Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Jako, że prznosiłem baniak w inne miejsce, bez restartu sie nie obeszło  Prawa strona ma byc chaotyczna, więcej kolorów i bardziej mroczna, lewa zaś przeciwnieństwem prawej, a więc harmonia, rosliny o delikatnych kształtach, raczej zielone. No, a więc to by było na tyle. Teraz fotki poszczególnych fragmentów aranżacji(fotki całości narazie brak)
15 godzin po zalaniu:
Zbiornik: 200l 100cm x 40cm x 50cm h
Filtracja: Tetra tec ex700+szklany wlot
Oświetlenie: 1x39w Sylvania t5/865(6500K) 1x39w Osram SkyWhite(8000K) 2x30w Osram t8 lumilux 865(6500K)
Podłoże: Pył węglowy, Sera Floredepot, nad substratem żwirek 2-4mm, piasek, żwir 2-3 cm
Nawożenie: seria PG, KNO3,
Co2: butla 1,5kg+Aquamedic regular. Gaz podawany jest poprzez dyfuzor z spiekiem 12h/24h
Flora:---------------
Fauna: Paracheirodon innesi,Tanichthys albonubes, Poecilia Reticulata, Krewetki,
Pozdrawiam,
Daniel

-
Daniel Groborz
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Śląsk
-
Danielu,śledzę Twoje prace i z aranżacji na aranżacje się rozkręcasz.Każda Twoja następna praca jest coraz lepsza. (średnio widział mi się Twój mały baniaczek,ale nie wypada mi krytykować,gdyż sam nie odważył bym się zaaranżować takiego maleństwa).Po zdjęciach,które zaprezentowałeś widać,że zbiornik jest całkiem fajnie zrobiony.Ja oczywiście czekam na fotki całości,które kiedyś pewnie zaprezentujesz...... 
-
Gość
●
Dzięki za miłe słowa  No tak 8l to strasznie małe pole do manewru. Teraz tylko dobrze zacząć nawożenie i nie doprowadzic do ataku glonów 
Pozdrawiam,
Daniel

-
Daniel Groborz
●
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Rety uzzi z aranżacji na aranżację jesteś coraz lepszy. Mialem przyjemność obejrzeć akwarium w całości i musze przyznać że jest świetne! Aż się boje powiedzieć co będzie za rok kiedy przeprowadzisz już z milion restartów  skomentuję więc to akwarium patrzać na fotke całości. Piękna zieleń i rozstawienie roślin. Usunąłbym tylko te nitki przy powierzchni wody oplatane dookoła korzenia ( eleocharis vivipara?) Jakoś nie chce mi sie wierzyć ze tych roślin jest aż wiadro i 2 miski 
-
Gość
●
W sumie zapowiada się bardzo fajnie, następna fotka mam nadzieję że bez sprzętu i o większych rozmiarach 
-

Maxxxo
●
- Miasto: Bydgoszcz
Dzień 5:

Pozdrawiam,
Daniel

-
Daniel Groborz
●
-
Witam!!!!
Pięknie i spokojnie. Trochę cukierkowo ale bardzo ciekawie zestawiłeś ziele.
Powodzenia i braku plagi na starcie.
Pozdrawiam
-

mario_k3
●
- Miasto: SZCZECIN
Fantastyczny klimat, też podązam w kierunku "dwojaźni". pozdr.
-

jeere
●
- Miasto: Kraków
-
Dawno nic nie pokazywałem
Akwarium nie wyglada tak jakbym sobie tego życzył, ale nie jest źle
Jeszcze zapewne wiele zmienie. Na fotce nie widac niektórych łodygowców, które zostały przyciete, aż przy dnie(no i nie widac również grzybienia).

Pozdrawiam,
Daniel

-
Daniel Groborz
●
-
Przepiękne akwarium, bardzo mi się podoba. Świetnie wygląda też stosik kamyków po lewej.
Pozdrawiam
------
>>Moja strona<<
Na tym forum można odnieść wrażenie, że Heteranthera zosterifolia nigdy nie istniała...
-

