Precyzyjny zaworek CO2[problem] - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Precyzyjny zaworek CO2[problem]

Liczba wyświetleń: 1172·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Wygląd listy:
Mam problem z wyregulowaniem swojego zestawu co2. stosuję precyzyjny zaworek, ale jak już wyreguluje 1 bąbelek/s, to po jakimś czasie gaz przyspiesza :/. Druga sprawa jest taka, że gdy dotknę do zaworka gaz leci słabiej, gdy puszcze to leci mocno...
Czy te zaworki tak mają i zawsze są z nimi takie problemy, czy po prostu trafił mi się jakiś ferelny??
Dodaję zdjęcie zaworka:
Obrazek

BuB3q

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

20 sty 2008, 20:12   (#2)  

Zdjęcia nie widać, ale sądząc po opisie Twój zaworek precyzyjny nim nie jest. Jest uszkodzony.
DarekO

DarekO
Ranga: Zainteresowany tematem

markis Szczecin
BuB3q napisał(a):Mam problem z wyregulowaniem swojego zestawu co2. stosuję precyzyjny zaworek, ale jak już wyreguluje 1 bąbelek/s, to po jakimś czasie gaz przyspiesza :/. Druga sprawa jest taka, że gdy dotknę do zaworka gaz leci słabiej, gdy puszcze to leci mocno...
Czy te zaworki tak mają i zawsze są z nimi takie problemy, czy po prostu trafił mi się jakiś ferelny??

Mam podobny z wyglądu i też miałem z nim mnóstwo problemów.
Spróbuj podłączyć go odwrotnie. Mój nie miał oznaczeń kierunku przepływu przez co uznałem, że sposób podłączenia jest nieistotny... :twisted:
Od kiedy został wpięty odwrotnie problemy z regulacją przepływu odeszły w niepamięć. :D

pzdr

markis
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Szczecin

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

20251126_192705.jpg

Problem z roślinami po zmianie lampy.

Danecki w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3050
Witam wszystkich. Wiem ze podobnych wątków jest sporo, ale moj problem pojawił sie po zmianie oświetlenia. Akwarium 60l. Podloże to zwykły żwir. Nawoże caly czas tak samo, micro, macro + carbo z firmy...
IMG_8971.jpeg

Akwarium 180l low tech- problem z roslinami

Miłośnikzieleni w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5515
Witam wszystkich forumowiczów . To mój pierwszy post, potrzebuje pomocy w ustaleniu niedoboru/blokady w swoim akwarium. Najpierw trochę o akwarium: Akwarium Juwel 180l panorama(92x42x45) Oświetle...
HTB10uzBaOnrK1RjS.png

Dozownik nawozów AquaNova / Jebao a zaworek przeciwzwrotny

Oman w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3578
Cześć. Posiadam dozownik nawozów jak z tytułu wraz z zamontowany na wezunwlotowym do akwarium zaworkiem przeciwzwrotny. Odnoszę jednak wrażenie, że albo nawóz jest tak gęsty (w co wątpię) albo jakiś...
YouTube

Jak zakwasić wode bez CO2 ??

Anonim 59529 w Nawożenie · Odpowiedzi: 48 · Wyświetlenia: 14766
Witam Udało mi się zmiękczyć wode przy pomocy wody ro i jak w kranie mam 11 GH to teraz w akwarium mam 5 GH. I udało mi się też ją lekko zakwasić tak na 6,5 ph ale to dzięki chyba podłożu Controsoil....
20231016_125548.jpg

Problem z roślinkami

afka81 w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3231
Witam Akwarium 240 lirtrow,2 filtry jbl e-1502. Oświetlenie luwela 1 x led naturę 6500K 21W, 1 x led Day 9000K 21W + sinkor wrb 6000K 40W. Podłoże zwykły żwir. Woda podmieniana co tydzień na ro w ilo...
20220225_095232.jpg

Problem z roślinami - nawożenie

Hiporafa w Nawożenie · Odpowiedzi: 74 · Wyświetlenia: 38193
Witam, jestem początkującym akwarystą. zawsze miałem akwaria na podłożu jałowym bez nawozów. Teraz założyłem akwarium 112l na substracie jbl aquabasis i zacząłem nawozić akwarium nawozami aqua art bez...
IMG_20230123_163740868~2.jpg

Problem z roślinkami pojawiają się dziury

marcin dąbrowski w Nawożenie · Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 11559
Witam ! Posadziłem roślinki i po tygodniu ,czyli dziś zauważyłem dziury na liściach nie wiem jakie jest pH wody ,wodę podmieniam co tydzień ,prosto z kranu , nie wiem co już robić żeby ładnie rosło ma...
YouTube

Akwarium z mchami - czy podawać CO2 i nawozić mchy?

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1726

Jbl direct co2 test - nie działa

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1543
Dzień dobry, Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...

Nawożenie HT z Co2

Dejv33 w Nawożenie · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 9637
Witam, zakładam akwarium 120L HT. Oświetlenie - Chihiros LED RGB VIVID 2 Akwarium - 80x35x50 Podłoże - Platinium Soil Normal Zestaw Co2 Planowane rośliny to w szczególności średnio wymagające ale i ...

Statystyki

Ten temat przegląda 330 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 330 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.