Fajna kostka, fajna fotka (może ciut za zimna) - ogólne wrażenie dobre. Tylko brakuje obsady zwierzęcej - ani neon ani bojek nie pasują do aranżacji. Widziałbym coś mniejszego i "delikatniejszego".
Super są te Twoje akwaria !!
Jednego tylko nie rozumiem , może dlatego że jestem początkujący Wszyscy stosują jakieś super nawozy, a dodatkowo KMNO3 bo ponoć w nawozach oryginalnych a w szczególności PG jest mało azotu, a Ty w swojej 180 dajesz 4 x mniej macro niż zaleca producent a 3 x więcej Ferro+ i żadnych innych "wynalazków". A wynik jak widać na Twojej stronie godny pozazdroszczenia. A co do tego 19 L maleństwa to też 2x wiącej Ferro +. Ja mam 25 L i daję tyle ile poleca producent. Ferro + 0,5 ml i makro 0,5 ml co dziennie. Może powinienem coś zmienić Jakie jest twoje zdanie na temat macro ?
Podmieniam 7 l RO na tydzien z PGHM
Przylacze sie do tematu. Co do malej ilości azotu w PG to sie zgodze i tez podaje dodatkowo KNO3 (chyba o to chodzilo mojemu przedmowcy, bo zwiazku takiego jak KMNO3 to chyba w ogole nie ma! ). Ale też nie możesz przesadzić z ilością azotu. Zwiekszona ilość ferro+ moze wynikac wlasnie z wiekszej ilosci potasu i azotu podawanego do akwarium (ja tez daje wiecej ferro+ i classica niz zaleca producent)
marur_marur w Akwaria· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3601
Cześć,
przedstawiam moje akwarium, które wystartowało 15 styczna 2026. r. Jest to mój pierwszy — wg mnie w miarę udany — zbiornik pod kątem roślinności. Mam na myśli to, że w końcu udało mi się w miar...
vanplesniak11 w Akwaria· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6011
Cześć !
Zawsze miałem zbiorniczek malawi, tym razem postanowiłem w biurze zrobić sobie kostkę o wymiarach powyższych.
Filtr : Oase 75 bioStyle
Oświetlenie : Chihiros CII
Planowane podłoże: Amazonia...
Totik w Akwaria· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3235
Od dość dawna chodziło mi po głowie założenie paludarium. Jako że nie mam w tym doświadczenia, postanowiłem najpierw spróbować zrobić coś małego, prostego, żeby zobaczyć co z tego wyjdzie.
Opis:
Wym...
Prz3mEk87 w Akwaria· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2632
W myśl zasady jak sam się nie przekonasz, że można to nie będziesz wiedział i nie nabierzesz doświadczenia jednocześnie.
Popularnego od jakiegoś czasu zagramanicą akwaria prowadzone metodą(?) - no fil...
bastek76 w Akwaria· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5339
Kosteczka optiwhite 25x25x30 6mm
Start 25.12.22r
Podłoże: Platinum Soil
Światło: Chihiros a251
Co2 z butli
Woda RO+mineralizator Yokuchi do 120TDS
Nawozy: Na razie tylko potas Yokuchi,
FIltracja: Res...
wojtekszuminski w Akwaria· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5866
Witam ruszylem z nowym projektem. A raczej z dwoch mniejszych akwarii przeszedłem na 2 wieksze. Oba maja 19 l. A ich poprzednicy 8l i 12l. Troche za male dla mieszkancow zwanych bojownik. Ale teraz be...
ko_wal25 w Akwaria· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8492
Witam serdecznie,
Pragnę przedstawić moje akwarium, którego aranżacja powstała zupełnie przypadkowo a mianowicie po zakupie grupy roślin od kilku różnych osób umieszczałem je losowo i tymczasowo jed...
Binio w Akwaria· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5685
Próba sił przy małej kostce, wieczory długie więc jest czas :)
Akarium 19L 25x25x30 Aquael.
Filtracja versamax1 gąbki, włóknina i purigen
Podłoże Platinum soil 2L
Dekoracja dragon stone, korzonek dri...
bielu1985 w Akwaria· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4433
Witam
Akwarium jak i jego tytułowe "Cztery pory" było już prezentowane .No ale niestety po pamiętnych przygodach z serwerem cały temat i jego zawartość przepadł😔
Więc pozwolę sobie go odświ...
Statystyki
Ten temat przegląda 354 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36935
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 354 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej