Fauna: 8 neonków i narazie dwie tęczanki filigranowe, bo tylko dwie były wtedy w sklepe;), 8 amano, całe mnóstwo red cherry i jeden otosek, bo niestety chyba reszta przegrała z krewetkami albo poprostu coś im nie odpowiadało u mnie
Flora: Willow, Phoenix, Christmas, Java Moss, Micranthemum Umbrosum, Eleocharis Parvulus, Cladophora, Blyxa Japonica, Moczarka argentyńska, Dipilis Diandra, Limnophila Aromatica, Rotala Rotundofilia, Riccia Fluitans i coś pod korzeniem ale nie pamiętam nazwy;)
Nawożenie: bimbrownia, i wszystko z planta gainera dla wody RO
Akwarium ma rok, ale była zmieniana aranżacja pod koniec lipca zeszłego roku. W tej chwili jest po przycince i po przeprowadzce.
Ładny zarośnięty baniaczek Barkuje troszkę jakiegoś punktu zaczepienia dla wzroku np. niezarośniętego fragmentu korzenia lub czerwonej roślinki.
Ale i tak akwarium mi się podoba.
Wymiary zbiornika 60x30X30, a oświetlenie to zwykła lampa halogenowa 70W nic specjalnego;) a żarnik sylvania 5600K, jak zrobię zdjęcie z oświetleniem to wstawię. W planach mam nowe akwa z optu white ze dwa razy większe tak żeby pasowało na całą szafkę;)
przemogasior w Akwaria· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2858
Cześć. Chciałbym zaprezentować Wam mój (a wg ksiąg wieczystych - mojej córki 😜) baniak założony na początku czerwca i dostrajany z pomocą kolegi BATERIA (jeszcze raz serdeczne dzięki za rady).
Zbior...
kondraath w Akwaria· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 10986
Witam,
Na forum jestem od dawna ale dopiero dzisiaj odważyłem się pokazać moje aktualne akwarium.
Akwarium: 60x30x30
Oświetlenie: Twinstar 600EA
Filtracja: Oase BioMaster 350
Podłoże: ADA amazonia
Naw...
mgiecek w Akwaria· Odpowiedzi: 72 · Wyświetlenia: 33361
Witajcie,
Po spadku otrzymałem akwarium i postanowiłem to wykorzystać... Zbiornik zalany w czwartek cieszyńską kranówką + Azoo supreme guard + Azoo aquaguard plus.
Podmiana wody codziennie ok. 10L.
...
Adamsky41 w Akwaria· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 9602
Witajcie.
Po kilku nano akwariach ht na podłożach aktywnych nadszedł czas na postawienie akwarium ht na podłożu jałowym z nawożeniem solami. Dotąd nawoziłem Qualdropem więc w sumie to akwarium to będ...
RavScape w Akwaria· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 13986
Jest to mój pierwszy aquascape i zbiornik HT po 2 latach od postawienia. Trochę :shock: już przerósł i czeka go restart. Dlatego zanim to uczynię chciałem się podzielić tym co udało mi się nauczyć o a...
NeonCzarny5 w Akwaria· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3096
54 – Średniak – NeonCzarny5
Cześć,
Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić mój drugi zbiornik, nazwany przez domowników średniaczkiem. Na jego aktualną aranżację ogromny wpływ miały prace Mateusza Salaw...
ko_wal25 w Akwaria· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8511
Witam serdecznie,
Pragnę przedstawić moje akwarium, którego aranżacja powstała zupełnie przypadkowo a mianowicie po zakupie grupy roślin od kilku różnych osób umieszczałem je losowo i tymczasowo jed...
Statystyki
Ten temat przegląda 266 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571027
• Liczba wątków: 48816
• Użytkownicy: 36939
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 266 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej