Zbrojnik z uszkodzoną płetwą - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zbrojnik z uszkodzoną płetwą

Liczba wyświetleń: 2607·Odpowiedzi: 6
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
kurczak.92
Mój zbrojnik niebieski ma większą boczną płetwę wyszczerbioną i jedna z kości jest bez skóry. Czy nic mu nie będzie z tego powodu? I z czego to się zrobiło?

kurczak.92

02 mar 2008, 21:27   (#2)  

Zadzwoń do wróżki bo tylko ona na podstawie tych skąpych informacji może dać ci odpowiedź.Opisz zbiornik, obsada, itp.

tombo77
Ranga: Poznaje temat

kurczak.92

02 mar 2008, 21:55   (#3)  

Ja nie mogę, mógłbyś być trochę milszy. Zbiornik 63 litry gęsto obsadzone, ryby to zbrojnik i 2 neony czerwone, filtracja Aquaszut wewnętrzny 30-80 litrów, grzałka 100 Wat, podłoże Ada Amazonia, dekoracje korzenie. Wystarczy?

kurczak.92

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

02 mar 2008, 23:18   (#4)  

kurczak.92 napisał(a): Zbiornik 63 litry

No to masz odpowiedź.Ten zbiornik jest za mały dla zbrojnika.Jak jeszcze dorzucisz korzenie to jeszcze bardziej zmniejszasz mu przestrzeń do pływania.Podejrzewam że uszkodził płetwę o coś w akwa.

tombo77

03 mar 2008, 16:22   (#5)  

Co do obsady to jest całkiem zła dokup jeszcze min. 10 neonów i oddaj zbronika tak się kończy kupowanie za dużych ryb do małych zbiorników. Zamiast zbrojnika możesz mieć 5 otosków np.

s3in

kurczak.92

04 mar 2008, 14:26   (#6)  

Po pierwsze: zbrojnik ma 4,5 cm, nie rośnie już, a akwarium nie jest dla niego zbyt małe, bo jest w nim od 4 lat i to pierwszy przypadek tego rodzaju z płetwą.
Po drugie: nie mam zamiaru kupować wiekszej ilości neonów, ponieważ te dwa to ostatek, który został mi po sporej ławicy i jak na razie dobrze się mają.

kurczak.92

04 mar 2008, 19:11   (#7)  

kurczak.92 napisał(a):Po pierwsze: zbrojnik ma 4,5 cm, nie rośnie już, a akwarium nie jest dla niego zbyt małe, bo jest w nim od 4 lat

I czym tu się chwalić, że katujesz rybę.Widzę, że jesteś gościem który pyta, a gdy dostaje odpowiedzi to i tak twierdzi, że wie lepiej.TO PO CO PYTASZ?Oddaj rybę komuś kto ma większe akwa.

tombo77

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

20251230_190942.jpg

Co to? (Zbrojnik)???

Hagar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2743
Witam, mam baniak 200l, towarzyski, kirysy pstre, pandy i wenezuela. Gupiki, molinezje, cudaczki (przylga chińska) i w ciul ślimaków i krewetek red cherry. Mam też dwa glonojady (zbrojniki), te najbar...
20240324_201403.jpg

Zniknął mi zbrojnik...

aureum w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6484
Witam, W piatek jeszcze był a w sobote nie wyszedl na ogorka... Nie ma go. Mial okolo 5cm, weloniasty. Przeszukalem kazdy milimetr podloza i rosliny. Nie mam ich duzo wiec nie ma kryjowek. Obszuka...

Zbrojnik terroryzuje akwarium

aureum w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2495
Witam, Akwa 72l, 60cm długość, filtracja ultramax 1500. Obsada: 6 gupikow dorosłych i kilka sztuk narybku 4 danio 6 brzanek wysmuklych Kilka krewetek 1 zbrojnik pospolity... No i właśnie... Syn ż...

Zbrojnik Lamparci a piaszczyste podłoże

Amarok w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1970
Witam! Jaka jest Wasza opinia odnośnie trzymania Zbrojnika w akwarium z piaszczystym podłożem? Zrobiłem nowe akwarium z piaskiem + skały i kamienie. Wszystko było w porządku do wczoraj, gdy wpuściłem...

Ile razy do roku zbrojnik moze skladac jajka

Rafal 12 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3363
Nie wiecie ile razy do roku zbrojnik moze skladac jajka bo u mnie ma juz 5 raz i nie wiem co z tym robic musze chyba rozdzielic samca od samicy

Zbrojnik zabójca?

AkwaManiaaK w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2782
Czy to możliwe by zbrojnik lamparci (około 15cm) zjadł moją Ramirezę (około 3cm)??? Obsada (po śmierci ramirezy) : -3 przeźroczki indyjskie -2 molinezje -1 ramireza Zbiornik: 54l Z góry dziękuję[e...

Zbrojnik na plecach

BlitzTroll w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 7339
Witam 2 dni temu kupiłem zbrojnika do tej pory wszytko było dobrze dzisiaj zauważyłem ze leży na plecach co prawda oddycha jednak jest to niepokojące co może byc przyczyną lub czy to jest ich naturaln...

Chory Zbrojnik

awatar555 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7578
Witam, Mój zbrojnik ledwo się rusza wygląda tak: (Zdjęcie). Około 5 dni temu był restart akwa dołożyłem korzeń i czy to może być jego wina? Jak pomoc zbrojnikowi oraz co mu jest? Temp 26 stopni, Czy d...

Pielęgnica Ramireza - złożona płetwa grzbietowa

Zbyszek997 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6186
Cześć, Mam mały problem z Pielęgnicą Ramireza (samiec). Kupiłem go jakiś czas temu i w zasadzie od samego początku miał złożoną płetwę grzbietową. Zachowywał się dziwnie, potrafił czasami "stać&...

Zbrojnik (glonojad) różnica - samiec i samica

marlowe w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 4761
Mam w 240L 3 Glonojady i w 100L 2 szt. Mają wszystkie po około 5-6 cm długości. Z tego co czytam samiec ma wąsy i to go odróżnia od samicy. Czy moje są już odpowiednio dorosłe żeby u ewentualnych samc...

Statystyki

Ten temat przegląda 172 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570997
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 172 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.