Mój kolega ma akwarium o wymiarach 40x25x30 powiedziałem mu o akwariach typu low tech i stwierdził że chciałby takie założyć więc mam parę pytań na ten temat.
1. Czy ułożenie 1 cm ziemi o 4-5 cm żwirku będzie dobre ?
2. Jakie oświetlenie musi być w takim akwarium ? Kolega posiada pokrywę na żarówki więc może dodać kilka watów. Aktualnie ma żarówkę 8 W.
3. Czy mały filtr kaskadowy wystarczy do takiego akwarium ? (Producent napisał że wystarcza na akwaria od 30 do 100 litrów)
4. Jakie roślinki mógłby trzymać w takim akwarium ?
5. Jaką obsadę moglibyście zaproponować ?
6. Po jakim czasie od startu akwarium wpuszczać rybki ?
1. dobre.. może być 1cm ziemi więcej
2. myslę że 9W będzie ok
3. wystarczy mały gąbkowy
4. z jakimi chce się zmierzyć 5. do tak małego akwarium to mały wybór... chyba tylko gupiki lub bojownik...
No to poszukaj w necie, bo takich informacji jest na kopy.
Z mało wymagających to rogatek sztywny, moczarka, hygrophile, limnophila sessiflora, mikrozorium, anubias.
Pozdrawiam
------
>>Moja strona<< Na tym forum można odnieść wrażenie, że Heteranthera zosterifolia nigdy nie istniała...
Co do rybek proponuje Rasbora Maculata, albo coś do niej podobnego(widziałem podobnej w handlu podobne różniące się jaskrawością, albo rozmieszczeniem plamek, kresek kropek)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 328 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej