Anubias nana-moje małe "bansai" - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Anubias nana-moje małe "bansai"

Liczba wyświetleń: 3746·Odpowiedzi: 2
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Magdallenah Kraków
Wczoraj założyłam mini "bonsai" do którego dołączyłam anubiasa nana-korzenie pod wodą tylko dwa listki nad powierzchnią wody. Dziś rano patrze a te listki po prostu ushcły. Boję sie że ominoł mnie jakiś ważny punkt dostosywania aniubiasa do warunków "poza wodnych"

Proszę o pomoc :D czy on będzie rósł?
Obrazek

Magdallenah
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Kraków

Qba888 warszawa

16 lis 2007, 15:51   (#2)  

ja przeniosłem kawałem anubiasa poprostu do terrarim :) korzonki ma w keramzycie do połowy zalanym kłącze i liście poza, ważna jest wilgotność ja mam ok 90%, wg mnie nie odchorował tego, jak rósł tak rośnie, żaden liść nie usechł, kilka dorosło ;) ważne jest także oświetlenie, wg mnie w terrarium anubias potrzebuje więcej światła w terra mam tez kilka innych roślin np. kryptokorynę wendeti, limnophiloia aromatica, rotala rotundifolia itp :)
pozdrawiam

Qba888
Ranga: Początkujący

Miasto: warszawa

Emi Gliwice

17 lis 2007, 00:14   (#3)  

Magda, a czy to akwarium jest otwarte? Jeśli tak to szyba nakrywkowa, która zwiększy wilgotność może załatwić sprawę.

Emi
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Gliwice

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

20231213_192622.jpg

Moje 60l

Michał83krk w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1642
Moje 60 l pozdrawiam
YouTube

[ADAview] Impression of Anubias

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1280
Zapraszam do obejrzenia.
1489081922770.jpeg

Moje drugie akwarium - kostka krewetkarium

akwaneon w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2371
Witam! To moje drugie akwarium. Mniejsze... Większe ma 50 l Zalane 7.03.2017 całkowicie wodą ze starego akwa, więc woda kryształ. Uznalem także, że skoro woda 100 % gotowa...to wrzuce zwierzątka [SM...
YouTube

Tutorial George Farmera (z Anubias pangolino)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1231
Zapraszam do obejrzenia tutoriala z zakładania akwarium przez George Farmera. W aranżacji użyto m.in. najmniejszego anubiasa na Świecie - Anubias nana 'Pangolino' , o którym pisałem w tym wątku: https...

Moje mini paludarium i Wabi-kusa

ArturI w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6290
DSC08051.jpg Chciałem pokazac swoje dwa mini zbiorniczki, może komuś się spodobają albo zainspirują bo takie kompozycje są w zasięgu każdego z nas ;) 1. Mcharium w emersie w kostce aquael shrimp 30x3...

Małe Iwagumi

hazard83 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2862
Mała aktualizacja 32 tydzień od zalania IMG_20180205_203354.jpg

Moje akwa ;]

sliva w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 10212
C haos i proste rosliny, czyli moja najbardziej leniwa "kompozycja" ;) oto i ona: http://www.jp2doc.org/akwa/akwa.jpg W yzywanie sie jest mile widziane :] pozdro, tomek

Małe, ciemne akwa - jakie rośliny?

violinka w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3015
Hej. Baniak 25l od Aquael z ich pokrywą i oświetleniem led 6W. Mam z 10 kulek gałęzatek od 3 miechów i dają radę, urosły cholernie. Rogatek na próbę też jako tako. Jakie rośliny polecacie do takieg...

Moje pierwsze akwarium 54l. Prośba o pomoc.

FestinaLente w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6596
Koleżanki i koledzy córka (8 lat) namówiła mnie na kupno pierwszego akwarium, chociaż szczerze to długo namawiać nie musiała. Wybrałem raczej niewielki zbiornik 54l (Diversa Startup 60 LED). Wymiary...

Moja aranżacja ... moje marzenia - proszę o poradę

Krzysztof100 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2462
Witam, w najbliższym czasie zmieniam akwarium i powstaje w mojej głowie projekt jak to miało by wyglądać. Poniższy projekt to są moje marzenia, to jest zlepek z obejrzanych setek aranżacji, wiem że to...

Statystyki

Ten temat przegląda 688 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570953
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 688 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.