Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Informacje ogólne
Wymiary: 25x25x25 Szkło Guardian, bezbarwny silikon, szyba 4mm
Filtracja: Eheim Liberty 100
Oświetlenie: 1x9W (7200K), czas świecenia: 10:00-21:00
Ogrzewanie: brak
Nawożenie CO2: brak
Nawożenie: podmiany 1l co 2dni (RO), Nutrafin Plant Gro NPK, Nutrafin Plant Gro
Parametry wody: KH 4-5, GH 8-9, pH 6.7-6.9
Podłoże: Amazonia soil (3 litry), Nile sand (0.2litra)
Dekoracje: kamienie, korzenie
Flora: Cryptocoryne beckettii (petchii),Cryptocoryne wendtii "brown",Cryptocoryne undulata,Cryptocoryne wendtii 'Mi Oya', Echinodorus tenellus,Vallisneria nana, Anubias barteri v. nana 'Petite',Microsorum 'narrow'
Fauna: Caridina japonica, Boraras merah
Więcej zdjęć na stronie.

Pozdrawiam.
Piotr Suty / DurendaL
-

Piotr Suty
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Warszawa
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witam
Przyjemny dla oka mały zbiorniczek.Jak wszystko spod Twojej reki dopracowane w każdym szczególe.
Pozdrawiam Jacek Pawłowski
-

Jacek Pawłowski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Bardzo fajne. Oryginalne podejście do tematu, super dobrane rośliny. Fajnie, że nie użyłeś mchów. Jedyne co nie do końca mi pasi to kamień leżący na korzeniach po prawej. Może gdyby był ciut mniejszy, lepiej by się wpasował. No i piasek przy przedniej szybie - chyba jednak wołałbym "na płasko". Ale ogólnie znowu dałeś czadu, Piotrze
BTW planujesz jakiś większy zbiornik?
-
Anonim 1811
●
Witajcie.
Dziękuję za przychylne słowa
Choć zbiornik mam już od dłuższego czadu to chyba jeszcze poczekam trochę, aby rośliny bardziej się zagęściły, aby zbiornik bardziej "zdziczał". Opieka nad nim polega na podmianach wody i usuwaniu z plaży Amazonii. którą krewetki z lubością mi nanoszą
chester napisał(a):Bardzo fajne. Oryginalne podejście do tematu, super dobrane rośliny. Fajnie, że nie użyłeś mchów. Jedyne co nie do końca mi pasi to kamień leżący na korzeniach po prawej. Może gdyby był ciut mniejszy, lepiej by się wpasował. No i piasek przy przedniej szybie - chyba jednak wołałbym "na płasko". Ale ogólnie znowu dałeś czadu, Piotrze BTW planujesz jakiś większy zbiornik?
Maćku jeśli chodzi o plażę przyznam Ci się, że ja nie przepadam właśnie za takimi równymi, płaskimi. Czy wypada to na korzyść lub niekorzyść zbiornika to już kwestia upodobań. Dla mnie on strasznie nudno wyglądał
gdy pasek był właśnie równo rozłożony. Faktycznie na zdjęciu nie wygląda to tak jak odbiera się w rzeczywistości.
Oczywiście większy zbiornik chodzi po mojej głowie. Kilka dni temu wystartowałem nowy aranż, ale to też raczej niewielkie gabaryty. Kolejne większe szkiełko czeka na wystartowanie.
W odleglejszych planach mam coś powyżej 200 litrów z dużą ilością szczegółów i smaczków ... ale czas pokaże 
Pozdrawiam.
Piotr Suty / DurendaL
Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 11:13 przez Piotr Suty, łącznie edytowano 3 razy
-

Piotr Suty
●
-
Witam
BTW zauważyłem,że w stadku rybek pływa jedna lub dwie : Boraras urophthalmoides 
Pozdrawiam Jacek Pawłowski
-

Jacek Pawłowski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
AJ -Jacek Pawlowski napisał(a):Witam BTW zauważyłem,że w stadku rybek pływa jedna lub dwie : Boraras urophthalmoides 
Jacku faktycznie na jednym ze zdjęć jest Boraras brigittae, która zawieruszyła mi się gdzieś
przez nieuwagę gdy odławiałem z poprzedniego aranżu
Jak rybki podrosną trochę to doczekają się swojej sesji 
Pozdrawiam.
Piotr Suty / DurendaL
-