Yahilles
●
- Ranga: Znający temat
-
Uzzi? Gdzie Ci wcięło czarne tło? oddawaj je natychmiast!
-
Gość
●
Danielu,bardzo fajna natura Ci wyszła.Mnie się bardzo podoba i raczej bym nie grzebał już nic przy tym aranżu.Puścił bym wszystko samopas (nic nie przycinał,przesadzał,zamieniał itd.....)
-
Gość
●
Dzięki wszystkim za opinie
Przepiękne akwarium, bardzo mi się podoba. Świetnie wygląda też stosik kamyków po lewej.
Dzięki Uzzi? Gdzie Ci wcięło czarne tło? oddawaj je natychmiast!
Nie ma i narazie nie będzie Danielu,bardzo fajna natura Ci wyszła.Mnie się bardzo podoba i raczej bym nie grzebał już nic przy tym aranżu.Puścił bym wszystko samopas (nic nie przycinał,przesadzał,zamieniał itd.....)
Dzięki Sergiuszu  Małe przycinki zawsze muszą być, bo rosliny "wyjdą" z baniaka 
Pozdrawiam,
Daniel

-
Daniel Groborz
●
-
Aranżacji już nie ma. Fotka przedstawia ostatnie tygodnie akwarium. Strasznie zarosło, ale bardzo spodobała mi się taka czysta natura  Fotka kiepska, nie miałem jak doświetlić zarośnietego dna baniaka.
Aranżacja zajęła 422 miejsce na IAPLC 2008.

Pozdrawiam,
Daniel

-
Daniel Groborz
●
-
WOW
NIezłe, niezłe!!!!!!!!!!!!!!!!
Tylko mam pytanie co to jest za roślina po lewej stronie na pierwszym planie, wygląda jak postrzępiona koniczyna??
Pozdrawiam
25l - Low Tech - Krewetkarium
54l - Low Tech - P. Kakadu
96l - Tanganika -Ll. Meleagris + j. Dickfeldi
-
langi1219
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Tuchola
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Bardzo fajnie to wygląda.
-

Jerdezz
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kępno
Dzięki za miłe słowa.
Tylko mam pytanie co to jest za roślina po lewej stronie na pierwszym planie, wygląda jak postrzępiona koniczyna??
To Ranunculus inundatus.
Ps. Więcej fotek na moim fotologu.
Pozdrawiam,
Daniel

-
Daniel Groborz
●
-
Powiązane tematy
1-200422.jpeg
Zapraszamy do obejrzenia akwarium o pojemności 200l z aranżacją autorstwa Marka Evansa wykonaną dla firmy Tropica Aquarium Plants.
Zobacz więcej: https://roslinyakwariowe.pl/galerie/...
Zapraszam do obejrzenia,
oczywiście metoda dla cierpliwych - 99% akwarystów mentalnie nie wytrzyma okresu oczekiwania między budową aranżacji a obsadzaniem zbiornika roślinami.
Witam, co mogę jeszcze zrobić w tym akwarium, by było bardziej naturalne i by nadać mu głębi?
Zastanawiałam się nad umieszczeniem korzeni po lewej na kamieniu, by były trochę wyżej. Mam 3 otoczaki c...
Cześć,
Po 4 latach zamierzam założyć zbiornik jeszcze raz. W ciągu tego czasu świetlówki straciły trochę na żywotności. Nie świecą już tak jak kiedyś, dlatego przy okazji chciałem wymienić oświetleni...
Witam. Mam na imię Rafał i jestem nowy na forum. Za parę tygodni wyprowadzam się z miasta na działkę na której już czeka akwarium 200l profilowane (metraż w mieście bardzo mnie ograniczał :-P) Chciałb...
Witam, projekt niemal ukończony, w piątek powsadzam rośliny i poczekam na wstępną stabilizację zbiornika. Jestem ciekaw Waszych opinii na temat aranżacji, a także obsady. Jakie rybki byście tu widziel...
Cześć
W końcu miałem trochę czasu na ogarnięcie tematu korzeni i kamieni do akwarium. Razem z właścicielem sklepu przez 2h układaliśmy coś na kształt kompozycji. Potem oczywiście w zbiorniku nie uda...
Witam, powoli zaczynam przygotowywać swój pierwszy baniak. W mieszkaniu, to już drugie akwarium, pierwsze 72 litrowe ma syn. Na chwilę obecną mam już w sumie wszystkie graty, poza lampą, która to jest...
Witam,
Jestem początkującym akwarysta i dopiero się uczę. Chce wystartować z nowym zbiornikiem 240l i po mimo przeczytania wielu artykułów nadal mam wiele wątpliwości. Dlatego zakładam ten temat aby ...
Chciałem jeszcze się upewnić czy wszystko robię ok.
Dołączam zdjęcie zbiornika 35l
Wystartował wczoraj, standardowo woda jest mętna bo zastosowałem nowy żwir, gruby bazalt na spodzie 5-8 mm, drobny...
|