, lecz przywiązuje do kamienia lub korzenia. Poza tym jest ładnie.

Co to za kartki u góry?

Kadazan
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Toruń / Bydgoszcz

19 mar 2008, 16:38   (#4)  

Wiem ze mikrozorium nie sadzi się w żwir jednak nie podoba mi się efekt wystających korzeni. Kartki u góry akwa to czarna fiia która nieco się przestawila gdyż nie dolewam wody na opór a światło jest strasznie oślepiające w tym miejscu.

anwba

21 mar 2008, 12:10   (#5)  

anwba napisał(a):Wiem ze mikrozorium nie sadzi się w żwir jednak nie podoba mi się efekt wystających korzeni.

No to będzie słabo rosła albo całkiem zmarnieje.

tombo77
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Krok po kroku akwa 60P film (j.angielski)

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1302
Cześć Poniżej film z założenia krok po kroku 60P akwarium.
YouTube

Brazilian style Aquascape - miesiąc od startu

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1390
Bardzo czysto i przyjemnie :)
70l.jpg

Nowe akwa 70L - rozterki przed startem.

antipathiQue w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 172 · Wyświetlenia: 62453
Witam Wszystkich serdecznie, Jak do tej pory byłem biernym użytkownikiem forum, zazwyczaj czytałem i starałem się jak najwięcej nauczyć. Przyszła pora by to zmienić i zacząć być aktywnym użytkownikie...
YouTube

120l - BN/T - AquaHobby

AquaHobby w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2897
Proszę uzupełnić opis https://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/aquascaping/galeria/jak-zaprezentowac-swoje-akwarium-11074.html Witam wszystkich to i ja się podzielę swoim akwarium,jak narazie pacza...

Odmulanie zarsonietego dna akwa...

Marcini1987 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 61 · Wyświetlenia: 52811
witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...

Akwa-vivarium Glossy 100cm

ArturI w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 18837
Witam, swój poprzedni zbiornik sprzedałem [https://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/aquascaping/wabi-kusa/akwa-vivarium-45x45x60cm-68173.html?p=512568#p512568] Może wypłynie u innego użytkownika ;) ...

Akwa-Vivarium 45x45x60cm

ArturI w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 31 · Wyświetlenia: 45835
Poprzedni projekt spotkał się z przychylną opinią więc pokażę jeszcze jeden. Wprawdzie ten jeszcze czeka na komplet roślin - dzbaneczniki oraz heliamfory, ale myślę, że już można go prezentować. Terr...

Moje akwa ;]

sliva w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 10161
C haos i proste rosliny, czyli moja najbardziej leniwa "kompozycja" ;) oto i ona: http://www.jp2doc.org/akwa/akwa.jpg W yzywanie sie jest mile widziane :] pozdro, tomek

Małe, ciemne akwa - jakie rośliny?

violinka w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2990
Hej. Baniak 25l od Aquael z ich pokrywą i oświetleniem led 6W. Mam z 10 kulek gałęzatek od 3 miechów i dają radę, urosły cholernie. Rogatek na próbę też jako tako. Jakie rośliny polecacie do takieg...

Akwa - Paludarium 60X45X45

ArturI w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 9537
Chciałem Wam przedstawić Akwa-Terrarium jakie przygotowałem dla pewnej Pani. Cukierkowy charakter zbiornika nie jest przypadkowy. Terrarium o wymiarach 60x45x45cm Oświetlenie 2x24W Struktura zbudowana...

Statystyki

Ten temat przegląda 278 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571608
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 278 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.