Dyfuzor CO2 umieszczony pod filtrem wew. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Dyfuzor CO2 umieszczony pod filtrem wew.

Liczba wyświetleń: 1305·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
lisekx Piotrków Tryb.
Dziś odpaliłem bimbrownie i mam w związku z tym pytanie, czy dobrze będzie jak umieszczę dyfuzor (kostka z drewna lipowego) pod filtrem wewnętrznym, bo tak zrobiłem i większa część bąbelków jest wchłaniana przez filtr i co jakiś czas wyrzucana na zewnątrz przez deszczownię. Czy nie będzie to szkodziło pożytecznym bakteriom w filtrze ?

lisekx
Ranga: Początkujący

Miasto: Piotrków Tryb.

Kadazan Toruń / Bydgoszcz

13 lis 2007, 23:41   (#2)  

Czy nie będzie to szkodziło pożytecznym bakteriom w filtrze ?

Nie będzie :)

Kadazan
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Toruń / Bydgoszcz

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

filtr kubełkowy plus reaktor co2 do akwarium 30 litrów

szkot w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3870
Dzień dobry Mam akwarium 30 litrów 29x29x35cm na dużym stole. Co2 jest podawane z butli niskociśnieniowej na dyfuzor. Chcę zastosować zewnętrzny lub wewnętrzny reaktor co2 aby gaz się w 100% rozpuszc...

Wlot filtra pod powierzchnią wody?

Tomasz90 w Filtracja · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6711
Witam serdecznie. Przymierzam się do zakupu filtra zewnętrznego fluval 207 jednak skutecznie odstraszają mnie opinię na temat filtrów zewnętrznych i powodzi zwłaszcza gdy mieszka się w bloku. Czy wedł...

lily pipe pod kątem...

fary85 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2329
Mam dość nietypowe pytanie, czy ktoś kto ma wylot szklany lily pipe 16/22mm może sprawdzić pod jakim maksymalnym kątem można je przekrzywić (oczywiście są różne wykonania i firmy). Mam alu pokrywę w w...

Jak podłączyć filtr RO pod prysznic?

Radomir w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4482
Nie mam doświadczenia w filtrach RO. Mam upatrzony jeden, ale mam tylko możliwość podłączania pod prysznic i nie na stałe. Czy ktoś może mi powiedzieć czy ten zestaw można tak podłączyć np. w wannie n...

Filtr Eheim 2228 - uszczelka pod głowicą

GP w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2332
Filtr Eheim 2228 prawdopodobnie puszcza na uszczelce głowicy. Czy jest możliwość, by na zaczepach jakoś mocniej dociągało? Nie widzę regulacji, ale może jest jakiś sposób? Uszczelka droga bo 60 zł, a ...

Problem z filtrem

radh w Filtracja · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 5647
Witam, Mam problem z fitrem Ehiem 2275 4+. Uzywam go do akwarium 240 l. Nie wwiem co jest ale nagle spadl przeplyw. Dziwne bo filtr pracuje od polowy stycznia i dodatkowo ma prefiltr. Ok, rozebralem p...

Problem z filtrem

Dejvid1221 w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2402
Witam Mam filtr ikola 450 na wężu podpięty reaktor i grzalka zewnętrzna, filtr szedł normalnie tzn mial duży przepływ, dziś rano wstaje i przepływu praktycznie nie ma, 1/10 tego co było wczoraj, akwar...

Reaktor przepływowy co2 12/16

Pikacz196196 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1495
Witajcie. Jaki reaktor polecacie do filtra Tetra EX 800 Plus? Chodzi o narurowy/przelotowy do akwarium 160 litrów? Mam butle co2 i szklany dyfuzor ale z racji tego, że mam w mieszkaniu małe dzieci t...

Problem z filtrem Eheim Pick up 2008

pawelec_k w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 712
Witam mam problem z filtrem Eheim Pick up 2008 a mianowicie "połyka" mi on narybek gupika wyjmowałem co chwilę żywe rybki. Jak narazie rozwiązałem problem gazą z apteczki i nitką ale nie jes...

Problem z filtrem

holenderskiebartek90 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 718
Witam nie wiem z jakiego powodu dzisiaj przestał dzialac mi filtr aquael fan 2 plus . Przelozylem jakis maly filtr wewnetrzny do tego akwarium. Jak go oddam na gwarancje to jak dam do akwarium filtr b...

Statystyki

Ten temat przegląda 677 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570995
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 677 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.