Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam.Mam prośbę.jak mogę rozmnożyć anubiasa.CZekam na odpowiedz Odrazu dziękuje i pozdrawiam
Wujek Ray
-

Wujek Ray
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Ząbków
Po prostu podziel kłącze 
DarekO
-

DarekO
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Rado. po prostu podziel kłącze.
pablo picasso
-
pablo picasso
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Rad- dzięki za podpowiedź co do moczarek jakbyś miał jakiś problem to możesz na mnie liczyć- pozdrawiam
pablo picasso
-
pablo picasso
●
Powiązane tematy
Bardzo proszę o pomoc w określeniu czego brakuje tej roślinie. Dodam, że liście u nasady są mocno osłabione i odpadają.
:|
Edit:
Wyciągnąłem roślinę z akwarium i zauważyłem, że kłącze w 1/3 jest p...
Mam dwie parki ramirezek. Obie parki dobraly sie same.
Ostatnio para nr 1 zlozyla ikre dwukrotnie w odstepie 2-3 tyg., natomiast para nr 2 raz.
Niestety zadna ikra nie przetrwala.
Para nr 1 zlozyla ik...
Witam
Mam mały problem z krasnorostami które zagościły na korzeniu, anubiasach i buckach. Z korzenia mechanicznie usuwam za pomocą bardzo twardej szczoteczki. Anubiasy mam przyklejone do kamieni któr...
Witam.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak odróżnić samiczkę od samca?
czytałem że samiczka ma czarną kropkę przy płetwie odbytowej i mniej jaskrawe płetwy zaś u samca tej kropki czarnej praktycznie ...
Dzień dobry
Korzenie Anubiasa Barteri pokryte są bardzo glonami nitkowymi, być może Cladophora. Liście są zdrowe ale roślina przestała rosnąć być może przez problem związany z glonem.
Usuwanie mech...
Niektóre Echinodorusy tworzą małe bulwki korzeniowe w dużych ilościach. Niestety rzadko kiedy wyrastają z nich samoistnie rośliny. Czy ktoś zna sposób, jak pobudzić te bulwki do kiełkowania. W zamian ...
Dzień dobry,
Zastanawiam się nad kwestią, że u moich akwariach Anubias Barteri nigdy nie był w stanie porosnąć korzenia aby był na stałe do niego przyczepiony. Nawet gdy ładnie i szybko rósł, musiałe...
20191030_200309.jpg Mam tak ogólnie pytanie o stan liści anubiasa.Roślina rośnie całkiem dobrze nowe liście i korzenie rosną moim zdaniem dobrze .Problem zaczyna się później liście robią się takie pos...
Witam,mam w swoim akwarium stadko razbor galaxy i chciałem je trochę powiększyć. Pomyślałem sobie, że zamiast dokupywać w sklepie, to spróbuję rozmnożyć obecne. Chętnie wysłucham wszystkich rad i spos...
Witam,
Mam parę pytań o rozmnażanie danio, na necie ciężko znaleźć coś konkretnego dlatego piszę tutaj i liczę na waszą pomoc. Teraz będę trzeci raz podchodził do rozmnożenia danio i próby utrzymania...
|