150x50x60 opti whait i do tego troche pytań? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

150x50x60 opti whait i do tego troche pytań?

Liczba wyświetleń: 1177·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
witam. po założeniu 112L całkiem nie dawno zaczołem planować tym razem 150x50x60 z opti whaitu. 112 można zobaczyć w dziale akwaria roslinne w poście "początek 112". za jakiś czas przeprowadzam sie do swojego nowego lokum zaczołem myśleć jaki sprzęt powoli i co do tego akwa dovbrać. Jak narazie dowiedziałem sie cene tego szkiełka i w srwia kosztowało by coś koło 1350zł.tak wiec myśle że po bożemu.jedna kwestia kótra mnie zastanawia to oświetlenie jakie dać i filtracje???, jeśłi chodzi o podłoże do planuje ADA oraz serie nawózów ADA. I tak mniej wiecej jak myślicie ie by było trzeba podłoża i jakie warstwy???? A że mam ponad rok do przeprowadzki to powoli bede gromadził sprzęt i całą reszte.
Jeśli chodzi o te 112 to tylko dlatego istnieje bo nie wytrzymałem aby czekać ponad rok wiec narazi zadawalam sie i cały czas udoskonalam 112 a przy tym wyciągam sporo wniosków:) pozdrawiam i zapraszam do dyskusji i odpowiedzi na moje pytania .

setii24

ArS Szczecin

16 sty 2008, 22:49   (#2)  

Myślę, że HQI 2x150W powinno być ok chyba, że lubisz ekstrema to wtedy nawet 3x150W ;-)
"Nie ważne ile masz, ważne ile Ci brakuje..."
Pozdrawiam
Artur
www.akwapasja.pl

ArS
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Szczecin

Grzegorz Guzik Kraków

16 sty 2008, 23:08   (#3)  

ADA podloza jasli bez plazy, to proponuje Power Sand M lub L w ilosci jakies 12 litrow, a Aqua Soil (np Amazonia) w ilosci worek 9l na kazde 2 litry Power Sandu, czyli jakies 6 workow (rozumiem, ze rozmiar dna to 150x50). Mozesz dolozyc na wierzch PAqua Soil w wersji Powder. W pzrypadku iwagumi warto miec jeden worek w zapasie na ksztaltowanie dna.
Co do swiatla to proponuje rozwazyc opcje lampy 2x150W HQI + swietlowki (np 2x54W T5).
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków

Grzegorz Guzik
Ranga: Znający temat

Miasto: Kraków

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

1621268144797.jpg

Aquael OPTI SET - pytania

Badman w Szkło i meble · Odpowiedzi: 47 · Wyświetlenia: 45495
Ktoś widział na żywo zestaw Aquael Opti Set wraz z szafką ? Najbardziej interesuję mnie wersja WHITE. 1. Jak się wizualnie prezentuję 2. Jakość wykonania 3. Czy standardowe światło pozwoli na prowadz...
akwa.jpg

jaki filtr do tego "akwarium"

radekjab w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3794
Cześć Mam takie "akwarium" , pojemność 1,7 litra. Pozostałość po "zestawie". Chciałbym zrobić w nim kotnik. Pytanie takie jak w tytule: czy jest w sprzedaży jakiś mikro/nano filtr...
D05A7CAE-8159-45AE-9A12-150975937A4C.jpg

072l - Full opti glass - djbovorta

djbovorta w Akwaria · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9578
Witam. Po kilkuletniej nieobecności wśród aktywnych akwarystów, nadszedł czas na portów. No i mam 72L : Szkło całość opti robione na zamówienie Szafka biała wzmacniana robiona na zamówienie Oświet...
IMG_20240822_155338.jpg

Jak się tego pozbyć

kajnia w Glony · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5883
Panowie, na korzeniu pojawił mi się taki okropny długi, gęsty, cienki nitkowaty zielono brązowy glon. Jak mogę się go pozbyć? Jakieś preparaty? Akwarium, ma już niecały miesiąc czasu, bez CO2, raz w t...
YouTube

Kilka rodzajów podłoży jaka kolejność i ile tego dać.

Sebosska w Podłoże · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6502
Hej zsinspirowalem się pewnym akwarium. Człowiek który je aranżował użył takich podłozy -piasek kwarcowy 1,3 mm -Rotala maflora light -Aquaforest lava soil black -Substrat jbl aqua basis plus Probl...

Bezpieczna bimbrownia kilka pytań do zaawansowanych

PanPanek w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3353
Witam jestem że tak powiem początkujący mam kilka pytań do osób które już sporo siedzą w temacie będę wdzięczny za pomoc. Jeśli chodzi o podawanie co2 z bimbrowni: Zdławienie przepływu gazu powoduje ...

Opti white czy Rotala Super Pure

tunajerzy w Szkło i meble · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 7944
Zamierzam kupić akwarium 360L i mam dylemat, co wybrać. W internecie nie znalazłem informacji, na temat różnic, wad i zalet. Jeżeli ktoś miał/ma doświadczenia z tymi zbiornikami, proszę o podzielenie ...

Oświetlenie kostka opti 40x40

przemek5335 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2161
Witam ktoś doradzi czy warto dopłacać do chichirios wrgb 2 jeśli nie chce wymagających roślin? Czy wersją a2 z tej firmy dużo tracę? Pozdrawiam

Aquael Opti Set

Dejv33 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2009
Witam, mam kilka pytań co do tego zestawu. 1. Czy pokrywę da się zdjąć? Czy jest wklejona lub zamontowana na stałe? 2. Czy po zamówieniu szafka była w częściach czy złożona? 3. Czy pod pokrywę da się...

Żywotność bakterii - trochę teoretyczne

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1991
Dzień dobry Niedawno kupiłem do moich low techów i małej rafy bakterie Microbe-Lift Special Blend. Na opakowaniu napisane jest aby zapobiegawczo stosować co 7 dni. Zastanawiam się czy to dotyczy rac...

Statystyki

Ten temat przegląda 331 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570983
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36930

•  Najnowszy użytkownik: rafał_witecki

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 331 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.