Czy moglibyście w tym poście zamieszczać zdjęcia mchu jawajskiego?? Chciałem porównać go ze swoim U mnie ma ciemno zielony kolor. Nie wiem co zrobić, aby miał jaśniutki kolorek
roslinyakwariowe.pl w Sprzątanie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 20434
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-red-moss-1-ef46a632a6f6737714efbfb270f0f895.jpg
Kolejna ciekawostka roślinna - tym razem czerwony glon występujący pod nazw...
weeping.jpg
Vesicularia ferriei 'Weeping' jest znany pod nazwą Weeping moss. Za miejsce pochodzenia uważa się Chiny, do akwarystyki trafił dzięki plantacji Oriental Aquarium Plants. ...
Nigel w Rośliny· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2388
Probably some people already know this method.. For the people that don't know it already here is a step by step guide. I really like this method for a natural effect and it saves some money. Enjoy gu...
mikson w Akwaria· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5377
Witam
Akwarium wystartowało na bazie roślin z poprzedniego malucha ada mini m
Szkło Dennerle 40x32x28 czyli 35l + czarne tło
Podłoże Dennerle Quartz dark brown 10kg
Filtracja eheim 2211 ada bio rio g...
Cheilon w Rośliny· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2404
Witam! Od pewnego czasu mam problem z mchem weeping. Przez pierwsze 2 miesiące rozrastał się pięknie, był soczysto zielony, od kilku dni brązowieją starsze gałązki, nowo rosnące są zdrowe - chociaż ro...
vasteq w Rośliny· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3003
Nowość ostatnich laty na rynku akwarystycznym. Mech wprowadzony przez włoskiego akwarystę Crissred Roberto. Wyglądem przypomina mchy z rodziny Distichophyllum i jest prawdopodobne że może należeć do t...
Piotr Baszucki w Rośliny· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1182
drepanocladus1.jpg
Drepanocladus aduncus (Hedw.) Warnst. - Flat moss
- Sierpowiec zakrzywiony
POCHODZENIE:
Można go znaleźć w prawie wszystkich częściach świata i dość powszechnie spotykany w ...
Piotr Baszucki w Rośliny· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1223
amblystegium-serpens1.jpg
Amblystegium serpens – Nano Moss – Krzywoszyj wężowy
POCHODZENIE:
Mech ten występuje w całej Europie, także w Polsce, ale również w Ameryce Południowej, Australii i No...
Statystyki
Ten temat przegląda 555 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570990
• Liczba wątków: 48802
• Użytkownicy: 36933
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 554 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej