Limnophila aquatica - anomalia wzrostu ???
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witam!
Szkoda, że nic nie napisałeś o oświetleniu akwa. 
...nie wystarczy chcieć, trzeba działać" (Goethe)
-

romanbyd
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Tryszczyn
romanbyd napisał(a):Witam! Szkoda, że nic nie napisałeś o oświetleniu akwa. 
Sorki,
3x20W (2xAqua Glo + 1xAuarelle Philips)

-

mario1177
●
- Ranga: Początkujący
A wielkość akwa?...
Mimo to myślę, że może drastycznie krótko świecisz? Ilość świiatła dla tej rośliny też nie powala pewnie?...
Napisz szczegóły- bo tak będziemy się "wozić" bez końca 
-

romanbyd
●
Krótko świecisz i roślina wykształca formę nadwodną... pod wodą. Przedłuż czas naświetlania.
Pozdrawiam
------
>>Moja strona<<
Na tym forum można odnieść wrażenie, że Heteranthera zosterifolia nigdy nie istniała...
-

Yahilles
●
-
Yahilles napisał(a):Krótko świecisz i roślina wykształca formę nadwodną... pod wodą. Przedłuż czas naświetlania.
Świecę 12,5h ( 9-21.30)
Wielkość akwa była podawana 140l. 80x35x50 profil
AKWA 140l (JBL 250;ośw. 3x20W)
Obsada:
1 x gurami mozaikowe
3 x piskorek
3 x otosek
2 x zbrojnik niebieski + kilka młodziutkich
20 x neon innesa
20 x neon czarny
3 x danio pręgowane
krewetki Blue i Crystal Red
-

mario1177
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
 ....  ....a to nas zapędziłeś w "kozi róg"
Widać za krótko żyję...
Pozostaje więc zagadka w temacie chemii w wodzie (tzn.pierwiastki, etc.)
-

romanbyd
●
Powiązane tematy
Witam , wystartowałem zbiornik 160 l 80x40x50 metoda ciemnego startu, ponieważ mam podłoże aktywne. 4 dni temu posadziłem rośliny po podmianie 80 procent wody i wpuściłem ryby oraz krewetki. Zauważyłe...
Witam, akwarium HT na ziemi, ma ponad miesiąc, bardzo ładnie wystartowało bez żadnych glonów, rośliny rosły bardzo szybko ale rotala nanjenshan i vietnam mają dziwne stożki wzrostu takie oklapnięte ja...
Witam akwarium ma 2 tygodnie wszystko ładnie wystartowało martwią mnie tylko rotala hra i yao yai stożki wzrostu małe i krótkie międzywężla natomiast u dołu roślina wypuszcza sporo nowych odnóg a na S...
Witam
Jak poprawnie ciąć Limnophila sessiliflora? Ja jak dochodzi do tafli wody ucinam np. w połowie i górną część wsadzam w podłoże. Ta część rośnie dalej bardzo ładnie. Niestety dolna za kilka dni n...
Witam,
Chciałem poradzić czy roślina limnophila aquatica nada się jako roślinka drugiego planu? (oczywiście odpowiednio przycinana). Chciałem stworzyć kontrast dla Ludwigi Repens Red, tzn. czerwona r...
Akwa 120 litrów i CO2 z butli. Co tydzień podmiana 20 l wody RO, co 3 tygodnie - 30 litrów RO.
Od kilku tygodni utrzymuje mi się stały poziom NO3 (10-20 mg/l), K - 15 mg/l. Fosfór w pożądanym zakresie...
Witam. Ostatnio postanowiłem trochę zmienić w mojej 2-setce i stworzyć warunki bardziej przyjazne roślinom, niestety na razie wychodzi trochę na odwrót.
Po kolei. Akwarium 200L, myślę że lekka nadfilt...
Ta rosline bylo mi bardzo ciezko zdobyc,dosc znacznie szarpnela mnie po kieszeni i dopiero za drugim razem z jednej lodygi udalo mi sie cos osiagnac.
http://farm3.staticflickr.com/2808/1...
Dzień dobry
Posiadam roślinę Limnophila sessiliflora. Sadzonka z innego akwarium. Na początku po wsadzeniu nie chciała w ogóle rosnąć, stała cały czas w miejscu. Była to część z nr 4 na zdjęciu, gdzi...
Witam
Akwarium działa u mnie juz 3 miesiące, bo bolączkach wieku dziecięcego wszystko ładnie sie ustabilizowało.
Wszystkie rośliny idą aż miło patrzeć.
Światło ok 50lm/l, CO2 25mg/l, nawożenie pełna...
|
|