Zatoczek rogowy. Mam je w paludarium i jest bardzo przydatny, czyści z "syfu" liście roślin, jedyny problem że czasem wykopuje niezakorzenione lub słabo zakorzenione rośliny, ale u ciebie to chyba nie problem
Pozdrawiam
------
>>Moja strona<< Na tym forum można odnieść wrażenie, że Heteranthera zosterifolia nigdy nie istniała...
Dzięki wam panowie za szybką identyfikację.
W kilku miejscach zauważyłem białą maz z malutkimi jajeczkami w środku.Podejrzewam,że sprawcami tego są moje zatoczki.
Hehe niestety te ślimaki intensywnie się mnożą, mnie nie przeszkadza duża ilość maluchów ale straszliwie wkurzają mnie te wszechobecne kokony- na liściach, kamieniach...
Pozdrawiam
------
>>Moja strona<< Na tym forum można odnieść wrażenie, że Heteranthera zosterifolia nigdy nie istniała...
Wątek wspólny w Zwierzęta· Odpowiedzi: 114 · Wyświetlenia: 199184
Witam
Niedawno zauważyłem w akwarium półcentymetrowe różowe robaki o średnicy około milimetra.Występują one na powierzchni podłoża i roślin trawnikowych. Gdy zostaną porwane przez prąd wody mocno się...
pimfreda w Zwierzęta· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3128
Dzień dobry, chyba mogę się nazwać akwarystą ponieważ od urodzenia, a mam 49lat mam akwarium ale to co wczoraj zauważyłem w akwarium holenderskim z rzesza krewetek i kilkoma gupikami mnie totalnie zas...
DamianKr w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3526
Cześć,
Potrzebuję zredukować liczbę swoich skalarów. Cztery z obsady są już dorosłe i planuję zostawić dwa najładniejsze.
Czytałem na zagranicznych forach, że dobrym pomysłem jest to że jeśli ktoś n...
Romo1988 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3801
Witam serdecznie,
Od kilku dni obserwuje namnażanie się białych robaczków które bez skrępowania zadomowiły się w mchu i wątrobowcu a także od czasu do czasu lubią popływać sobie w toni wody razem z ne...
sgruszkiewicz w Zwierzęta· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4811
Proszę o pomoc zakupiłem w internecie kilka ślimaków helmet. Jeden z nich został zakupiony wraz z białymi kropkami, które rozprzestrzeniły się po całym akwarium (kamienie, korzenie itp.). Dodaję kilka...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 181 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej