|
|
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Przed chwilką na TVN Meteo,w programie:"Maja w ogrodzie" pokazany został reportaż z zakładania 600 litrowego zbiornika z roślinami.
Polecam obejrzeć mimo pewnych "nie dociągnięć",tym bardziej że programów w telewizji na temat akwarystyki roślinnej jak na lekarstwo-ba w cale ich nie ma !
Maja w ogrodzie TVN Meteo -
SOBOTA,NIEDZIELA,PONIEDZIAŁEK-6:05 11:05 15:05 17:05 20:05 23:05 WTOREK 6:05 13:05 15:05 17:05 19:05 23:05
p.s Na początku programu,nic nie wspominane jest o wątku akwarystycznym.Nie wyłączajcie telewizora 
-
Gość
●
Pokazywano akwarium "po przejsciach"..rosliny bablowaly, ale baniak ciezko bylo nazwac "roslinnym"  Chyba pechowo trafili, na kiepski czas dla tego zbiornika.
Mimo wszystko wlasciciel mial fajne pomysly, jak np. urzadzenie, ktore 10 min po wrzuceniu pokarmu uruchamia mu ponownie filtry - nie ma problemu z pamietaniem o tym
p.s. fajnie brzmialo gdy Maja mowia o szpalerach roslin a kamera pokazywala 1 kabombe i anubiasa na korzeniu 
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Ja oglądałe ale zbiornik taki sobie??
Czy ktoś zna tego faceta bo ja go pierwszy raz w życiu widze.
-
Lazlo
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
jakby ktos nagral i zamiescil na Youtube byloby fajnie..nie kazdy ma kabel:/
Piotr
-

Piotr Kaczyński
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Otwock
Właśnie ojciec wczoraj to oglądał i mówił że dosyć ciekawie było wszystko urządzone od strony technicznej, muszę to dzisiaj sam obadać!
-
kordi
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Brzeszcze
no technicznie jak najbardziej:)dobra lampa, sprzet, wszystko przemyslane.Jedynie co to nie podoba mi sie ta drewniana rama akwarium ale to juz kwestia gustu, no i w koncu akwarium mialo byc wpasowane w kolorystyke kuchenną, ale imho lepiej by wygladalo bez tego:)
-
vitul
●
- Miasto: Wawa
Zaskoczylo mnie troche dezynfekowanie wody ozonem, no i kurtyna w akwarium roslinnym.
Lampa jak widac wypas - wlasciciel tez obeznany w temacie, wiedzial co mowi i "czul" akwarium roslinne. Mysle, ze za kilka miesiecy taki zbiornik moglby prezentowac sie swietnie, chociazby z uwagi na lokalizacje w mieszkaniu. Aranzacja to kwestia gustu i zastosowanych technik.
Czekamy na ujawnienie sie wlasciciela zbiornika, no i fajnie, ze o naszym hobby mowia w TV  Bo jest niesamowicie atrakcyjne wizualnie..a dla wiekszosci szarych ludzi to czarna magia 
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Czy mogę prosić o nagranie i wrzucenie na YouTube? Niestety telewizję łapię z druciaka i nie ma co marzyć o jakimś TVN Meteo, a chciałbym zobaczyć to akwarium.
-

Kadazan
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Toruń / Bydgoszcz
-
Dwa razy juz widzialem ten programik. Odnioslem wrazenie, ze panowie tworzacy ten baniaczek chyba nie mieli zadnego planu zagospodarowania/urzadzenia akwarium.
Pozdrawiam
D
-
dinus
●
- Miasto: Krakow
W programie "Nieruchomości" na kanale TVN 24 ,jest wzmianka o urozmaicenie domu,poprzez postawienie zbiornika.Autorzy skupili się głównie na solniczkach-mimo to polecam obejrzeć,aby się dowiedzieć jakie koszta wiążą się z uruchomieniem takiego zbiornika (do 150 tyś złotych  ).
Premiera: sobota, godz. 14:45. Powtórki: niedziela - 6:05 i 15:45, poniedziałek - godz. 4:45.
-
Gość
●
Powiązane tematy
Witam szanownych zielarzy.Ostatnio na kilku forach zauważyłem coraz częściej zamiast HQI czy t5 ,t8 zaczyna być stosowane oświetlenie dzienne LED
Czy ktoś z was to już stosuje ? Jaki efekt wzrostu ro...
Witam
Niedawno zauważyłem w akwarium półcentymetrowe różowe robaki o średnicy około milimetra.Występują one na powierzchni podłoża i roślin trawnikowych. Gdy zostaną porwane przez prąd wody mocno się...
Cześć, szukam informacji na temat oświetlenia roślin nad akwarium (filodendron itp) czy ktoś może się podzielić zdjęciem, nazwa lampy info gdzie mogę coś takiego zakupić? Dziękuję i pozdrawiam serdecz...
Witam szanowne grono tego forum.
Jako że to mój pierwszy post więc się przedstawię.
Jestem Mirosław i mieszkam w Radomiu.
Pierwsze rybki do domu przyniosłem w wieku 13 lat w słoiku po ogórkach kiszon...
Akwarium wymaga jakiś przycinek i poprawek ale powiem szczerze nie przeszkadza mi to
Wodę podmieniam tylko wtedy jak skończą mi się zapasy wody RO na dolewki
CO2 - podaje ale nie mierzę ile tego jest...
Witam, w rogu akwarium zauważyłem dziwne pęknięcie. Nie wiem co to może być i czy to groźne i może nagle skończyć się tym że wszystko wyląduje na podłodze, czy może mi od ma to wpływu na nic... Nie wi...
20260606_164644.jpg Czy ktoś z Szanownych próbował prowadzić akwarium Juwela jako otwarte?
Mam na myśli zdjęcie klapek oraz oryginalnej belki i zamontowanie mocniejszej belki. Np Skylight Entriq.
Czy ...
Witam,
szukam porad odnośnie doboru oświetlenia do akwarium o głębokości 70cm.
Wiem że to głębokie akwarium na hodowlę roślin, ale nie planuję żadnych wysoko wymagających roślin, a i bez trawnika też...
Witam mam dylemat do akwarium 96l 60x40x40 ktory filtr byście mi doradzili czy kupić aquael ultramax 1500 czy aquael ultramax 1000. Z góry dziękuję za pomoc
|
|