Krewetki filtrujące i bocje wspaniałe - pytanie.
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Chcę kupić 3 bocje wspaniałe,wiem że lubią ślimaki,czy nie zjedzą mi krewetki filtrujące mam ich 8 dł.4-7cm ?
-
Paweł G.
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Moje bocki maja okolo12 cm dlugosci, nie ruszaja filtrujacych, nawet mala red cherry, sztuk jedna, zyje z nimi od roku
-
Janusz_P
●
Ja mam 2 bocje po 8cm i nie ruszają filtrujących. Przypadkiem z drugiego zbiorniczka przniosłem do nich jedną babaulti i nie wzbudza ich zainteresowania.
Uważam że do filtrujących możesz śmiało wpuszczać.
-

ronin79
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Siedlce
Przepraszam, że odkopałam temat ale mam potrzebę aby w 240l z 3 dużymi bocjami wspaniałymi mieć krewetki amano , wpuściłam na próbę jedną dużą amankę ale cały czas się martwię czy dobrze zrobiłam. Potwierdzacie, że ma szansę na przetrwanie  Noc będę miała nieprzespaną ... 
-

Tusia
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Rzgów
-
AMano spokojnie sobie poradzi. Dokup jej koleżanki 
-

Ryba.90
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Nysa
-
Przeżyła i ma się dobrze  więc cieszę się i kupię więcej.
-

Tusia
●
-
podczepie sie do tematu  a czy krewecie dadza rade z barwnikami czy nie bardzo??
-
kondzior
●
Obawiałabym się..., moje bocje...zauważyłam , że boją się dużych amano  . Barwniaki to wojownicy, kakadusie małe ale też miały ochotę skubnąć małą krewetkę. A dzisiaj duża gupica na moich oczach zjadała czerwononosą  , wyleciała z tego akwarium. Fakt, że znalazłam pancerzyk, więc może była osłabiona ale to był niemiły widok...jeszcze ruszała łapkami jak była żywcem zjadana...  . Los gupiczki przypieczętował fakt, że skubnęła przepływającego tygryska  , natychmiast dostała eksmisję 
-

Tusia
●
-
Trudno, żeby była martwa - gupiki nie są jadowite ani nie są dusicielami  Jak podaję traszkom świerszcze z pęsety, to często też się ruszają jeszcze w pyskach moich potworków, jeśli ich nie pomiażdżę pęsetą przed podaniem 
Pozdrawiam
------
>>Moja strona<<
Na tym forum można odnieść wrażenie, że Heteranthera zosterifolia nigdy nie istniała...
-

Yahilles
●
- Ranga: Znający temat
-
Ja kiedyś miałem krewcie amano z akarami z Maroni. Ryby interesowały się dziwolągami a gdy chciały spróbować jak smakują te skutecznie broniły się swoimi czółkami.
Zainteresowanie opadało i żyły sobie razem ponad rok.
-
Łukasz Buczek
●
hmmm to nie wiem moze sprobuje z amano wpuszcze jedna na probe....
dzieki
-
kondzior
●
Dobry pomysł, ja też tak zrobiłam.
-

Tusia
●
-
Powiązane tematy
Dzień dobry,
witam wszystkich na forum, to mój pierwszy post. W akwarystyce również początkujący.
Generalnie mam taka sprawę z krewetkami Red Cherry. A więc kilka tygodni temu ( podajrze początkiem s...
Cześć!
Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci)
...
Witam serdecznie, piszę informacyjnie i równocześnie pytam. Czy ktoś spotkał się z agresją wśród Amano do ryb? Dzisiaj właśnie odłowiłem 5 dorosłych Amano (trzy samice coś koło 4 cm i dwa samce 2,5-3 ...
Cześć,
wiecie może co dopadło moją krewetkę? Od wczoraj problem został zauważony - mimo tego, jak martwo wygląda, żyje. Rusza wąsikami i co jakiś czas próbuje zmienić pozycje. Niestety pływać nie pot...
Cześć jeśli mój wątek się gdzieś dubluje to z góry przepraszam. Mam pytanie moja krewetka neocardina red cherry zaciążyła i ma tak dużą ilość jajeczek pod ogonem że mam wrażenie, iż te wypadną. Czy je...
Witam, od trzech miesiecy mam akwarium 20L i od jakiegos czasu krewetki neocaridiny padają srednio dwie/trzy na dzien
NO2 0
NO3 20
KH 6
pH 7,5
Gh 8
cl2 0
Dodam ze krewetki po jakims czasie robia sie...
Cześć,
w moim akwarium prawie na pewno zawitały pasożyty. Póki co u jednej z rybek gupika endlera (samicy) są widoczne objawy - wychudzenie, mimo apetytu, czerwone skrzela i glutowate odchody. Parame...
Witam wszystkich :)
Mam dwa pytania odnośnie krewetek filtrujących (Atyopsis moluccensis), bo w necie znajduję sprzeczne informacje (lub żadne ;). Mianowicie - 1) czy można je trzymać pojedynczo, czy...
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry.
Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio.
Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...
Witam wszystkich. Postanowiłem zacząć bawić się w hodowlę krewetek i jestemw tym kompletnie zielony.Na start chciałbym jakieś w miarę łatwe w hodowli krewetki tylko właśnie nie wiem jakie.Moje pH wody...
|
|