Piotr Suty
●
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zapraszam do obejrzenia galerii zdjęć mojej aranżacji w wysokiej rozdzielczości, która została uzupełniona o niepublikowane fotografie.
Szczegóły na stronie.
Jak widać niektóre efekty specjalne nie wymagają szczególnych środków

Pozdrawiam.
Piotr Suty / DurendaL
-

Piotr Suty
●
-
jeżeli mogę coś powiedzieć to kondycja roślin jest fenomenalna, kompozycja stwarza wrażenie ze jest o wiele większa niż jest w rzeczywistości,a mam pytanie jakim aparatem robiłeś te zdjęcia ??
-

Gotfryd
●
- Ranga: Początkujący
Gotfryd napisał(a):jeżeli mogę coś powiedzieć to kondycja roślin jest fenomenalna, kompozycja stwarza wrażenie ze jest o wiele większa niż jest w rzeczywistości,a mam pytanie jakim aparatem robiłeś te zdjęcia ??
Dziękuję.
Jeśli chodzi o fotografie to były wykonane Nikonem D70 z obiektywem stałoogniskowym 24mm 2.8.
Pozdrawiam.
Piotr Suty / DurendaL
-

Piotr Suty
●
-
Ładne fotki Piotrze  . Kompozycja też przyjemna ale czekam na coś większego  .
Pozdrawiam, Norbert
-

Norbert Sabat
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Deep In Underground
-
Norbert Sabat napisał(a):Ładne fotki Piotrze  . Kompozycja też przyjemna ale czekam na coś większego  .
Uwierz mi ja również chciałbym coś większego zrobić. Jak wiesz szkiełko czeka od dłuższego czasu, a materiały prawie skompletowane ... więc któregoś dnia 
Pozdrawiam.
Piotr Suty / DurendaL
-

Piotr Suty
●
-
Powiązane tematy
Hej
Część 1. &t=?si=qh3ZXQaXfq9BffXF
Witam!
To moje drugie akwarium.
Mniejsze...
Większe ma 50 l
Zalane 7.03.2017 całkowicie wodą ze starego akwa, więc woda kryształ.
Uznalem także, że skoro woda 100 % gotowa...to wrzuce zwierzątka [SM...
To mój pierwszy post na forum, więc witam Wszystkich serdecznie.
Jest to również moje pierwsze akwarium, w zasadzie robione dla córeczki - 8 l. - więc wiadomo kto o wszystko będzie musiał dbać ;-)
P...
Wymiary akwarium: 30x30x30 - 27L
Oświetlenie: Taśma led póki co,
Nawożenie: na razie brak, będzie potas
CO2: Bimbrownia, dyfuzor z kostki lipy
Podłoże: Ziemia z kopca kreta+bazalt 1-3mm
Temperat...
Witajcie
Po wieloletniej zabawie w akwarystykę morską postanowiłem pobawić się w Aquscaping.
Na początek sprzęt. Pozostała mi kostka po akwarium zapasowym z morszczyzny Newa NMO 30R. jest to komplet...
Witam wszystkich po długiej nieobecności. :D
Zbiornik 64L
40x40x40cm
Oświetlenie diy 26w 4 fullspectrum,11-6500k,11-8500k
Filtracja:
Filtr eheim 2215
Gabka
Ceramika-sera 1l
Gąbka
Matrix 1l
Gąbka
Bio ...
Witam serdecznie, nowo zakupiona kostka i jakiś pomysł na hardscape wpadł, nie wiem czy nie przegiąłem pa...., ale to bym prosił o jakieś oceny i porady. Pierwszy raz bawię się w tego typu akwarystykę...
Witam Wszystkich ,
Jestem tu nowy na forum wiec na początku chce się przywitać :) Moja kostkę posiadam od około 2 lat wcześniej miałem tylko sztuczne rośliny ,dość niedawno bo od 2-3 tygodni zacząłem ...
Witam jest to moje kolejne akwarium w karierze akwarysty :D poprzednie były Roślinne. Zostało założone 11 dni temu :roll: teraz trochę danych :
Szkło 35x35x35 Opti White
Podłoże : Power Sand Special...
Witam wszystkich forumowiczów!
Po założeniu 30l,przyszedł czas na coś.........mniejszego......... :D Tym razem będzie to kostka,a właściwie prostokąt 20x25x20.Pierwotnie miało to być mini ryuboku ale ...
|
|