Wiele pytań ;-) - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Wiele pytań ;-)

Liczba wyświetleń: 1874·Odpowiedzi: 3
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
markus383 Otwock Mały

19 sie 2007, 11:12 Wiele pytań ;-)  (#1)  

Mam kilka pytań:
1. Jakieś ciekawe roślinki do 81L i 30W oświetlenia (może jakiś inny kolor niż zielony)
2. Jakieś dobre nawozy.(ja myślałem o gamie Planta Gainer, tzn. Pro Micro, Pro Ferro+, Pro Macro, Pro Hydro Mineral, lub Aqua Plant "B", Kobaltosan, Multimineral i Ferro-Activ Tropicala)
3. Na ile w moim akwa starczyłoby tych Gainer'ów jeślibym kupił 100ml każdego?
4. Co sądzicie o takim RO?? http://www.allegro.pl/item223544468_fil ... 00gpd.html

PS.
Zadaję tyle pytań naraz, bo ostatnio(przez ponad miesiąc :evil: ) miałem problemy z zalogowaniem i tym samym pisaniem postów. Później znów może być różnie, więc nawet jeśli mnie nie będzie to piszcie :wink: Będę czytał wszystko :wink:
Ostatnio edytowano 21 sie 2007, 15:11 przez markus383, łącznie edytowano 1 raz

markus383
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Otwock Mały

markus383 Otwock Mały

21 sie 2007, 15:10   (#2)  

To jak nikt się noie wypowie??

markus383

kier Toruń

21 sie 2007, 17:22 Re: Wiele pytań ;-)  (#3)  

No cóż akurat Twój ostatni post mnie sprowokował i postaram się odpowiedzieć

markus383 napisał(a):Mam kilka pytań:
1. Jakieś ciekawe roślinki do 81L i 30W oświetlenia (może jakiś inny kolor niż zielony)

Przy tym światełku oprócz zielonych, to możesz sobie wybrać kolor roślin dowolny, pod warunkiem że będą to sztuczne

markus383 napisał(a):2. Jakieś dobre nawozy.(ja myślałem o gamie Planta Gainer, tzn. Pro Micro, Pro Ferro+, Pro Macro, Pro Hydro Mineral, lub Aqua Plant "B", Kobaltosan, Multimineral i Ferro-Activ Tropicala)

Sztuczne nie wymagają nawożenia

markus383 napisał(a):3. Na ile w moim akwa starczyłoby tych Gainer'ów jeślibym kupił 100ml każdego?

J.w.

markus383 napisał(a):4. Co sądzicie o takim RO?? http://www.allegro.pl/item223544468_fil ... 00gpd.html

Sądzisz,że na pewno będziesz potrzebował RO?
A teraz się przyznaj czy chociaż poświęciłeś z 2 dni na przeczytanie tej całej wiedzy zgromadzonej na tym forum o tym czego sam szukasz a wynikającej z wiedzy i doświadczenia użytkowników.

kier
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Toruń

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
markus383 Otwock Mały

21 sie 2007, 19:50   (#4)  

Potrzebuję RO, żeby moje pupile(ramirezki) się dogadały. Co do tych roślin proszę o konkrety(czy plastik, czy guma :wink: :D ). Chodzi mi o jakieś gatunki dobrze rosnące przy 30W.

I już koniec pomocy z Waszej strony?? :cry: :wink:
Mam jeszcze jedno pytanie:
5. Czy ktoś z forumowiczów używa filtra RO na tzw. hydroforze?? Jeśli tak to proszę o podzielenie się opiniami na temat wody jaka z niego wypływa. :D

markus383

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

01.jpg

Restart - kilka pytań, co dalej

gstroy w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1291
Witam! Jestem po restarcie zbiornika 160 l. Została wymieniona cała woda i całe podłoże. Dodałem dekoracje - kamienie. Rośliny pochodzą ze zbiornika przed restartem (nie zostawiłem wszystkich, tylko w...

Kilka pytań - aranżacja

Maronl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4960
Witam wszystkich za około 2 miesiące będę startował z moim akwarium i wpadła mi w oko oto taka aranżacja jak na zdjęciu poniżej i nie wykluczam zbudowanie nieco podobnej. W związku z tym mam kilka pyt...

Kilka pytań dotyczące obasdy/oświetlenia/filtracja

crevzmora w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2249
Witam posiadam akwarium 240l 120x40x50 Parametry wody aktualne pH:7/7.5 KH 12 GH 14 tempertura - 26 C (wacha się od 22-28 Próby tarła dla zbrojników) Filtracja eheim 2224 wata1/2 koszyka ceramika 1/2 ...

Restart zbiornika-kilka pytań.

BOROTom w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 39 · Wyświetlenia: 11447
Witam. Po prawie trzech latach nadszedł czas na restart.Czytając forum i prowadząc zbiornik przez ten czas trochę się nauczyłem choć nie ukrywam ,że nadal mam drobne kłopoty z nawożeniem i innymi spra...

Nowe Iwagumi - kilka pytan

gonzolak83 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 5923
Jako ze jest to moj pierwszym post to: Witam wszystkich i kazdego z osobna:) Wracam do akwarystki po baaaaardzo dlugiej przerwie:) Doswiadczenie jako takie mam (zbiornik morski 300L i tanganika 570L)...

Parę pytań odnośnie akwa

Pifpaf w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1542
Cześć. Po pierwsze chciałbym się przywitać, powiedzieć wam że długo przeglądam forum no i kilkanaście lat z przerwami mam jakieś akwa. Zawsze było to bardzo amatorsko i nie profesjonalnie ale od jakie...

Akwarium "pół na pół". Parę pytań.

medork w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3005
Witam wszystkich. Zdarzył się mi nieprzyjemny wypadek - podczas całodniowej nieobecności w domu padł mi reduktor butli. Cała butla poszła w akwarium - skutek wiadomy. Cała obsada padła, zostały kirys...

Kilka pytan

KUBEK188 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1375
1. start na pro soil - postepowac jak z amazonia ? 2. w "starym" akwarium przy podawaniu potasu w plynie unsila sie biala mgla [nadmiar?] w nowym akwarium tego nie ma. 3. po restarcie duzy heniek gu...

Restart 54 litrów i 54 litry pytań... ;)

misiek9613 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2517
Witam wszystkich serdecznie. Śledzę od pewnego czasu to forum. Zachwycam się kolejnym zbiornikiem.. Czasami aż chce się już nie płakać, ale śmiać jak widzę moje akwarium... Postanowiłem więc, zrestar...

Kilka pytan ...

Xiant w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 804
Witam Mialbym pare pytan na temat aranzacji, nie znalalzem jednoznacznej odpowiedzi: - jak mocowac kamienie do dna akwarium ? silikon ? chcialem ulozyc dwie granice plazy/rzeki z kamieni i nie wie...

Statystyki

Ten temat przegląda 287 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570997
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 287 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.