Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Kupiłem kilka uzupełnień do testów JBL, w tym do testu NO2.
/NO3, Kh i PO4 mam skalę barw i instrukcję/. Brak mi instrukcji i skali testu JBL NO2.
Ponieważ żadne stężenie NO2 nie jest wskazane, w związku z powyższym prosżę o dokładny opis instrukcji, natomiast skala może być opisowa np. jasno różowy - 0,1mg itd.
dzięki
-
mikolajcz
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Cześć.Instrukcję i skalę barwną wyślę Ci na email.Prześlij j adres email bo nie mogę wkleić obrazów.
-
Wojtek B.
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Bydgoszcz
Cześć .Wyslę wieczorkiem gdy dotrę do domku.Wysłałem już na skrzynkę forum może do wieczora Piotr wklei (jeśli znajdzie odrobinę czasu).
-
Wojtek B.
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Bydgoszcz
ok czekam.
Jak możesz to prześlij na adres prywatny: mikolajcz@tlen.pl
ps.
SORY. ten plik powinien byc na dziale Technika - proszę Moderatora o skasowanie w/w wątku
-
mikolajcz
●
ok. dzięki bardzo - doszło.
Nie wiedziałem, że ma tak rozszerzoną skalę. Jeszcze go nie sprawdzałem, bo do tej pory zadawalał mnie Zooleka, ale czekac trzeba było ok. 20 min.
Jeszcze raz dzięki  i.
-
mikolajcz
●
Powiązane tematy
Witam.
Ponieważ po internecie krążą różne opinie na temat testów Zooleka, postanowiłem sam sprawdzić, czy rzeczywiście jest aż tak zły jak są o nim opinie :)
Przeprowadziłem "kalibrację" tes...
Hej
Bardzo prosto pokazane i łatwo wytłumaczone. Niestety po niemiecku , ale warto zobaczyć. &t=?si=mNlh1Rr8MVou5lP7
Wrzucam bo może kogoś zainteresuje i może ktoś ma podobne wnioski.
Właśnie skończyłem robić testy dla PO4, NO3 i FE i poniżej wyniki:
test PO4 JBL 0,4 odczyt hanka 0,99 / 1,04
ACQUA 0,8 odczyt hank...
Witam, wyśle ktoś fotkę instrukcji testu Zoolek K na wysokie poziomy, bo nie pamiętam czy leje się 5ml wody z akwa i 5ml wody Ro, czy po 2,5ml. ulotka mi niestety zagineła
Cześć,
mam problem z określeniem PH na podstawie dwóch testów od firmy Zoolek.
Test pH w zakresie: 4,5-9,0 pokazuje wynik 7.5 - tu jestem pewny
Test pH w zakresie: 6,0-8,0 pokazuje wynik 8< - tutaj...
Witam
Słowem wstępu, 12.03 założyłem akwarium 63l. Zbiornik wystartowany z bakteriami Easy-Life EasyStart podanymi 1, 7 i 14 dnia, filtr FZN-1 z 2 gąbkami W dniu 26.03 kupiłem na początek 5 Neonów c...
W jednym z moich akwariów 75L zapchał się miesiąc temu prefiltr podłączony do starego okrągłego Eheima o poj ok 3L. Wkłady też były zasyfiałe. Doszło wtedy do wzrostu NO2 (zaobserwowałem to po tym jak...
Dzień dobry,
Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...
Witam
Jako że z chemii w podstawówce byłem noga więc mam pytanie. Którym testem, No2 czy No3 oznacza się poziom azotu w wodzie? A może czymś innym o którym nie wiem? Prosze o pomoc.
Jaki wybrać? Zooleka? JBL? Jakiś inny? Z drugiej strony z tego co czytam to ten JBL liczy tylko wartości potasu w wodzie słodkiej do 15mg/l :( Trochę za mało. Test zooleka właśnie mi się skończył i ni...
|
|