wymiary skimmera - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

wymiary skimmera

Liczba wyświetleń: 1589·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

04 lut 2008, 20:01 wymiary skimmera  (#1)  

Witam posiada ktos wymiary skimmer, potrzebuje poniewaz musze dokupic do zbiornika a posiadam aquaclear 20 (mala kaskada)

Chyba,ze ma ktos patent na pozbycie sie raz na zawsze blony na wodzie - ktre doprowadza mnie do szalu ;-)

creative

tom.pol Lublin / Bruxela

05 lut 2008, 23:16   (#2)  

Jesli chodzi ci o fluvala skimera to ma 22,5cm pod woda i 7 cm nad woda - ale da sie to przerobic na miej :wink:
Obrazek

tom.pol
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Lublin / Bruxela

05 lut 2008, 23:41   (#3)  

tak Fluval jest dosc czesto spotykany chodzi mi o aquaclera
Aha na mojej wodzie jest kolor jak by ktos wylał benzyne takie kolory
ktos moze wie od czego woda ma az taki kolor?

creative

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Maciej B. Międzychód

06 lut 2008, 01:38   (#4)  

Witam posiada ktos wymiary skimmer, potrzebuje poniewaz musze dokupic do zbiornika a posiadam aquaclear 20 (mala kaskada)

Mam skimmer Hagen AquaClear.
Minimalna wysokość to 22.5 cm tylko że aby jego górna część swobodnie pływała po powierzchni wody i opadała wraz z nią kiedy odparowuje trzeba dodać troszkę do tego wymiaru.

Po wielkości filtra wnioskuje że masz małe akwa i martwi cię wysokość.
Dlatego dodam że dolną część skimmera spokojnie możesz postawić na podłożu gdyż wloty są jakieś 3 cm wyżej.

Ja mam podłączonego do AquaCleara 30 i sprawuje się doskonale.
Wadą jest to że w małym akwa wygląda ogromnie.

Chyba,ze ma ktos patent na pozbycie sie raz na zawsze blony na wodzie - ktre doprowadza mnie do szalu

Podobno molinezje ją zjadają.
Nie sprawdzałem.

Maciej B.
Ranga: Początkujący

Miasto: Międzychód

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

DSC_0199.JPG

Fluval 307. Wymiary.

woronov w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 8281
Cześć. Chciałem zapytać się wszystkich posiadaczy filtra o to czy wymiar podawany przez producenta jest taki sam dla całej wysokości filtra? Fluval podaje że filtr ma szerokość 18 centymetrów. Ale z t...
rogaty w skimmerze.jpg

Ślimak rogaty wlazł mi w wylot działającego skimmera.

adalberthawkins w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 4438
Ślimak rogaty, skubaniec, wlazł mi prosto w wylot działającego skimmera. Jestem w szoku, bo dmucha to ponoć 300l/h i żadne inne stwory nie próbują wejść w taką dmuchającą dziurę. Przepraszam za jakość...
1.jpg

Test metalowego skimmera AquaStalka

roslinyakwariowe.pl w Filtracja · Odpowiedzi: 35 · Wyświetlenia: 26192
Problem błony białkowej na tafli wody często występuje w naszych akwariach, psując efekt estetyczny, szczególnie w coraz powszechniejszych zbiornikach otwartych. Teoretycznie mało istotne zjawisko oka...
Uchwyt na szybę 4mm nakrywkową.png

Szyba nakrywkowa wymiary sposób montażu

przemas22 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1045
Chciałbym zamówić szybę nakrywkowa do kostki 25x25. Czy mam dobrac wymiar aby położyć na akwarium czy wpuścić do środka. Jeśli ta druga opcja to po ile zostawić luzu po bokach. Wymiar w środku to 24,1...

Wymiary szafki AquaEl NanoReef

slawko1 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2251
Cześć, Posiada ktoś z Was może Aquael Szafka Shrimp Set 30L Nanoreef 31X31X111Cm i zna jej wymiary w środku? Jestem ciekawy czy jakie filtry zewnętrzne zmieszczą mi się do tej szafki. Dzięki z góry za...

Nietypowe wymiary zbiornika

PH95 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 16397
Witam! Zastanawiam się nad wymiarem akwarium pod komodę 59x43. W 99% jestem przekonany, że pójdę w stronę jakiejś mniej lub bardziej symetrycznej kostki. Tylko tutaj mam poważny dylemat jakie wymiary...

Pomoc w wyborze skimmera

zmijka85 w Filtracja · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 8165
Zwracam się do użytkowników skimmerów zwłaszcza w małych zbiornikach. Posiadam 40l akwarium. Pracuje w nim filtr Eheim 2011. Wylot jest tak skierowany by zapewnić optymalne napowietrzanie oraz cyrkula...

Minimalne wymiary do 180x60x70

kein001 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1783
Witam, Proszę o poradę odnośnie przestrzeni które muszę zachować aby rozprowadzić osprzęt do zbiornika oraz móc go bez większych problemów serwisować. Akwarium będzie zabudowane w ścianie, widoczne...

Aquael circulator 1000 wymiary

raczek91 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 699
Czy ktoś posiadający tą pompkę może podać mi wymiary ile ma pompa razem z tym wieszakiem i przyssawkami? Potrzebuje do konstrukcji filtra hamburskiego narożnego, żebym wiedział ile miejsca zostawić za...

Aquael Unimax 250 - prośba o dokładne wymiary

Quark-t w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1283
Cześć, mam prośbę do posiadacza filtra Aquael Unimax 250 o podanie możliwe dokładnych wymiarów tego kubełka. Wiem, że producent podaje 25 x 22,5 x 41,5 [cm], tylko o ile produktom Aquaela ufam "t...

Statystyki

Ten temat przegląda 1198 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570993
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1198 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.