Rozmnażanie Pielęgniczek Ramireza ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Rozmnażanie Pielęgniczek Ramireza ?

Liczba wyświetleń: 1170·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam mam pytanie czy sa szanse na potomstwo w zbiorniku ogólnym i jak często te rybki składają ikrę ? Parę dni temu złożyły mi ikrę na korzeniu i nie ma po niej śladu ...

SHERY1

Kadazan Toruń / Bydgoszcz

03 mar 2008, 20:59   (#2)  

Ramirezy same zjadają ikrę, jeśli coś/ ktoś je niepokoi. Może to być ręka akwarysty, jego twarz przyklejona do szyby, wścibska kosiarka, łakome kiryski... To taki odruch, bardzo ciężko jest doprowadzić do udanego rozrodu tych rybek, tym bardziej, że w wyniku sztucznego rozrodu zanika instynkt macierzyński. Akwarium musi być tarliskowe lub dla jednej pary, a para musi być dobrze dobrana.

Kadazan
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Toruń / Bydgoszcz

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

EasyCarbo a rozmnażanie krewetek

jarula999 w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1578
Witam! Czy EasyCarbo ma jakiś wpływ na mnożenie się krewetek?? Pytam bo zauważyłem że CO2 ma spory wpływ i krewety nie chcą się rozmnażać przy podawaniu dwutlenku z butli wysokociśnieniowej.. Może kt...

Statystyki

Ten temat przegląda 441 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571000
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: kamil_wind

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 440 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.