zmiemia ogrodowa prośba o szybką odpowiedz - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

zmiemia ogrodowa prośba o szybką odpowiedz

Liczba wyświetleń: 1859·Odpowiedzi: 5
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
witam
udało mi się znaleźć ziemię o takim składzie
N 94mg/l
P 18mg/l
K 170mg/l
dodany bedzie jszcze węgiel aktywowany - tylko nie znalazłem ile go dać na kg ziemi bądż L wody, glina, piasek, keramzyt, jak mi się uda kupic to i lateryt

czy te proporcje są dobre?? tu mały opisik
AGROPLANTA Agroplanta to uniwersalna, klasyczna ziemia opracowana w Zakładzie Kształtowania i Konserwacji Terenów Zieleni Akademii Rolniczej w Poznaniu, o starannie dobranych makro- i mikroelementach, zapewniających prawidłowy skład substancji odżywczych oraz właściwą kwasowość. Optymalna struktura produktu daje szerokie możliwości w zastosowaniu tego podłoża w uprawach roślin ozdobnych zarówno w domu jak i w ogrodzie. Agroplanta została poddana odkażaniu w procesie produkcji, przez co wyeliminowano niebezpieczeństwo wprowadzenia do upraw np. nicieni.

slaw2006

Petrus Oława

18 lut 2008, 16:56   (#2)  

Dodatki do ziemi ogrodowej sę zależne od tego jakie parametry wody będziesz miał
a najlepiej zainwestuj w książkę Diany Walstad
nie mieszaj laterytu z ziemią ogrodową
bo nie opanujesz glonów w akwarium :D

Petrus
Ranga: Początkujący

Miasto: Oława

romanbyd Tryszczyn

18 lut 2008, 17:40   (#3)  

Petrus napisał(a): a najlepiej zainwestuj w książkę Diany Walstad
nie mieszaj laterytu z ziemią ogrodową
bo nie opanujesz glonów w akwarium :D

Nie tyle chodzi o glony, co o zatrucie podłoża!
...nie wystarczy chcieć, trzeba działać" (Goethe)

romanbyd
Ranga: Znający temat

Miasto: Tryszczyn

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

18 lut 2008, 21:05   (#4)  

dzieki, no a co z tą ziemią może być?

slaw2006

18 lut 2008, 22:17   (#5)  

Ja zmieszałem razem dwa rodzaje ziemi uniwersalnej, torf, kokos i piasek.
Pozdrawiam
------
>>Moja strona<<
Na tym forum można odnieść wrażenie, że Heteranthera zosterifolia nigdy nie istniała...

Yahilles

romanbyd Tryszczyn

19 lut 2008, 00:08   (#6)  

slaw2006 napisał(a):dzieki, no a co z tą ziemią może być?

Książka, książka!!!... przeczytaj!
...nie wystarczy chcieć, trzeba działać" (Goethe)

romanbyd

Miasto: Tryszczyn

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

_DSC9950.JPG

450l prośba o pomoc w aranżacji

Jesiotr w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 863
Prośba o pomoc w aranżacji. To moje 1 akwarium roślinne do tej pory bawiłem się w Biotop Malawi. Chciałbym osiągnąć coś takiego jak na zdjęciu poniżej i dołączam fotkę tego co udało mi się ułożyć pros...

SCAPER'S - prośba o ocenę

PKS_26 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5464
Po mału przygotowywana do nowego projektu:) prosze bardziej doświadczonych w aquascapingu o ocenę i ewentualnie krytykę. 2.jpg 3.jpg 1.jpg

Prośba o poradę w sprawie skał.

Krzysztof Radziszewski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4878
Bardzo proszę osoby, które posiadają poniższe rodzaje skał o wyrażenie opinii głównie pod kątem zmiany parametrów chemicznych wody w zbiorniku. Z góry dziękuję za pomoc. https://sklep.roslinyakwariow...

Prośba o poprawki do aranżacji.

ciesizdz w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1138
Dobry wieczór wszystkim. Zamieszczam szkic aranżu, który zrobiłem sobie w akwarium, proszę o ocenę i porady, co można zmienić, zanim się rośliny ukorzenią i będzie je ciężko poprzesadzać. To moje dru...

Prośba o radę

maciusmacius84 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1991
Witam ile dać gatunków roślin i jakie do takiego akwarium 200 l. Będzie pełne nawożenie plus co2 z butli oświetlenie 4x39 t5

Chcę kupić dobry aparat - prośba o rady

ArturI w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4447
Witam, w najbliższych dniach chcę kupić dobry aparat fotograficzny - raczej systemowy niż lustrzanka. Oczywiście istotne w jego funkcjonalności jest robienie dobrych zdjęć akwariów... Czy możecie mi p...

Moje pierwsze akwarium 54l. Prośba o pomoc.

FestinaLente w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6617
Koleżanki i koledzy córka (8 lat) namówiła mnie na kupno pierwszego akwarium, chociaż szczerze to długo namawiać nie musiała. Wybrałem raczej niewielki zbiornik 54l (Diversa Startup 60 LED). Wymiary...

Prośba o ocenę kompozycji

Printer w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 4789
Chciałem prosić o ocenę i może jakąś sugestię :roll: Jakoś brakuje mi pomysłu na układ skał

Akwarium w stylu naturalnym - prośba o sugestie.

Nature w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 7444
Dzień Dobry Wszystkim :) Jako że to mój pierwszy post na forum - Michał miło mi. Aranżacja którą planuje opierała się będzie na korzeniach oraz skałach.Wszelkie kwestie z tym związane czekają na od...

Prośba o pomoc w aranżacji akwa biotopu Nowej Gwinei

biedron w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 953
Witam. Skacze z tematu na temat i szukam jakiejs inspiracji dla stworzenia akwarium biotopu Nowej Gwinei dla Pseudomugila Furcatusa oraz Glowaczyka Barwnego. Tak malo osob posiada konkretnie ten bioto...

Statystyki

Ten temat przegląda 212 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570998
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 212 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.