|
|
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam stoje przed dylematem zakupienia żarnika HQI 70 W i nie mam pojęcia jaki zakupić
czy 5200K.5600K czy raczej 6500K nad tym ostatnim bardzo powaznie sie zastanawiam a może macie inne propozycje?
-
Aleksander
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Zawadzkie
Ależ to kwestia gustu! Mamy pisać co nam się podoba? Ja posiadam BLV 5200k i sobie chwalę - ładne, białe światło z lekką niebieską nutą. Niestety to mój pierwszy żarnik i nie mam za bardzo porównania do innych. Myślę, że powinieneś najpierw zobaczyć kilka żarników "w akcji" zanim wybierzesz, albo zdać się na ślepe szczęście - w końcu każdy z nich znakomicie spełni swoją rolę 
-

Kadazan
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Toruń / Bydgoszcz
-
A jakiego koloru jest widzialne światło przy żarniku 6500K Venture Lighting? słyszałem,że białe z lekką nutką niebieskiego?
-
Aleksander
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
witam
mam dokładnie ten palnik  Venture Lighting 6500K 150W
jestem z niego naprawdę zadowolony.światło jest bielutkie a kolory
w baniaku bardzo naturalne.następny będzie na pewno taki sam.
mogę ci go śmiało polecić
jedyny minus to mój błąd bo miałem mieć 70W a pikło mnie na 150W
a teraz wisi wysoko nad akwa i mam słońce cały dzień w pokoju.
zauważyłem że nawet doniczkowce poodwracały liście w stronę lampy
pozdr
-
Sebciol
●
Sebciol napisał(a):witam mam dokładnie ten palnik  Venture Lighting 6500K 150W jestem z niego naprawdę zadowolony.światło jest bielutkie a kolory w baniaku bardzo naturalne.następny będzie na pewno taki sam. mogę ci go śmiało polecić jedyny minus to mój błąd bo miałem mieć 70W a pikło mnie na 150W a teraz wisi wysoko nad akwa i mam słońce cały dzień w pokoju. zauważyłem że nawet doniczkowce poodwracały liście w stronę lampy pozdr
Może dasz jakies foty z Twojego baniaczka?
-
Aleksander
●
Witaj.
jasne że mogę...choć fotka w pełni tego nie odda.
dodam też że jedzie do mnie właśnie 70W  będzie kilka problemów mniej

-
Sebciol
●
Dzięki za foty właśnie zakupiłem ten żarnik w Aqa ligt 70W a na jakiej wysokości masz żarnik? ja osobiście mam akwa 112l a lampa wisi na wysokości 45cm żarnik to Sylvania 5600K i jak dla mnie to troszke za żółte mam nadziej,że mnie zona nie wygoni z następnym żarnikiem hehe
-
Aleksander
●
Powiązane tematy
Witam szanowne grono,
Mam mały problem. Otórz wlaśnie pół godziny temu w trakcie podmiany wody spalił mi się zasilacz do belki wymienionej w temacie.
Nigdzie nie mogę znaleźć zamiennika, więc chciałb...
Witam. Zastanawiam się nad wymianą żarników w moim akwarium. Aktualnie używam żarników OSRAM 5600K i 5200K. Jak wiadomo żarnik NAG daje efekt super klarownej wody. Czy jest jakiś żarnik który daje efe...
Witam.Chcialbym zmienic w belce stabilizator z lm317 na lm350.Jaki rezystor dobrac do tego,moze macie jakis schemat podlaczenia tego,chyba ze jest taki sam co do lm317.
Witam,
Chciałbym zapytać, może ktoś wie, na jakie zasilanie są diody wykorzystane w Aquael Retrofit ? Wiadomo cała lampa jest na 230V, ale chodzi mi o diody. Czy diody też na takie napięcie są, czy pr...
Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Akwarium posiadam, a w zasadzie posiadałem od nie pamiętam kiedy, ale dopiero jakieś 4lata temu zacząłem interesować się tym na poważnie i wiele rzeczy z przypły...
Miałem pt4115 z allegro. Jednak po przekroczeniu 800mA ulega zniszczeniu. Potrzebuję czegoś do czego podłączę ledy 5W i ściemniacz. Gdzie szukać ?
Dodam, że chciałbym regulować ampery w przedziale 8...
Witam, zastanawiam się, czy tuby led na chipach 8520 ,z allegro są warte uwagi?
Zastanawiam się też, czy zrobić tubę led o średnicy 20 mm, gdzie ledy są osadzone na płaskowniku aluminium 15x3mm, albo ...
Witam mam pytanie do posiadaczy tej lampy oraz ludzi mających kontakt z nią w realu.
Mianowicie mam zamiar nabyć tą lampę i zastanawiam się czy ta lampa jest w stanie doświetlić zbiornik na poziomie 0...
Ile voltowy zasilacz trzeba by było podłączyć do 5 szt diod o mocy 1W
G dy podłączyłem do zasilacza stało-prądowego(18-36 300mA) 34szt zasilacz ustawiał się na 122,5v Wnioskuje wiec, że diody maja 3...
Witam.
W moim akwarium 120l stosuję świetlówki t8 2szt. dla roślin i świetnie rosną ;)
Mój znajomy założył akwarium tydzień temu i zainstalował halogen z żarnikiem 120 w który ma świecić jak 150 w i ...
|
|