kalkulator - ktoremu wierzyc - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

kalkulator - ktoremu wierzyc

Liczba wyświetleń: 1516·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.

08 lut 2008, 22:17 kalkulator - ktoremu wierzyc  (#1)  

ktory kalkulator pokazuje poprawne stezenie NO3 ten czy ten
Gdy do kazdego z nich wpisze w odpowiednie pola jednakowe dane to wyniki sa rozne...

Wojak_Szwejk
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
dimmus okolice Opola

09 lut 2008, 12:30   (#2)  

w pierwszym jest blad, jak wyzerujesz wszystko i dasz jakas wartosc kno3, to okaze sie ze K bedzie wiecej niz no3, a w kno3 K to tylko 39%.

dimmus
Ranga: Stały bywalec

Miasto: okolice Opola

09 lut 2008, 17:33   (#3)  

wydaje mi sie ze sa zamienione wartosci dla K i NO3. Zamiast podac zawartosc K podaje azotany i odwrotnie...

Wojak_Szwejk
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Screenshot_20221229_190504.jpg

Kalkulator Zulix-a VS fotometr Exaqua

wachcio w Nawożenie · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 9477
Witam Mikołaj (na spółkę ze mną) w tym roku był bardzo łaskawy dla mnie i mam nową "zabawkę" fotometr Zoolek Exaqua Pro3 z zestawem testów pod rośliny. Jako, że od jakiegoś czasu robię sobi...

Kalkulator oświetlenia

roslinyakwariowe.pl w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 7051
https://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2015/12592/kalkulator-oswietlenia.jpg Program pozwala na okreslenie ilości światła niezbędnego do zdrowego wzrostu roślin... Czytaj wię...
zulix.NH4NO3.jpg

NH4NO3 - kalkulator Zulixa

rudson w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3639
Witam. Który z wyników brać pod uwagę, przy tam ustawionych dawkach w kalkulatorze Zulixa jeśli chodzi o NH4NO3. calc.jpg Czy mam brać po uwagę ten wynik z tabelki "Dozowanie MAKRO podstawo...

kalkulator uwzględniajacy twardośc wody

Krzysztof-Katowice w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3767
Witam Was, mam do Was kilka pytań 1. Czy istnieje kalkulator ktory uwzględni stosowanie soli w stosunku do twardości wody? Aby mniej wiecej wiedzieć jak nawozic azotem z KNO3 czy innymi solami pr...

Zielona tropica, kalkulator, wysokie NO3 - głupoty?

derag0n w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 7025
Mam dwa zbiorniki: kostka 27l, żwirek kwarc. barwiony i zwykły piasek. Trochę kulek gt i kapsułek w podłożu (głęboko!) - https://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/027l-green-oasis-d...

Kalkulator nawozów

Anonim 1811 w Nawożenie · Odpowiedzi: 51 · Wyświetlenia: 34585
http://calc.petalphile.com/ Bardzo ciekawa sprawa, uwzględnia również gotowe nawozy (łącznie z ADA na podstawie analizy Toma Barra). Chyba najlepszy kalkulator do tej pory, a już na pewno najfajnie...

Kalkulator do nawozów Qualdrop

Sebastian_C w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3551
Dobry wieczór! Czy tam dzień dobry :D Kupiłem nawozy Qualdrop i na ich stronie znajduje się taki prosty kalkulator pomagający w ustaleniu dawek poszczególnych preparatów. Z mojego dotychczasowego r...

Kalkulator nawożenia NPK (Excel)

e2rdos w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 7246
Witam serdecznie. Przeszukując internet i kolejne fora akwarystyczne w poszukiwaniu upragnionej odpowiedzi na odwieczne pytanie "ILE NAWOZIĆ I JAK CZĘSTO ABY NIE ZACHWIAĆ W AKWARIUM STOSUNKÓW NPK...

Seachem Iron - rozbieżności - kalkulator a opis

nyos w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3485
Mam problem polegający na tym że wg opisu na Seachem Iron: na stronie sklepu RA (tak samo jak na stronie polskiego dystrybutora) Sposób użycia: Jedna nakrętka (5ml) na każde 200 litrów wody w zbior...

Jak nawozić - suche sole (kalkulator)

Victhe w Nawożenie · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 8279
Witam. Posiadam baniak 80l i ok 10 gatunków roślin. Światło 10h 0.5w/1l z czego w czwartek dochodzi dodatkowe co podniesie do 0.75w/l. Nawożę rośliny Aqua artem green pro i classic. Wszystko na ziemi ...

Statystyki

Ten temat przegląda 3626 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571603
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3626 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.